Υπεύθυνος SBC Camp: «Στην Κεφαλονιά υπάρχει ταλέντο στο μπάσκετ»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:19

Υπεύθυνος SBC Camp: «Στην Κεφαλονιά υπάρχει ταλέντο στο μπάσκετ»

Οι γνωρίζοντες ξέρουν καλά ότι το SBC Camp του Θόδωρου Ροδόπουλου στη Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα καλύτερα μπασκετικά καμπ στην Ελλάδα. Εδώ και αρκετά χρόνια ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιάς στέλνει κάθε καλοκαίρι πολλά παιδιά του για να συμμετάσχουν σε αυτό το μεγάλο σχολείο του μπάσκετ .

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

Πλέον την αντίθετη διαδρομή έκανε ο υπεύθυνος λειτουργίας του καμπ Ιωσήφ Νικολαϊδης, ο οποίος βρέθηκε στην Κεφαλονιά προσκεκλημένος του προπονητή του ΑΣΚ Πάνου Ματιάτου.

Ο Ιωσήφ Νικολαϊδης επισκέφτηκε τα γραφεία του inkefalonia και είχαμε μια ενδιαφέρουσα μπασκετική συζήτηση:

«Τα παιδιά της Κεφαλονιάς έρχονται με διάθεση και μεράκι για να μάθουν νέα πράγματα» δηλώνει ο προπονητής του SBC Camp στην ερώτησή μας για το επίπεδο των παιδιών στην Κεφαλονιά και συνεχίζει: «Υπάρχουνταλέντα που έχω δει από την Κεφαλονιά, όπως ο Πορτελάνος και ο Παγώνης, που αν συνεχίσουν να δουλεύουν μπορούν να διακριθούν. Όπως διαπίστωσα υπάρχει αρκετό ταλέντο στην Κεφαλονιά, όμως όλο αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται από σκληρή δουλειά» ο Ιωσήφ Νικολαϊδης αναφερόμενος και στην προσφορά του προπονητή του ΑΣΚ δήλωσε: «Ο προπονητής πρέπει να μιλάει στην ψυχή των παιδιών και να τους δίνει κίνητρο και ο κόουτς Ματιάτος που τα συνοδεύει έχει αυτό το χάρισμα».

ASK - L.Papadopoulos

Το SBC κλείνει φέτος 30 χρόνια λειτουργίας και όπως μας πληροφόρησε ο κ. Νικολαϊδης, φέτος θα περάσουν από το καμπ πολλοί διάσημοι μπασκετμπολίστες.

Ο Ιωσήφ Νικολαϊδης, θεωρεί ότι ο ΑΣΚ με τη δουλειά που κάνει στις υποδομές του, μπορεί να δημιουργήσει μία Ακαδημία που θα βγάζει παίκτες ( όπως κάνουν τα Αστέρια του Θόδωρου Ροδόπουλου στη Θεσσαλονίκη), ενώ δεν παραλείπει να τονίσει ότι το Ελληνικό μπάσκετ θα στηριχθεί σε δικούς του παίκτες : «Είναι μεγάλη ευκαιρία. Πλέον τελείωσαν τα λεφτά για να γίνουν μεταγραφές και έχουν περάσει οι εποχές με τους κοινοτικούς και τις Ελληνοποιήσεις. Είναι λοιπόν ευκαιρία στους προπονητές να κάτσουν να δουλέψουν και να βγάλουν νέα παιδιά, που θα σταδιοδρομήσουν στο χώρο του μπάσκετ».

Ο Ιωσήφ Νικολαϊδης δεν παρέλειψε να στείλει τις ευχαριστίες του στον ΑΣΚ: «Ευχαριστούμε και τον ΑΣΚ και προσωπικά τον κύριο Θανάση Μουίκη για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν τα τελευταία χρόνια 17 Ιουνίου και στέλνουν τους αθλητές τους στο καμπ».

sbc telos

Φέτος, στο SCB Camp θα γίνουν τρεις περίοδοι και δύο σούτινγκ καμπ (αποκλειστικά για το σουτ), πάντα υπό την υψηλού επίπεδου επίβλεψη του Θόδωρου Ροδόπουλου.

Ο Θόδωρος Ροδόπουλος έκανε Το 1983 το πρώτο Basketball Camp στην Ελλαδα, το SALONICA BASKETBALL CAMP και σαν συνέχεια αυτού δημιουργήθηκε η προτυπη Ακαδημια ''ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ'' που για τον τρόπο δουλειάς μιλά όλη η Ελλάδα.

Σήμερα το SBC φτάνει τα 30 χρόνια λειτουργιάς του και απο την Ακαδημία Αστερια τα τελευταία 6 χρόνια έχουν βγει 9 Διεθνείς παίκτες.

Είναι μέλος του συνδέσμου προπονητών της Αμερικής 37 χρόνια και βρίσκεται στις ΗΠΑ τουλάχιστον 4 φορές κάθε χρόνο. Είναι ο κατ' εξοχήν "θεωρητικός" του αθλήματος.

rodopoulos


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250