“Πλανητάρχης” - Πρωταθλητής κόσμου ο Ολυμπιακός!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2013 22:33

“Πλανητάρχης” - Πρωταθλητής κόσμου ο Ολυμπιακός!

Στην κορυφή του κόσμου! Ο Ολυμπιακός επικράτησε για δεύτερη φορά της Πινέιρος Σκαι -με 86-69- και κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία του. Πάρτι από περίπου 100 Έλληνες οπαδούς στις κερκίδες. Κορυφαίος ο Πρίντεζης με 17π. Τον πρώτο τίτλο της σεζόν κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες επικράτησαν και στον δεύτερο τελικό της Πινέιρος Σκάι, αυτή τη φορά με 86-69 και σήκωσαν το Διηπειρωτικό Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν η δεύτερη ελληνική ομάδα που κατακτά την κούπα μετά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος το είχε κάνει το 1996, χρονιά που διεξήχθη για τελευταία φορά η διοργάνωση.

Έχοντας... κάβα το +11 από το πρώτο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός επί της ουσίας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ώστε να φτάσει στη νίκη. Η Πινέιρος μπόρεσε να κοντράρει την ομάδα του Μπαρτζώκα μόνο στο πρώτο ημίχρονο, με τους Πειραιώτες να παίρνουν τον έλεγχο του αγώνα από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά και να κατακτούν την κούπα, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πρίντεζη (17 π.).

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 40-33, 64-50, 86-69

Πηγή: newsit.gr