Το πρώτο είναι γλυκό! Πρωταθλήτρια Κεφαλονιάς η ΑΕΚ!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 21:56

Το πρώτο είναι γλυκό! Πρωταθλήτρια Κεφαλονιάς η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ είναι η νέα πρωταθλήτρια Κεφαλονιάς και έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει. Η ομάδα του Αργοστολίου, νίκησε στον 3ο τελικό τον ΑΟΚΙ με 1-0 και έφτασε στην πρώτη κατάκτηση στην ιστορία της. Μία «οβίδα» έξω από την περιοχή του Μάκη Πολλάκη στο 84' έφτανε και περίσσευε για να δώσει τη νίκη και να στείλει τους « κιτρινόμαυρους» στα ουράνια!Και σε αυτό το σημείο, έχουμε να πούμε πολλά μπράβο στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αλλά και τους φιλάθλους που έδωσαν δυναμικό παρών και παρακολούθησαν και τους τρεις τελικούς, για τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό που επέδειξαν και που τόσο έχει ανάγκη το Κεφαλλονίτικο ποδόσφαιρο. Το ότι δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο τιμά και τις δύο ομάδες και τους φιλάθλους, ενώ μετά το τέλος και του σημερινού αγώνα αν και το κοντράστ συναισθημάτων ήταν έντονο, οι παίκτες έδωσαν τα χέρια μεταξύ τους. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι εντάσεις εντός αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά μέχρις εκεί. Οι δύο αποβολές ( του Αλεξανδράτου στο 59' για τον ΑΟΚΙ και του Κουμαριώτη στο 61' για την ΑΕΚ) δυναμίτισαν προς στιγμήν την ατμόσφαιρα, αλλά χωρίς τα πράγματα να παρεκτραπούν. Το μόνο βέβαια που μας έλειψε από τον αγώνα ήταν οι φάσεις καταγράψαμε μόλις δύο και αυτές στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η σκοπιμότητα και η κρισιμότητα του αγώνα ήταν λογικό να μην επιτρέψουν το θέαμα και τις μεγάλες φάσεις. Η ΑΕΚ βέβαια έχασε και κλασική ευκαιρία στις καθυστερήσεις να πετύχει και δεύτερο γκολ, ωστόσο ο Πολλάκης εξ' επαφής θα αστοχήσει σε κεφαλιά, έπειτα από σέντρα που του έβγαλε ο Κρούτη.

Με το σφύριγμα της λήξης ένα «κουβάρι» παίκτες , προπονητής και διοίκηση της ΑΕΚ πανηγύριζαν την κατάκτηση του πρώτου τους πρωταθλήματος που τόσο πολύ το έψαχναν και για να πούμε την αλήθεια επένδυσαν σε αυτό. Και τώρα θα επιδιώξουν μέσω των μπαράζ να πάρουν προαγωγή και στα Εθνικά Πρωταθλήματα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βουτσινάς με επόπτες τους Μενεγάτο και Βασιλόπουλο.

ΑΕΚ (Παπαδάτος): Αννινος, Ψάλτης, Λούλουδας, Μοσχονάς (75' Περιβολάρης), Αντωνόπουλος, Κρούτη, Κούκλης, Χασάι, Πολλάκης, Κοσμάτος (90+ Εμιλιάνο), Κουμαριώτης.
ΑΟΚΙ (Τόγιας): Αγκούσι, Πολλάκης Δ., Φωκάς, Αλεξανδράτος, Κλειτογιάννης, ,Μπαζάρογλου, Χαλιώτης, Κόμητας, Σπανός, Πολλάτος Αλ. (73' Μοντεσάτος), Βουκελάτος.

Παρακάτω φωτογραφίες




00 inkefalonia general ad 300X250