Κώστας Βουκελάτος: Η αθλητική βία συγκαλύπτεται με ψέματα και τα ψέματα συντηρούνται μόνο με την βία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 10:21

Κώστας Βουκελάτος: Η αθλητική βία συγκαλύπτεται με ψέματα και τα ψέματα συντηρούνται μόνο με την βία

Αρθρο του Κώστα Βουκελάτου στο http://freepen.gr Παίρνω αφορμή για αυτό το άρθρο, τόσο για τα επεισόδια στον αγώνα της ΑΕΚ με αποτέλεσμα να βρουν την αφορμή κάποιοι για να την καθαρίσουν, όσο και για ένα περιστατικό αθλητικής βίας (ένα από τα πολλά) που συνέβη πριν από μία εβδομάδα στο Παλαιό Φάληρο και δεν ενδιαφέρθηκε κανένας να δημοσιεύσει ή θάφτηκε όπως πολλά παρόμοια περιστατικά. του Κώστα Βουκελάτου Πριν από μία εβδομάδα στην οδό Πικροδάφνης στο Παλαιό Φάληρο ομάδα περίπου 7 χούλιγκαν (και όχι οπαδών η φιλάθλων) του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν άγρια ένα χούλιγκαν (και όχι οπαδό η φίλαθλο) του Ολυμπιακού. Ήταν μια άγρια πράξη αντεκδίκησης διότι το θύμα χούλιγκαν του Ολυμπιακού είχε επιτεθεί και είχε δράσει με ανάλογα κτυπήματα μαζί με την δικιά του ομάδα μια εβδομάδα πριν εναντίον των δραστών χούλιγκαν του Παναθηναϊκού που τον μαχαίρωσαν.

Οι δράστες όπως πληροφορήθηκα γνωστοί στους αθλητικούς κύκλους διότι είναι από τις γνωστές ομάδες κακοποιών που χρησιμοποιούν τα σωματεία και δεν κάνουν τίποτα να τους απομονώσουν και να τους παραδώσουν στην δικαιοσύνη, επίσης γνωστό και το θύμα που είναι επίσης κακοποιός και δεν διστάζει να γίνει φονιάς για τις διαφορές τους.

Το ανησυχητικό είναι ότι ενώ η αστυνομία γνωρίζει όλους τους κακοποιούς που κινούνται στον χώρο των σωματείων όπως και τα χτυπήματα πολλά από αυτά πολύ σοβαρά που γίνονται και θάβονται για άγνωστους λόγους μεταξύ των χούλιγκαν. Οι ομάδες έχουν δήθεν συστήσει ειδικά γραφεία αντιμετώπισης της αθλητικής βίας και γνωρίζω με απόλυτη ακρίβεια ότι όσες φορές έχει ενημερώσει η αστυνομία για πράξης βίας κακοποιών τους με ονόματα και στοιχεία ζητώντας βοήθεια, η απάντηση των γραφείων αυτών είναι « Αφού το περιστατικό δεν έγινε μέσα στο γήπεδο δεν μπορούμε να βοηθήσουμε ούτε να δώσουμε στοιχεία».

Επικρατεί μία ατιμωρησία και συγκάλυψη εγκληματικών πράξεων σεσημασμένων κακοποιών ειδικά από τα μεγάλα σωματεία αλλά και από την ίδια την αστυνομία κατά όπως φαίνεται.

Την κυριότερη ευθύνη την φέρνουν τα σωματεία που προμηθεύουν εισιτήρια σε κάθε αγώνα σε σεσημασμένους ηλίθιους κακοποιούς που φοράνε μισθοφορικά κασκόλ των ομάδων που διαλέγουν για να καταταγούν ως φονικά όπλα.

Μετά έρχεται η πολιτεία το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα είναι καθαρά και μόνο θέμα της πολιτείας, αν ήθελαν θα είχε ξεβρομίσει ο τόπος, αλλά δεν θέλουν η δεν μπορούν η εξυπηρετούν συμφέροντα και αυτό είναι εγκληματικό και ίσως ο Σαμαράς με τον Δένδια επειδή ξέρω ότι το θέλουν θα ήταν καλό αυτό το καλοκαίρι να καθαρίσουν το τοπίο πριν την νέα σαιζόν.

Οι φωνές πληθαίνουν στο ότι η πολιτεία χρησιμοποιεί την αθλητική βία ως εργαλείο επιλεκτικά για άλλους σκοπούς, δεν το υιοθετώ γιατί το θεωρώ ακραίο, αλλά κρίνοντας σαν φίλαθλος και οπαδός τους παναθηναϊκού (ξεκαθαρίζω), την περίπτωση της ΑΕΚ αρχίζω να ανησυχώ γιατί η αδικία είναι εμφανή στα μάτια των φιλάθλων.

