Παίκτης κολεγίου επέλεξε τη γνώση από τα εκατομμύρια του ΝΒΑ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 11:13

Παίκτης κολεγίου επέλεξε τη γνώση από τα εκατομμύρια του ΝΒΑ

Τον κύριο Μάρκους Σμαρτ (Marcus Smart), όσοι δεν ασχολούνται φανατικά με το μπάσκετ δεν τον γνωρίζουν. Αποτελεί ωστόσο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Αμερικανικού μπάσκετ και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα, αγωνιζόταν σε ένα σχετικά άσημο πανεπιστήμιο το Οκλαχόμα Στέιτ, το οποίο ωστόσο είχε κάνει γνωστό με τα κατορθώματά του.

Οι ομάδες του ΝΒΑ έστρωναν... κόκκινο χαλί στα πόδια του και ήταν σχεδόν σίγουρο πως ο Σμαρτ θα ήταν μέσα στις τρεις πρώτες επιλογές του Ντραφτ (διαδικασία επιλογής παικτών των ομάδων του ΝΒΑ από τα κολέγια) τον ερχόμενο Ιούνιο, πράγμα που αυτομάτως θα τον έκανε εκατομμυριούχο.

Ε, λοιπόν ο κύριος Σμαρτ, στα 19 του χρόνια, επέλεξε τη γνώση και την επιστροφή του στο κολέγιο για την δεύτερη σεζόν του, κλείνοντας «κατάμουτρα την πόρτα» στις ομάδες του ΝΒΑ και στα εκατομμύρια δολάρια που ετοιμάζονταν να διαθέσουν για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο Σμαρτ θα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου την απόφασή του, ωστόσο αποτελεί ήδη φωτεινή εξαίρεση σε έναν κόσμο του αθλητισμού που κυριαρχεί το χρήμα και η δόξα.

Γ.Χ.

https://www.youtube.com/watch?v=z3L1jhyBxCI

 




00 inkefalonia general ad 300X250