Ανοιχτοί λογαριασμοί (ΑΕΚ – ΑΟΚΙ 1-1 στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 00:01

Ανοιχτοί λογαριασμοί (ΑΕΚ – ΑΟΚΙ 1-1 στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος)

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν ΑΕΚ και ΑΟΚΙ μετά τη σημερινή τους πρώτη μονομαχία στους τελικούς του πρωταθλήματος της ΕΠΣΚΙ, μένοντας στο δίκαιο για την εικόνα που παρουσίασαν 1-1. Πλέον μετά την ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, είναι σίγουρο πως θα χρειαστούν τρία παιχνίδια μέχρι να αναδειχθεί ο πρωταθλητής του 2013. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Στο δια ταύτα, η ΑΕΚ προσπάθησε και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με το κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο ΑΟΚΙ πίεσε στην επανάληψη και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση λίγα λεπτά πριν το φινάλε.

Πιο αναλυτικά η ΑΕΚ ήταν αυτή που κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ στο 40' όταν ο Κρούτη (στον οποίο πιστώνεται το μισό γκολ), βρήκε εξαιρετικά μέσα στην περιοχή τον Ηλία Κοσμάτο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Αγκούσι για το 1-0.

Στην επανάληψη, ο ΑΟΚΙ πίεσε την ΑΕΚ και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, στο στο 84, όταν ο Κόμητας από δεξιά σημάδεψε και βρήκε το κεφάλι του Αλεξανδράτου με τον έμπειρο άσο του ΑΟΚΙ να μην λαθεύει και να στέλνει την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Αννινου για το 1-1.

Στο 90' ο ΑΟΚΙ, λίγο έλειψε να φτάσει στην μεγάλη ανατροπή, ωστόσο τη σέντρα του Κόμητα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι προς τον επερχόμενο Μοντεσάντο, ο οποίος έβαλε το πόδι του αλλά παρενέβη με υπερπροσπάθεια ο Κρούτη και έβγαλε την μπάλα κόρνερ.

Από τις δύο ομάδες ξεχώρισαν ο Αννινος (έκανε δύο εντυπωσιακές αποκρούσει στο πρώτο ημίχρονο κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του) και Κρούτη από την ΑΕΚ και οι Κόμητας Κλειτογιάννης από το ΑΟΚΙ, με τον τελευταίο να είναι «ογκόλιθος» στην αριστερή πλευρά και δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γασπαράτος

ΑΕΚ (Σ. Παπαδάτος), Άννινος, Χασάι, Αντωνόπουλος, Ψάλτης, Λούλουδας, Κούκλης, Εμιλιάνο (74' Ζάβαλης), Πολλάκης (78' Περιβολάρης) Κρούτη, Κοσμάτος (74' Μοσχονάς), Κουμαριώτης.
ΑΟΚΙ (Γ. Τόγιας), Αγκούσι, Πολλάτος Δημ. Κλειτογιάννης, Χαλιώτης, Αλεξανδράτος, Λαμπρόπουλος (35' Μοντεσάντος), Φωκάς, Σπανός, Κόμητας, Πολλάτος Αλ.,Βουκελάτος.

Περί απομάκρυνσης των εκπροσώπων Τύπου από τον αγωνιστικό χώρο

Άσχημη εντύπωση προκάλεσε η «εντολή» που δόθηκε να φύγουν οι εκπρόσωποι του Τύπου από την συνήθη θέση από την οποία καλύπτουν τους αγώνες στο ΔΑΚ Αργοστολίου (στο ταρτάν του στίβου δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο) και να επιλέξουν ή να κάτσουν πίσω από τα δύο τέρματα ή να μεταφερθούν στην... εξέδρα!

Η κίνηση αυτή ήταν εντελώς λάθος και προκαλεί πολλά ερωτηματικά! Πρώτον διότι κανείς εκπρόσωπος Τύπου δεν έχει δώσει στο παρελθόν «δικαιώματα» ή έχει δημιουργήσει το παραμικρό σε παίκτες ή προπονητές που να δικαιολογεί την απόφαση αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Δεύτερον οι εκπρόσωποι Τύπου δεν είναι μόνο φωτορεπόρτερ για να «κατασκηνώσουν» πίσω από τα δύο τέρματα για να απαθανατήσουν όμορφες φωτογραφίες. Οι εκπρόσωποι Τύπου είναι και ρεπόρτερ και πρέπει να βρίσκονται σε σημείο που να τους επιτρέπει να έχουν οπτικό πεδίο και στις δύο περιοχές, ώστε να είναι σε θέση να γράψουν αναλυτικά για το παιχνίδι και τις αμφισβητούμενες φάσεις αυτού.

Τρίτον, οι εκπρόσωποι Τύπου δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους «τηλεφακούς» που κοστίζουν και μερικές χιλιάδες ευρώ, για να μπορούν και από... χιλιόμετρα (από τη στιγμή που δεν τους επιτρέπεται να βρίσκονται κοντά στον αγωνιστικό χώρο) να τραβούν και να παρουσιάζουν καλές φωτογραφίες.

Για να μην δημιουργηθεί, άσχημο κλίμα με το ξεκίνημα του πρώτου τελικού του πρωταθλήματος, οι εκπρόσωποι Τύπου σεβάστηκαν την «εντολή» και παρακολούθησαν το παιχνίδι από την εξέδρα. Απαιτούν ωστόσο τον ίδιο σεβασμό και από αυτούς που κόπτονται για το καλό του Κεφαλλονίτικου ποδοσφαίρου.

Παρακάτω φωτογραφίες




00 inkefalonia general ad 300X250