«Κιτρινόμαυρος» περίπατος στις Κεραμειές (Φωκάτα – ΑΕΚ 0-5)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013 20:19

«Κιτρινόμαυρος» περίπατος στις Κεραμειές (Φωκάτα – ΑΕΚ 0-5)

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, πέρασε δια περιπάτου από τις Κεραμειές, κερδίζοντας την νεοφώτιστη ομάδα των Φωκάτων με 5-0. Ηταν η 3η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για την ομάδα του Σπύρου Παπαδάτου, που βρίσκεται μόνη πρώτη στην βαθμολογία της Α' κατηγορίας της ΕΠΣΚΙ, αφήνοντας την ομάδα του Μιχάλη Αθηναίου χωρίς βαθμό, έχοντας ωστόσο ξεκινήσει με ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα (έχει αντιμετωπίσει Εικοσιμία, Πάγκε και ΑΕΚ) στο πρωτάθλημα. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή, έβγαλε ενέργεια, δημιούργησε ευκαιρίες και θα μπορούσε να έχει πετύχει και περισσότερα τέρματα, ωστόσο τα Φωκάτα είχαν ως κορυφαίο τον τερματοφύλακα Κουστουμπάρδη, ο οποίος «σταμάτησε» τουλάχιστον άλλα τρία τετ-α-τετ των «κιτρινόμαυρων».

Στο 14' είχαμε την πρώτη μεγάλη φάση για την ΑΕΚ. Ο Μπαζάρογλου βγάζει τον Αραπέλη σε θέση βολής απέναντι από τον Κουστουμπάρδη, ωστόσο ο τελευταίος αποκρούει ενστικτωδώς το σουτ του παίκτη της ΑΕΚ.

Λίγο αργότερα, στο 22' τα Φωκάτα στην πρώτη τους επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή ζητούν πέναλτι σε πτώση του Κόμητα μέσα στην περιοχή από τον Αννινο. Ο διαιτητής Γασπαράτος δείχνει «παίζετε», προκαλώντας τις «φωνές» των γηπεδούχων.
Λίγο αργότερα (25') και πάλι ο Κόμητας θα βρεθεί σε θέση βολής, αλλά το σουτ που θα επιχειρήσει δεν είναι αυτό που ο ίδιος θα επιθυμούσε.

Στο 26' η ΑΕΚ θα ανοίξει το σκορ (0-1) με τον Αραπέλη, ο οποίος μετά από εξαιρετική πάσα του Μπαζάρογλου στην πλάτη της άμυνας των Φωκάτων, πλασάρει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 30' η ΑΕΚ θα έχει δοκάρι στο πλασέ του Κούκλη μέσα από την περιοχή και δεξιά, ενώ στο 37' ο Κουστουμπάρδης λέει και πάλι «όχι» σε σουτ εξ επαφής του Κόμητα.

Η ΑΕΚ θα καταφέρει να πετύχει και δεύτερο τέρμα λίγο πριν την συμπλήρωση των πρώτων 45' λεπτών (για την ακρίβεια σκόραρε στο 44') και πάλι με τον Αραπέλη σε μία πανομοιότυπη φάση με το πρώτο γκολ. Τούτη τη φορά βέβαια την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των Φωκάτων την έκανε ο Λούλουδας.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει άλλα τρία τέρματα. Πρώτα με τον Κρούτη με πλασέ στο 54', έπειτα από εξαιρετική διαγώνια πάσα του Στεφανάτου μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Τα Φωκάτα είχαν ευκαιρία να μειώσουν στο 60', ωστόσο το πλασέ του Κουρκουμέλη, θα περάσει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αννινου.

Στο 67' ο εξαιρετικός Λούλουδας θα σκοράρει το τέταρτο γκολ της ομάδας του και θα τρέξει να το αφιερώσει στον γιο του που παρακολουθούσε το παιχνίδι, ενώ στο 89' ο Εμιλιάνο που είχε μπει ως αλλαγή θα βάλει το «κερασάκι» στην τούρτα της ΑΕΚ σκοράροντας με διπλή προσπάθεια (είχε αποκρούσει πρώτα ο Κουστουμπάρδης) το πέμπτο γκολ.

Ένα λεπτό νωρίτερα βέβαια, το Φωκάτα έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη του γκολ, ωστόσο του σουτ του Ντουκάι θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι του Αννινου.

Λόγω τραυματισμού αποχώρησαν απο τον αγωνα ο Παπαδάτος (12') για τα Φωκάτα και ο Μπαζάρογλου  (55') για την ΑΕΚ.

Διαιτητής: Γασπαράτος
Επόπτης: Βάχλης – Καλαφάτης

ΦΩΚΑΤΑ: (Μ. Αθηναίος): Κουστουμπάρδης, Μάστορας, Ξαξίρης, Μπουγάς (78' Αντωνίου), Γαλιατσάτος, Ντουκάι Μπ.,  Σαρλάνης, Κόμητας, Κουρκουμέλης, Παπαδάτος (12' Σέρρας Παν λ.τ., 73' Σέρρας Μιλτ.), Αθηναίος.
ΑΕΚ: (Σπ. Παπαδάτος): Αννινος, Ψάλτης, Στεφανάτος, Κούκλης, Λούλουδας, Σπανός, Κόμητας, Κρούτη, Πέτρο (85' Θωμάς) , Μπαζάρογλου (55' Εμιλιάνο λ.τ.), Αραπέλης (71'Αντωνόπουλος). 

Παρακάτω φωτορεπορτάζ