Έκανε το χρέος του ο ΝΕΟΛ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 01 Απριλίου 2012 23:56

Έκανε το χρέος του ο ΝΕΟΛ

Ο Ναυταθλητικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Ληξουρίου στο εναρκτήριο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑΗ επικράτησε εκτός έδρας του Αχαιού Σαραβαλίου με σκορ 41-51.

Σε έναν αγώνα που δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, η ομάδα της Παλλικής παίζοντας πολύ καλή άμυνα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης δεν άφησε πολλά περιθώρια στους γηπεδούχους (οι οποίοι είχαν άμεση ανάγκη τη νίκη προκειμένου να εξασφαλίσουν τη παραμονή τους στην κατηγορία) και κατέκτησαν ένα ακομά πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα.

Οι παίχτες του Μάρκου Τζουγανάτου γνωρίζοντας την κρισιμότητα της αναμέτρησης μπήκαν από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού αποφασισμένοι να μην αφήσουν περιθώρια στους αντιπάλους τους να πιστέψουν στη νίκη. Με πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο και με πολύ καλές επιθετικές επιλογές αποκτούν από την αρχή τα ηνία του αγώνα, η διαφορά στο σκορ αυξάνεται όσο περνάει η ώρα και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώνεται με 13-25.

Στη δεύτερη περίοδο η κακή επιθετική λειτουργία των φιλοξενούμενων δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα του Αχαιού Σαραβαλίου να κλείσει την ψαλίδα στο σκορ και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου διαμορφώνεται σε 25-30. Στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά μειώθηκε μέχρι και στους 3 πόντους, αλλά στη συνέχεια οι παίχτες του ΝΕΟΛ σοβάραψαν, πίεσαν πολύ στην άμυνα και άρχισαν πάλι να αποσπόνται σταδιακά στο σκορ, με την περίοδο να τελειώνει 33-43. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η διαφορά συνέχισε να μεγαλώνει φτάνοντας έως τους 16 πόντους 3:30 λεπτα πριν το τέλος, με συνέπεια τα υπόλοιπα λεπτα της αναμέτρησης να αποκτούν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με την κόρνα της γραμματείας του κλειστού των Ροϊτικων να βρίσκει νικητές τους γαλανόλευκους με τελικό σκορ 41-51.

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 12-5, 8-13, 8-8

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ: Αποστολόπουλος 7, Κουλούρης 10(2), Κουτσόπουλος 5(1), Κουρτόπουλος, Μιχαλόπουλος, Σκόνδρας, Κυρσανίδης 17, Λάζαρης, Σίκλης, Φωτόπουλος 2

ΝΕΟΛ (Μάρκος Τζουγανάτος): Αντωνάτος Β. 12(2), Μπακούρος Α., Κουνάδης Χ. 9(1), Ματιάτος Κ., Ρουμελιώτης Σ. 7(1), Συνοδινός Χ. 11(1), Μουρελάτος Θ., Μαντζαβίνος Φ. 2, Βολτέρας Δ., Δελλαπόρτας Ν, Πρεντάνος Ν., Αντωνάτος Γ. 10

Στην Πάτρα ταξίδεψαν την Κυριακή και οι παμπαίδες του συλλόγου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους αντίστοιχους της ΑΓΥΙΑΣ για το πρωτάθλημα παμπαίδων. Το νέο αίμα του ΝΕΟΛ προγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και επιβλήθηκε εύκολα της πατρινής ομάδας. Παρότι σε αυτούς τους αγώνες δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα αλλά η συλλογή εμπειριών, εντούτοις είναι αξιοσημείωτο ότι όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν εμφανίστηκαν ιδιαίτερα μαχητικά και με μεγάλη θέληση για να παίξουν μπάσκετ. Επίσης, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους παράγοντες της ΑΓΥΙΑΣ για τη φιλοξενία τους.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