Απάντηση Μαζαράκη στο inkefalonia.gr για την απομάκρυνση εκπροσώπων του Τύπου στο ΑΕΚ - ΑΟΚΙ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 15:06

Απάντηση Μαζαράκη στο inkefalonia.gr για την απομάκρυνση εκπροσώπων του Τύπου στο ΑΕΚ - ΑΟΚΙ

Απάντηση στο inkefalonia.gr στο χθεσινό δημοσίευμα «Περί απομάκρυνσης των εκπροσώπων Τύπου από τον αγωνιστικό χώρο» στο παιχνίδι ΑΕΚ – ΑΟΚΙ έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ Βαγγέλης Μαζαράκης Πιο αναλυτικά Σε απάντηση σημερινής καταχώρισής σας που αφορά στην παρουσία «δημοσιογράφων» στους αγωνιστικούς χώρους, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:Σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στους κανονισμούς οι αθλητικοί συντάκτες που είναι μέλη του ΠΣΑΤ δικαιούνται να εισέρχονται σε όλα τα στάδια της χώρας όλων των κατηγοριών, χωρίς εισιτήριο κατόπιν απλής επίδειξης του ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ που εκδίδεται μόνον από τον ΠΣΑΤ. Οι αθλητικοί αυτοί συντάκτες απολαμβάνουν ελεύθερης πρόσβασης στα δημοσιογραφικά θεωρεία, στις αίθουσες τύπου καθώς επίσης και στη μικτή ζώνη. Όχι όμως στον αγωνιστικό χώρο.

Συμβάσεις παραχώρησης ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων που έχουν εγκριθεί από την ΕΠΟ ή κατ' εξουσιοδότησή της από τις Ενώσεις, δεν ισχύουν, απαγορεύεται δε και η ραδιοτηλεοπτική ή ραδιοφωνική μετάδοση κάθε αγώνα. Στην περίπτωση που αυτό δεν τηρηθεί υπάρχει σημαντικό πρόστιμο για τις γηπεδούχες ομάδες. Μόνο στην περίπτωση που έχει αποφασισθεί η μετάδοση αγώνα επιτρέπεται η είσοδος δημοσιογράφων που θα απασχοληθούν κατ' αποκλειστικότητα με τη μετάδοση και μόνον μετά από έγγραφη σχετική άδεια της διοργανώτριας.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ στους ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. Επιτρέπεται μόνον η παρουσία φωτογράφων και για τους οποίους εκδίδεται ατελώς μετά από αίτησή τους κάρτα εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Για την περίπτωση αυτή προβλέπεται ότι για κάθε αγώνα χαράσσεται από μια γραμμή (τη γραμμή των φωτογράφων) πίσω από τις γραμμές τέρματος που να απέχει το λιγότερο δύο μέτρα από τη σημαία του κόρνερ και να διέρχεται από σημείο που να βρίσκεται το λιγότερο 3,5 μέτρα πίσω από τη συμβολή της γραμμής τέρματος και της κάθετης με αυτή γραμμής της περιοχής τέρματος και να καταλήγει σε σημείο που βρίσκεται σε απόσταση το λιγότερο 6 μέτρων από τα δοκάρια του τέρματος.

Είναι υποχρέωση των Ομοσπονδιών (και των Ενώσεων δηλαδή) να απαγορεύει στους φωτογράφους να παραβιάζουν αυτές τις γραμμές φωτογράφων και να απαγορεύουν επίσης τη χρήση εκτυφλωτικών φλάς.

Αυτά λοιπόν είναι τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς και τις οδηγίες που ισχύουν για το ποδόσφαιρό μας. Σε συνδυασμό μ' αυτά κανείς δεν μπορεί να διατάξει κανέναν και εν προκειμένω τον παρατηρητή του αγώνα για το σε ποιον θα επιτρέψει ή όχι τη παρουσία του στο γήπεδο. Έτσι επ' ουδενί ισχύει ότι ο παρατηρητής του συγκεκριμένου αγών διετάχθη να μην σας αφήσει εντός του γηπέδου. Απλά εφάρμοσε τον κανονισμό. Από κει και μετά φέτος η ΕΠΣΚΙ εξέδωσε σε όλους όσους ζήτησαν άδεια εισόδου φωτογράφων και δεν την αρνήθηκε σε κανέναν και μάλιστα εξεδόθησαν ατελώς, όπως κάθε χρόνο. Η δική σας ιστοσελίδα δεν κατέθεσε αίτημα και φυσικά δεν έλαβε δελτίο εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Γι' αυτό και δεν σας επετράπη ενδεχομένως να εισέλθετε στον αγωνιστικό χώρο. Πριν λοιπόν αναφερθείτε σε τέτοια θέματα θα πρέπει να βλέπετε τι είναι το σύννομο και τι πρέπει να ισχύει και φυσικά όπως υπάρχουν παρατηρητές που εφαρμόζουν τους κανονισμούς υπάρχουν και άλλοι που αρνούνται να τους εφαρμόσουν ή φοβούνται τα δημοσιεύματα και φοβούνται να τους εφαρμόσουν.