Πόσες φορές ενεργοποιήθηκαν οι λεγόμενες ρήτρες βίας;;

Γιατί η πολιτεία δείχνει επιλεκτικά ευαισθησία στα θέματα βίας;;;

Πότε ο ΟΠΑΠ έκοψε για ένα χρόνο προγραμματισμένη χρηματοδότηση ομάδας για αλλεπάλληλες πράξεις βίας των κακοποιών χούλιγκαν αντιπροσώπων τους;;;

Κόψτε τους την χρηματοδότηση ειδικά στα μεγάλα σωματεία!!!!! Δώστε τους βαριά εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα και θα δείτε πώς εξαφανίζονται οι κακοποιοί από τα γήπεδα!!!!

Αλλά όχι επιλεκτικά γιατί έτσι καρφώνεστε, γελοιοποιείστε και ο κόσμος γελάει και θλίβεται μαζί για αυτές τις επιλεκτικές ενέργειες.
Πότε κάθισε σοβαρά η πολιτεία να δει το κοινωνικό φαινόμενο της αθλητικής βίας; Ποιες είναι οι βασικές αιτίες της εξάπλωσης; Ποιοι ελέγχουν τα μονοπάτια που μέσα από αυτά εκδηλώνεται και γιγαντώνεται η βία; Πότε έβαλαν σοβαρά κάτω να δουν ποιους ωφελεί το 10% λέω εγώ και ποιους βλάπτει το 90% που είναι οι φίλαθλοι απαντώ και πάλι και τις ίδιες τις ομάδες;

Κατά την γνώμη μου η πολιτική ηγεσία, η αστυνομία και η δικαιοσύνη θα μπορούσε να γίνει περισσότερο αυστηρότερη με νομοθετικές ρυθμίσεις εναντίον τέτοιων φαινομένων και αυστηρότερη με τις ομάδες που φέρουν την ευθύνη για τις πράξεις των κακοποιών χούλιγκαν που χρησιμοποιούν. Βέβαια το ότι θέλουν να κάνουν κάτι είναι σίγουρο αλλά κάποιοι δεν τους αφήνουν να θέλουν με ότι αυτό συνεπάγεται γιατί όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι πίσω από αυτά τα άθλια φαινόμενα με ονόματα και διευθύνσεις όπως και την ομάδα που ανήκει ο κάθε κακοποιός.
Πριν λίγο καιρό μέσα σε αγώνα μπάσκετ κακοποιός οπαδός του ολυμπιακού είχε βγάλει λεπίδι έτοιμος να μαχαιρώσει δίπλα σε αστυνομικό και δεν συνελήφθη ποτέ! Φωτογραφίες σε όλα τα δελτία, το όνομα του παντού για ημέρες είδε κανένας το αποτέλεσμα;; Όχι βέβαια γιατί θάφτηκε!

Το ότι το φαινόμενο της αθλητικής βίας γίνεται χειρότερο κάθε χρόνο δείχνει δυστυχώς για τις αρχές στο σύνολο τους ότι είναι υποχείρια άλλων εγκληματιών που δρουν στο παρασκήνιο δημιουργώντας αυτό το μπάχαλο.

Ποιος δεν γνωρίζει ότι κρυμμένα μέσα στις ομάδες βρίσκονται κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος κάθε μορφής όπως αναρχικοί, διαρρήκτες, νονοί της νύχτας που γίνονται και πρόεδροι ομάδων, δολοφόνοι, έμποροι ναρκωτικών και όπλων κτλ.
Αυτοί οι οργανωμένοι στρατοί αποτελούμενοι από κάθε είδους κακοποιούς των συλλόγων δρουν ανεξάρτητα από τις επίσημες φυσικά διοικήσεις γιατί εδώ κάνουν κουμάντο οι παράγοντες που τους οργανώνουν και τους εκμεταλλεύονται αναλόγως το κτύπημα και το συμφέρων. Η αστυνομία έχει πλήθος αποδείξεων για το ποιοι είναι όλοι αυτοί και ποιοι αποτελούν αυτούς τους στρατούς εγκληματιών αλλά δεν φτάνει ποτέ στην σύλληψη ειδικά των παραγόντων που πολλές φορές αποκαλύπτονται πίσω από κάθε εγκληματική πράξη με θράσος αδιαφορώντας για τις συνέπειες, ποιες συνέπειες;

Ένας άλλος πάρα πολύ σοβαρός λόγος για την επιθετική συμπεριφορά των κακοποιών οπαδών είναι τα ΜΜΕ και κυρίως των φυλλάδων της κάθε ομάδας. Πρωτοσέλιδα τύπου πολεμικών ανταποκρίσεων και γεμάτα πώρωση με λεξιλόγιο έντασης και με ακόμα χειρότερες εκφράσεις όταν τα διαβάζει ο εκκολαπτόμενος εγκληματίας θα πάει με λουλούδια στο γήπεδο; Οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών τύπου « Την Κυριακή ήρθε το τέλος σας», «Για ελάτε να δείτε τι θα πάθετε» και άλλες τέτοιες εκφράσεις γελοίες που μόνο καλό δεν κάνουν στον αθλητισμό και δεν αντιπροσωπεύουν αθλητές ανάβουν φυτίλια.

