Ζητούνται παίκτες γα τη δημιουργία ομάδας Κρίκετ στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 13:20

Ζητούνται παίκτες γα τη δημιουργία ομάδας Κρίκετ στην Κεφαλονιά

Μια νέα προσπάθεια σε αθλητικό επίπεδο ξεκινά την Κεφαλονιά! Πρόκειται για τη δημιουργία ομάδας Κρίκετ στο νησί. Ζητούνται λοιπόν αγόρια άνω των 12ετών, αλλά και ενήλικες για να συμμετάσχουν στην νέα ομάδα Κρίκετ που ετοιμάζεται να δημιουργηθεί στην Κεφαλονιά. Στα θετικά εκτός απο την άθληση, είναι πως η συμμετοχή της ομάδας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κρίκετ, δίνει αυτομάτως μόρια για τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε τον γνωστό φυσιοθεραπευτή Αμπτούλ Γαφάρ κιν: 6979883097 ή σε σταθερό: 2671069200
Λίγα λόγια για το κρίκετ

Το κρίκετ (αγγλ.: cricket) είναι ομαδικό άθλημα το οποίο διεξάγεται μεταξύ δύο ομάδων των έντεκα παικτών η κάθε μία, με ρόπαλα, μπάλα και φράχτες, σε υπαίθριο χορτάρινο αγωνιστικό χώρο ωοειδούς σχήματος, το κέντρο του οποίου φέρει ένα ορθογώνιο χώρο ο οποίος αποτελεί το επίκεντρο της δράσης.

Η μια ομάδα ροπαλοφορεί και προσπαθεί να σκοράρει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους ή τρεξίματα. Η άλλη ομάδα κυλά την μπάλα και παρατάσσεται, προσπαθώντας να πάψει ('κάψει' ή αποβάλλει) τους ροπαλοφόρους και να περιορίσει έτσι το σύνολο τρεξιμάτων της ομάδας τους. Έπειτα οι ρόλοι αντιστρέφονται.

Στο επαγγελματικό κρίκετ η διάρκεια το παιχνιδιού κυμαίνεται από δύο περιόδους των είκοσι όβερ η κάθε μία και οι οποίες ολοκληρώνονται αυθημερόν, εώς τέσσερις περιόδους οι οποίες διαρκούν μέχρι πέντε ημέρες. Οι νόμοι του κρίκετ ορίζονται και επιβλέπονται από το δεκαμελές Διεθνές Συμβούλιο του Κρίκετ (International Cricket Council ή ICC) και από τον, κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων, Σύλλογο Κρίκετ του Μάρλεμπoν (Marylebone Cricket Club ή MCC) του Λονδίνου.

Το κρίκετ σαν οργανωμένο άθλημα όπως το γνωρίζουμε σήμερα πρωτοεμφανίστηκε στη νότια Αγγλία τον 16ο αιώνα. Μέχρι τα τέλη του 18ου είχε καταστεί εξαιρετικά δημοφιλές σε όλη τη χώρα. Η επέκταση της Βρετανικής αυτοκρατορίας εισήγαγε το κρίκετ και σε άλλες περιοχές της υφηλίου με αποτέλεσμα τους πρώτους διεθνείς αγώνες στα μέσα του 19ου αιώνα. Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Αυστραλία, την Ινδική υποήπειρο, τις Δυτικές Ινδίες, τη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής και βέβαια την Αγγλία.

Πηγή: Wikipedia


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250