Γι' αυτό μπορεί δίκαια να διαμαρτύρεστε για τη θέση σας στο γήπεδο την οποία πρέπει να την ζητήσετε από τους ιδιοκτήτες του.Δεν ευθυνόμαστε εμείς αν δεν έχουν ποτέ βρει χώρο για τους δημοσιογράφους, όπως σωστά έχει επισημανθεί και από τοπικό αθλητικό blog, και δεν έχουν τοποθετήσει δημοσιογραφικά θεωρεία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεσαι ο παρατηρητής του αγώνα σύμφωνα με τα δικά σας δημοσιεύματα έχει ενεργήσει σύμφωνα με τα όσα επιτάσσουν οι κανονισμοί και θα πρέπει να γκρινιάξουμε όχι για όσους εφαρμόζουν τον κανονισμό αλλά για όσους αλληθωρίζουν σκόπιμα.

Για την ΕΠΣΚΙ

Ε. Μαζαράκης

Εμείς για όσους δεν γνωρίζουν σας παραθέτουμε παρακάτω και το κείμενο που προκάλεσε την απάντηση του προέδρου. Τα συμπεράσματα δικά σας

Περί απομάκρυνσης των εκπροσώπων Τύπου από τον αγωνιστικό χώρο

Χαρακτηριστικά αναφέραμε ότι

Άσχημη εντύπωση προκάλεσε η «εντολή» που δόθηκε να φύγουν οι εκπρόσωποι του Τύπου από την συνήθη θέση από την οποία καλύπτουν τους αγώνες στο ΔΑΚ Αργοστολίου (στο ταρτάν του στίβου δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο) και να επιλέξουν ή να κάτσουν πίσω από τα δύο τέρματα ή να μεταφερθούν στην... εξέδρα!

Η κίνηση αυτή ήταν εντελώς λάθος και προκαλεί πολλά ερωτηματικά! Πρώτον διότι κανείς εκπρόσωπος Τύπου δεν έχει δώσει στο παρελθόν «δικαιώματα» ή έχει δημιουργήσει το παραμικρό σε παίκτες ή προπονητές που να δικαιολογεί την απόφαση αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Δεύτερον οι εκπρόσωποι Τύπου δεν είναι μόνο φωτορεπόρτερ για να «κατασκηνώσουν» πίσω από τα δύο τέρματα για να απαθανατήσουν όμορφες φωτογραφίες. Οι εκπρόσωποι Τύπου είναι και ρεπόρτερ και πρέπει να βρίσκονται σε σημείο που να τους επιτρέπει να έχουν οπτικό πεδίο και στις δύο περιοχές, ώστε να είναι σε θέση να γράψουν αναλυτικά για το παιχνίδι και τις αμφισβητούμενες φάσεις αυτού.

Τρίτον, οι εκπρόσωποι Τύπου δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους «τηλεφακούς» που κοστίζουν και μερικές χιλιάδες ευρώ, για να μπορούν και από... χιλιόμετρα (από τη στιγμή που δεν τους επιτρέπεται να βρίσκονται κοντά στον αγωνιστικό χώρο) να τραβούν και να παρουσιάζουν καλές φωτογραφίες.

Για να μην δημιουργηθεί, άσχημο κλίμα με το ξεκίνημα του πρώτου τελικού του πρωταθλήματος, οι εκπρόσωποι Τύπου σεβάστηκαν την «εντολή» και παρακολούθησαν το παιχνίδι από την εξέδρα. Απαιτούν ωστόσο τον ίδιο σεβασμό και από αυτούς που κόπτονται για το καλό του Κεφαλλονίτικου ποδοσφαίρου.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