Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν !

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Μαΐου 2013 00:05

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν !

Πέρυσι τα έκανε όλα λάθος. Χαμένο πέναλτι-πρωτάθλημα και χαμένο πέναλτι-Τσάμπιονς Λιγκ. Τραγικός στο EURO. Και να τον λατρεύεις ποδοσφαιρικά, δεν μπορείς να μην έχεις μπει στον πειρασμό να συναινέσεις: ο Αριεν Ρόμπεν είναι από τα μεγαλύτερα «λουζέρια» της σύγχρονης εποχής. Το είπαμε, του περάσαμε την ταμπέλα και τώρα ήρθε η ώρα να καταπιούμε τη γλώσσα μας. Για την ακρίβεια ο ίδιος φρόντισε να μας την δώσει στο πιάτο. Τι άλλο να κάνει δηλαδή για να αποτινάξει τη μιζέρια που κουβαλούσε και να μετατραπεί σε νικητή; Ενα γκολ και μία ασίστ σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ που χάρισαν στη Μπάγερν τη νίκη με 2-1 επί της Ντόρτμουντ και την 5η  κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Ναι, ο Ολλανδός έκανε το παιχνίδι της καριέρας του. Και με δόσεις τραγικής ειρωνείας που θα ζήλευαν ακόμα και οι αρχαίοι Ελληνες δραματουργοί, αυτό μπορεί να είναι και το προτελευταίο με τους Βαυαρούς που τον έχουν για πούλημα. Ο ίδιος μάλιστα πριν κάνει αυτό το ψύχραιμο τσιμπηματάκι στο 89', εκεί που η μπάλα έκαιγε κυριολεκτικά, είχε φροντίσει να τον περάσουν γενεές 14 φίλοι και εχθροί της Μπάγερν εξαιτίας των όσων είχε χάσει νωρίτερα.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, ξεδιπλώνοντας το κουβάρι ενός εξαιρετικού τελικού, με τους ηττημένους να παλεύουν για την υπέρβαση κόντρα στο μεγαθήριο-φαβορί που είχαν απέναντι τους. Μάλιστα οι παίκτες του Γίργκεν Κλοπ ήταν εκείνοι που παραδόξως ξεκίνησαν καλύτερα. Συνολικά στο Α' μέρος καιε ειδικά μέχρι το 30' ήταν λες και έπαιζαν μόνοι τους με αντίπαλο τον Νόιερ. Ο Γερμανός τερματοφύλακας είπε διαδοχικά ΟΧΙ στα επικίνδυνα σουτ των Λεβαντόφσκι (13'), Μπλαστσικόφσκι (14'), Ρόις (19') και Μπέντερ (22'). Σε αυτό το διάστημα η Μπάγερν φαινόταν να τα έχει χαμένα και δεν είχε καν απειλήσει.

Την πρώτη της καλή στιγμή την είχε στο 26' με τον Βαϊντενφέλερ να διώχνει με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού την κεφαλιά του Μάντζουκιτς. Στο 30' ήρθε η πρώτη αστοχία του Ρόμπεν που φάνηκε να μην έχει καθαρό μυαλό στο τετ α τετ. Στο 35' τον μιμήθηκε και πάλι σε τετ α τετ ο Λεβαντόφσκι, εμ τους δύο τερματοφύλακες να κρατούν ανέπαφες τις εστίες τους. Στο 43' και πάλι ο Ρόμπεν έκανε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο να τον... ξεφωνίσει «loser», όταν μετά το λάθος του Χούμελς αντί να πλασάρει γλυκά, σούταρε δυνατά στο πρόσωπο του Βαϊντενφέλερ, ο οποίος στην επανάληψη θα είχε πολύ δουλειά.

Στο Β' μέρος και πάλι η Ντόρτμουντ έδειξε πως θα μπει δυνατά, αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ. Από το 55' άρχισε να ανεβαίνει η πρωταθλήτρια Γερμανίας και ακριβώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, είχε φτάσει η στιγμή της εκδίκησης του Ολλανδού. Τρεις αμυντικοί της Ντόρτμουντ έπεσαν λανθασμένα πάνω στον Ριμπερί, ο οποίος πέρασε κάθετη στον Ρόμπεν. Εκείνος με τη σειρά του φάνηκε να κάνει λάθος αρχικά, αλλά πρόλαβε να γυρίσει παράλληλα με την γραμμή και ο Μάντζουκιτς δεν είχε πρόβλημα να σημειώσει το ευκολότερο και συνάμα το σημαντικότερο γκολ της καριέρας του.

gazetta.gr



00 inkefalonia general ad 300X250