Με Nova έως το 2017 η Σούπερ Λίγκα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 13:28

Με Nova έως το 2017 η Σούπερ Λίγκα

Όχι μόνο «κατάπιε» η Σούπερ Λίγκα τη μείωση (4%) των τηλεοπτικών εσόδων της, για τη διετία 2013-2015, αλλά επέκτεινε κιόλας τη συμφωνία της με το συνδρομητικό κανάλι Nova για δύο ακόμα χρόνια, υπολογίζοντας σε 140 εκατ. ευρώ τα έσοδά της στη διάρκεια της τετραετίας. Διαφώνησε ο Παναθηναϊκός, επιφυλάχθηκε ο ΠΑΟΚ. Εξαντλεί τη διετία της προεδρίας του ο Γιάννης Μώραλης.

Η άρνηση του Παναθηναϊκού ήταν αναμενόμενη, και του δίνει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί ο ίδιος τα τηλεοπτικά δικαιώματά του μετά το τέλος της σεζόν 2014-2015. Εάν φυσικά δεν έχει αλλάξει γνώμη έως τότε...

Ο ΠΑΟΚ, με τη σειρά του, διαφώνησε με την κατανομή των τηλεοπτικών εσόδων στις ομάδες, και εισέπραξε την υπόσχεση ν'ανατεθεί σε αναγνωρισμένοι οίκο αξιολόγησης η μελέτη του επιμερισμού των κερδών.
Ολες οι άλλες ΠΑΕ συμφώνησαν στην επέκταση του υπάρχοντος συμβολαίου, όπως και στην παραμονή του Γιάννη Μώραλη στην προεδρία, κάτι που σημαίνει ότι ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος, από καταβολής του συνεταιρισμού (2006), που θα εξαντλήσει τη διετία. Οι επτά προηγούμενοι άντεξαν μόνο ένα χρόνο στην ίδια καρέκλα...

Ενα άλλο ζήτημα που συζητήθηκε, και προκάλεσε διαφωνίες, έχει σχέση με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λίγκα στη δεύτερη κατηγορία. Η πλειοψηφία (μειοψήφισαν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, "λευκό" ο Απόλλων, "απούσα" η Βέροια) αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΕΠΟ τη μείωση των ομάδων που θα υποβιβαστούν από 3 σε 2, κι επίσης 2 να είναι οι ομάδες της Football League που θ'ανέβουν κατηγορία.Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε:
"Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
1)Εγκρίθηκε ομόφωνα η εγγραφή στη Super League των ΠΑΕ Απόλλων, Εργοτέλης, Παναιτωλικός και Καλλονή.
2)Συμφώνησαν 16 ΠΑΕ στην πρόταση της Forthnet/Nova περί επέκτασης της κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων για δύο επιπλέον αγωνιστικές περιόδους, ήτοι 2015-16 και 2016-17. Διαφώνησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε 48ωρη προθεσμία για την τελική της απάντηση.
3)Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ περί αναζήτησης αναγνωρισμένου οίκου αξιολόγησης για την κατανομή των εσόδων από την κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
4) Σε αντικατάσταση του υπευθύνου ασφαλείας της Super league κ. Αθ. Μαχαίρα σε συνέχεια της παραίτησής του εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόσληψη των κ.κ. Άκη Τάκη και Μάκη Τσάτσου. Το Δ.Σ. εύχεται στον κ. Μαχαίρα καλή συνέχεια στη σταδιοδρομία του και τον ευχαριστεί για το σημαντικό έργο που προσέφερε κατά τη διάρκεια της θητείας του.Η Γ.Σ. της Super League κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
1) Εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2013-14
2) Εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Κ20 αγωνιστικής περιόδου 2013-14
3) Εγκρίθηκε ομόφωνα να συνεχιστεί και για την αγωνιστική περίοδο 2013-14 η προεδρία του κ. Γ. Μώραλη".

enet.gr




00 inkefalonia general ad 300X250