Εικοσι-μία ΚΟΥΠΑ και καλή!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 23:27

Εικοσι-μία ΚΟΥΠΑ και καλή!

Ήταν όντως μία μεγάλη βραδιά. Μια βραδιά που βρήκε νικήτρια την Εικοσιμία, αλλά μαζί και το Κεφαλλονίτικο ποδόσφαιρο! Η ομάδα από τη Λειβαθώ σήκωσε στον ουρανό του Αργοστολίου την κούπα του Κυπέλλου, πρώτη στην ιστορία της, μετά την επικράτησή της στην παράταση επί των Διλινάτων με 3-0 και δικαίως πανηγυρίζει, καθώς πλέον μετά το περσινό πρωτάθλημα, έβαλε στην τροπαιοθήκη της και το Κύπελλο της ΕΠΣΚΙ. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Και ήταν όντως μία μεγάλη γιορτή για το Κεφαλλονίτικο ποδόσφαιρο (για πρώτη φορά τελικός ολοκληρώθηκε βράδυ, υπό το φως των προβολέων), καθώς βρήκε νικητές και ηττημένους να χειροκροτούν ο ένας τον άλλον και να παραδίδουν και οι δύο μαθήματα ήθους. Σκηνές που θέλαμε να ζήσουμε και τελικά τις ζήσαμε. Σκηνές χαράς, δίχως επεισόδια, δίχως υβριστικά συνθήματα και ξύλο. Και αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στην Εικοσιμία, όσο και στα Διλινάτα που κατάφεραν να μετατρέψουν τον τελικό της ΕΠΣΚΙ σε μία πραγματική γιορτή.

Ήρωας ο Κορσιάνος

Στο δια ταύτα, χρειάστηκε το μαγικό άγγιγμα του Πάνου Κορσιάνου, για να στείλει την ομάδα του στα ουράνια. Ο Κορσιάνος μπήκε ως αλλαγή στην παράταση (στο 100ο λεπτό) και κατάφερε να γίνει ο ήρωας της αναμέτρησης με τα δύο γκολ που σημείωσε. Το πρώτο στο 105' όταν και βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Διλινάτων, πέρασε και τον Καλαφάτη και πλάσαρε στην κενή εστία για το 1-0 και το δεύτερο στο 109 με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έπειτα από την πάσα του αδελφού του Αντώνη Κορσιάνου.

Το «κερασάκι στην τούρτα» του Κυπέλλου της Εικοσιμία το έβαλε ο Πολλάκης με σουτ μέσα από την περιοχή στο 119'.

Και οι δύο ομάδες, πάντως, μπήκαν πολύ δυνατά στο ξεκίνημα. Η Εικοσιμία έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Πολλάκη και τα Διλινάτα με τον Αναλυτή. Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε, φάσεις στις δύο εστίες δεν έγιναν και οι δύο ομάδες πήγαν με 0-0 στην παράταση.

Πολλά συγχαρητήρια, αξίζουν και στους φιλάθλους των δύο ομάδων, οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μία όμορφη ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα.

Στο ΔΑΚ Αργοστολίου, βρέθηκαν ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιδήμαρχος Σάββας Σαββαόγλου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Κουνάδη.

ΔΙΛΙΝΑΤΑ: Καλαφάτης (111' Αλιάι), Κατσούρης (67' Τζωρτζάτος Δημ.) , Βαγγελάτος, Μύρτο, Σεμπάστιαν, Τζωρτζάτος Διον., Αναλυτής, Κουσαθανάς (70' Τσάκος), Αναλυτής Γ., Τζωρτζάτος Χρ., Μηλιώνης.

ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ: Καραϊσκος, Κουμαριώτης, Αλεξανδράτος (77 Αποστολάτος), Τζωρτζάτος Σπ., Μινέτος Γ. (51' Στεφανάτος Β.), Γερασιμάτος Ντουκάι, Κορσιάνος Αντ., Μπούσι, Στεφανάτος Π. (100' Κορσιάνος Π.).

{phocagallery view=category|categoryid=60}