Έχει τρομάξει πολλούς ξένους δημοσιογράφους η τόσο έντονη παρουσία του οργανωμένου εγκλήματος στις ομάδες της χώρας μας, και δεν συζητάμε για τυχαίους δημοσιογράφους αλλά για ειδικούς που έχουν ταξιδέψει και δει βία σε ομάδες όλων των ηπείρων.

Η αθλητική βία είναι ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό ζήτημα και θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει η συζήτηση και η κάθαρση από τις ίδιες τις ομάδες με την βοήθεια των αρχών και της πολιτείας.

Πρόσφατα παραδείγματα από την αστυνομία λένε ότι στις συγκεντρώσεις του Συντάγματος θύρες των μεγάλων ομάδων είχαν παραταχθεί δίπλα, δίπλα από την 7 την 13 και την 21 σύμφωνα με την αστυνομία πάντα και συμμετείχαν χωρίς αθλητικά διακριτικά σε αντιεξουσιατικές πράξεις βίας και επιθέσεις στα ΜΑΤ. Για πολλούς και νομίζω ότι έχει κάποια βάση οι κυρίως επιθέσεις αυτών των ομάδων στους παλιούς γνώριμους τα ΜΑΤ έκαναν τους δεύτερους για να προστατευτούν να πνίξουν στα χημικά την πλατεία και τους γύρω δρόμους με αποτέλεσμα να σκορπίσουν εκτός από τους κακοποιούς και τους συνταξιούχους και τους ανέργους και τους εργαζόμενους διαδηλωτές!

Το καλοκαίρι του 2012 έγινα στην Θεσσαλονίκη συλλήψεις οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι φιλάθλων και όλοι αντιμετώπισαν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος. Μέσα στους συλληφθέντες διαβάσαμε ότι υπήρχαν υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ στα εισιτήρια και επικεφαλής συνδέσμων καθώς και τρανταχτά ονόματα του οργανωμένου εγκλήματος της συμπρωτεύουσας.

Παραδείγματα πολλά, ονόματα και διευθύνσεις στην αστυνομία εκατοντάδες, αδικήματα αθλητικής βίας καταγεγραμμένα στα συμβάντα εκατοντάδες και τα περισσότερα άφαντα από δημοσιογραφικής απόψεως, συγκαλυμμένα και αυτό δίνει θάρρος και για άλλα και για άλλα μέχρι να πεθάνει πάλι κάποιος ώστε να ασχοληθούν για λίγες ημέρες.

Σε αυτό το έδαφος ατιμωρησίας και ανεπάρκειας από τις αρχές, εύκολα βρίσκει πεδίο ανάπτυξης και διάδοσης τόσο το οργανωμένο έγκλημα όσο και η δράση των εξτρεμιστικών οργανώσεων της τυφλής βίας.

Χρόνια τώρα, οι στρατιές των οργανωμένων κακοποιών υπό την καθοδήγηση κακοποιών στελεχών των ομάδων, καλυπτόμενοι από τις διοικήσεις των ομάδων εξορμούν να σπάσουν, να ρημάξουν και να δολοφονήσουν πάντα ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ.

Πως αλλιώς βέβαια θα αντιδρούσαν οι οργανωμένοι κακοποιοί οπαδοί όταν το περιβάλλον που κινούνται περιέχει ίντριγκες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες κλπ.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το τόσο σοβαρό κοινωνικό θέμα χρειάζεται θάρρος από την πολιτεία και πολιτικούς με κότσια που θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν γιατί ως ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα, αγγίζει και πλευρές της επίσημης πολιτείας με αμαρτωλές και ηθελημένες εν πολλοίς ενέργειες, που κάθε άλλο παρά κινούνται προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισής της.

Οι λύσεις και οι προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της βίας στα γήπεδα είναι πάρα πολλές και αρκετές και μπορούν να είναι άμεσα εφαρμόσιμες αρκεί να θελήσει η πολιτεία.

Στο κάτω-κάτω η αποφυγή της βίας στα γήπεδα κάνει και καλό στην …υγεία μας και ο αθλητισμός μας γεμίζει με δύναμη και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε μειοψηφίες κακοποιών και παραγοντίσκων οπαδών να απομακρύνουν εμάς και τους νέους μας από τα γήπεδα για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους η των εντολέων τους εγκληματικά συμφέροντα.

Η βία είναι το όπλο των αδύναμων και των διανοητικά προβληματικών μην το ξεχνάμε.