Kάτι μαγικό! (Αντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 23:49

Kάτι μαγικό! (Αντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3)

Ο Ρομπέρτο έπιανε τα... άπιαστα, ο Μήτρογλου έβαζε γκολ σπάνιας κλάσης και ο Ολυμπιακός έτσι... μαγικά ΔΙΕΣΥΡΕ την Άντερλεχτ (0-3).

Έκανε πλάκα ο Έλληνας επιθετικός με την άμυνα της Άντερλεχτ και χάρισε ένα επιβλητικό και «χρυσό» διπλό στον Ολυμπιακό που λαχτάρισε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου από την πίεση των Βέλγων.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Ρομπέρτο, ο οποίος κατέβασε ρολά, αποκρούοντας πέναλτι του Μίτροβιτς στο 25' αλλά και τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος σε τρεις... επαφές με την μπάλα, σκόραρε ισάριθμες φορές και έβαλε και πάλι τους Πειραιώτες σε... τροχιά πρόκρισης, μετά τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Μπενφίκα (3-0).

Πλέον, το «συγκρότημα» του Μίτσελ παίζει την... πρόκριση στην επόμενη φάση με τους Πορτογάλους σε διπλές αναμετρήσεις, αρχικά στην ιβηρική χερσόνησο και εν... συνεχεία στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ομάδα των Βρυξελλών ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την συμπαράσταση των οπαδών της, αλλά και το νεανικό ενθουσιασμό και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα για να διώξει το άγχος, ωστόσο, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις στιγμές που... πάτησε στην περιοχή του Ρομπέρτο.

Ο... νόμος του ποδοσφαίρου

Από την στιγμή που η Άντερλεχτ δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά, ο... άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου... χτύπησε, με... δράστη τον Μήτρογλου, ο οποίος στο 17' άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, επιβραβεύοντας την επιμονή και την απίστευτη μπαλιά του Σαβιόλα.

Λαμπάδα... στον Ρομπέρτο

Στα επόμενα λεπτά, η Άντερλεχτ ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία της αναμέτρησης, μια και οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους, με τους Σάμαρη και Εντινγκά να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην μεσαία γραμμή, ενώ και οι Ολαϊτάν και Βάις δεν... μπήκαν ποτέ στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτός που το έκανε και με το... παραπάνω, ήταν ο Ρομπέρτο, ο οποίος έκανε ότι... μπορούσε για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Μάλιστα, στο 25' απέκρουσε το πέναλτι του Μίτροβιτς, στο οποίο υπέπεσε ο Σάμαρης, το δεύτερο συνεχόμενο, μια και κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το χαμένο πέναλτι, αντί να δώσει... πνοή στο «συγκρότημα» του Μίτσελ, έδωσε... περισσότερη στην Άντερλεχτ, η οποία πίεσε περισσότερο, ειδικά στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους. Μάλιστα, στο 47' οι Βέλγοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσια, όταν ο Πράετ, αντί να κάνει το πλασέ, απέναντι στον Ρομπέρτο, θέλησε να «κόψει» στον Νίτινκ και ο Μάνωλάς έδιωξε.

Ο «πιστολέρο» χτυπά πάντα τρεις... φορές

Από την στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν, με κάθε πιθανό τρόπο, να σκοράρουν, ο Μήτρογλου πήρε από το... χέρι τους φιλοξενούμενους και τους έδωσε το πρώτο «τρίποντο» στο φετινό Champions League, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των Πειραιωτών για την πρόκριση.

Αρχικά, στο 56' ο Έλληνας επιθετικός με πλασέ απέναντι στον Καμίνσκι, έπειτα από την προσπάθεια του Εντινγκά να διώξει με το κεφάλι. Μάλιστα, στο 72' ο Μήτρογλου «κλείδωσε» το «τρίποντο» για τον Ολυμπιακό, με έναν απίστευτο τρόπο. Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν στην κόντρα, ο διεθνής άσος, από τα αριστερά έκοψε στον άξονα και με... κεραυνό έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό άκρο του πορτιέρο της Άντερλεχτ.

Πηγή: gazzeta.gr - onsports.gr




00 inkefalonia general ad 300X250