Σοκ στην Μπαρτσελόνα: Εγκαταλείπει χτυπημένος πάλι από τον καρκίνο ο Τίτο Βιλανόβα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 22:51

Σοκ στην Μπαρτσελόνα: Εγκαταλείπει χτυπημένος πάλι από τον καρκίνο ο Τίτο Βιλανόβα

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου αυτό που λίγες ώρες νωρίτερα είχε συνταράξει τον ποδοσφαιρικό κόσμο: Ο Τίτο Βιλανόβα αποχωρεί από τον πάγκο της ομάδας προκειμένου να υποβληθεί σε νέα θεραπεία για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο που επανήλθε.


«Θέλω να σας ενημερώσω ότι μετά από την αξιολόγηση των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Τίτο, δεν θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να προπονεί την ομάδα. ΕΙναι ένα σκληρό πλήγμα για την Μπαρτσελόνα. Σκεφτόμαστε όμως πρώτα τους ανθρώπους της ομάδας», είπε ο Ροσέλ μπροστά σε ένα συντετριμμένο ακροατήριο: Ηταν οι παίκτες του Βιλανόβα, αστέρια όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Κάρλες Πουγιόλ και οι άλλοι διάσημοι των Μπλαουγκράνα, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα άσχημα νέα.

«Θέλω να ζητήσω από όλους και ειδικά τα μέσα ενημέρωσης, εις το όνομα της οικογένειάς του να δείξουν τον μέγιστο δυνατό σεβασμό στη διαδικασία που θα ξεκινήσει τώρα» προσέθεσε εμφανώς ταραγμένος ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, ο οποίος ερωτώμενος για τον διάδοχο του Βιλανόβα αρκέστηκε να πει ότι θα ανακοινωθεί «πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας». Η συνέντευξη Τύπου κράτησε μόλις τρία λεπτα...

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της επικείμενης αποχώρησης του Βιλανόβα για λόγους υγείας, η απογευματινή προπόνηση της ομάδας ματαιώθηκε ενώ ανακοινώθηκε ότι ακυρώνεται και το φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο με τη Λέγκια στην Πολωνία.

Ο Βιλανόβα είχε επιβλέψει κανονικά την προπόνηση της ομάδας, αλλά οι νέες εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί έδειξαν ότι ο καρκίνος επανήλθε.

Ο 44χρονος προπονητής, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπάρτσα τον Ιούνιο του 2012 διαδεχόμενος τον Πεπ Γκουαρντιόλα, υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου τον περασμένο Δεκέμβριο και έμεινε για δύο μήνες στη Νέα Υόρκη στις αρχές του έτους για να ακολουθήσει ειδική θεραπεία.

Επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας τον Απρίλιο για τον προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν και τον Μάιο πανηγύρισε με την Μπάρτσα την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας.

TA NEA




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250