Άλλη μία νίκη απέχει από την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ ο Παναθηναϊκός

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 00:38

Άλλη μία νίκη απέχει από την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ ο Παναθηναϊκός

Σε ματς- μπολ στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πάει ο Παναθηναϊκός μετά την δεύτερη νίκη του με 63-52 επί του Ολυμπιακού στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Ο τρίτος τελικός θα γίνει την Τετάρτη 12/6 στις 21:00. Η μόνη ομάδα που έχει καταφέρει να κατακτήσει πρωτάθλημα από 2-0 είναι η ΑΕΚ και το πέτυχε το 2002.

Οι Πράσινοι ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ (σχεδόν γεμάτο το γήπεδο), είχαν υψηλά ποσοστά στα τρίποντα (10/20 στο 30’ και 11/30 στο τέλος), μεγαλύτερη ενέργεια από τον Ολυμπιακό και όταν έσφιξε η άμυνά του άρχισαν τα προβλήματα για τους φιλοξενούμενους.

Ο Ολυμπιακός δικαίως διαμαρτύρεται για ένα καλάθι του Χάινς που δεν μέτρησε (ήταν εμπρόθεσμο) όταν το σκορ ήταν 58-50 στο 37΄, ενώ σε μία φάση που ακολούθησε δεν δόθηκε φάουλ στον Σπανούλη.

Ο Χάινς φάνηκε μόνος κάτω από τα καλάθια, ενώ ο Πρίντεζης έκανε ένα από τα χειρότερά του παιχνίδια (1/8 διπ), όταν ο Παναθηναϊκός είχε πλουραλισμό με τους Λάσμε, Γκιστ ακόμη και τον Κάρι που κέρδισε επιθετικά ριμπάουντ και βοήθησε πολύ επιθετικά.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ούκιτς ήταν αυτός που είχε αναλάβει το ρόλο του σκόρερ φτάνοντας τους 17π μέχρι το 22.30! Ο Κροάτης μαζί με τον Αμερικανό νεοαποκτηθέντα Κάρι δεν άφησαν να φανεί η… μέτρια απόδοση του Διαμαντίδη. Ο αρχηγός βέβαια πέτυχε ένα τρίποντο σε καθοριστικό σημείο με δεύτερη προσπάθεια όταν το σκορ ήταν 55-50.

Πολύτιμη και η… τρίποντη (3/4) βοήθεια του Μπράμος, που «πυροβολούσε» από τις γωνίες, όταν ο ΠΑΟ δυσκολευόταν να περάσει τη μπάλα μέσα στη ρακέτα στους ψηλούς. Κυρίως, όμως έδειξε το βάθος που έχει ο
Πεδουλάκης στον πάγκο, καθώς μπήκε στο 19΄ όταν ο Ματσιούλις υπέπεσε σε 3ο φάουλ και έμεινε σχεδόν όλο το ματς!

Ο Ολυμπιακός βρήκε σημαντικά καλάθια από τον Κατσίβελη, όμως ο Περπέρογλου με τον Σλούκα φάνηκαν να μην είναι συγκεντρωμένοι και δεν βρήκαν ρυθμό. Ένα καλάθι του «Πέρπε» (55-50) βοήθησε να μειωθεί η διαφορά, ωστόσο οι δύο χαμένες βολές από τον Χάινς που είχε κουραστεί, έδωσαν…ανάσα στον ΠΑΟ.

ΠΩΣ ΚΥΛΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς με κεκτημένη ταχύτητα από τον πρώτο τελικό κάνοντας το 8-0! Ο Βασίλης Σπανούλης βοήθησε στο σημείο εκείνο επιθετικά και ο Λο οργάνωσε ιδανικά το παιχνίδι με τους Ερυθρόλευκους να μετατρέπουν το σκορ σε 10-8 και μετά σε 12-14 με 6 π του αρχηγού τους.

Η νευρικότητα μεταφέρθηκε στον Παναθηναϊκό που δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση, ενώ η άμυνα του Ολυμπιακού φάνηκε να λειτουργεί καλύτερα.

Στο 10λεπτο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 21-16, όταν στον πρώτο τελικό είχε πετύχει 22 πόντους σε… 20 λεπτά!

Το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο 10λεπτο με την ομάδα του Μπαρτζώκα να φτάνει και στο +8 (19-27), αλλά στο σημείο εκείνο αστόχησε σε κάρφωμα με το ένα χέρι ο Πρίντεζης, αποσυντόνισε την ομάδα του και με άλλα λάθη, με αποτέλεσμα ένα τρίποντο του Διαμαντίδη και ένα του Μπράμος να φέρουν το ματς σχεδόν στα ίσα (29-31 ημίχρονο).

Μία διαφορά που φάνηκε να ικανοποιεί περισσότερο τον ΠΑΟ που είχε πιο πολλά λάθη συνολικά.

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας άμυνα για…σεμινάριο και βγάζοντας ενέργεια στο γήπεδο, κατάφερε να προηγηθεί και με 9π (52-43).

Τα δύο τρίποντα του Κατσίβελη στην αρχή, δεν ήταν αρκετά. Στο σημείο εκείνο μείωσε ο Ολυμπιακός, όμως ο Αντιτς διαμαρτυρήθηκε έντονα στους διαιτητές και δέχτηκε τεχνική ποινή.

Στην εκπνοή του 30΄ ο Λο δέχτηκε τάπα από τον Γκιστ με την ομάδα του Πεδουλάκη να κλείνει το τρίτο 10λεπτο με 53-45 και συνολικά50% ποσοστό στα τρίποντα (10/20)!

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Πηλοίδης, Φούφης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Σχορτσανίτης 2, Μπράμος 9 (3), Κάρι 8, Ματσιούλις 2, Ούκιτς 17 (4), Λάσμε 7, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10 (2), Γκιστ 5 (1), Γκουίν 3 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Χάινς 5, Λο 3, Άντιτς 7, Σπανούλης 12 (2), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι, Σλούκας 2, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 6 (1), Παπανικολάου 4, Κατσίβελης 8 (2).

ΤΑ ΝΕΑ




00 inkefalonia general ad 300X250