Το «σήκωσε» ο Πάγκε – Νίκησε 1-0 την Εικοσιμία στον τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΚΙ (photos + video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 22:25

Το «σήκωσε» ο Πάγκε –  Νίκησε 1-0 την Εικοσιμία στον τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΚΙ (photos + video)

Ο Παγκεφαλληνιακός είναι ο νέος Κυπελλούχος Κεφαλονιάς. Μετά τη νίκη με 1-0 επί της περσινής τροπαιούχου Εικοσιμίας, ο Πάγκε πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια (τελευταία κατάκτηση το 2002). Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Σε έναν τελικό που μπορεί να μην έθελξε με το θέαμα που προσέφερε, είχε όμως δυνατές μονομαχίες και έναν Παγκεφαλληνιακό παθιασμένο και γεμάτο αυτοπεποίθηση για την νίκη. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο μεγάλος τελικός κρίθηκε ουσιαστικά σε μία φάση. Στη φάση του 43ου λεπτού, όταν μετά από κόρνερ του Γασπαρινάτου, η μπάλα σκάει μέσα στην περιοχή επικρατεί σύγχυση στην άμυνα της Εικοσιμίας και ο Πλατανίτης με δεύτερη προσπάθεια (η πρώτη το σουτ του κόντραρε στο σώμα του Κουμαριώτη) καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να πετύχει το «χρυσό γκολ» του Πάγκε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Το δεύτερο ημίχρονο, είχε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Με τον Παγεφαλληνιακό να παίζει με αριθμητικό μειονέκτημα από το 63', όταν και ο Νικηφόρος Κουλουμπής αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη από τον διαιτητή Ματιάτο μετά το σκληρό φάουλ που έκανε στον Ντουκάι, η Εικοσιμία προσπάθησε να αντεπιτεθεί.

Μάλιστα στον αγώνα από το 46' είχε μπει και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Αντώνης Κορσιάνος (δεν ξεκίνησε καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού), ο οποίος έδωσε κινητικότητα στην επίθεση της Εικοσιμίας. Ωστόσο οι περσινοί τροπαιούχοι παρά το γεγονός ότι έφταναν πλέον πιο εύκολα στην περιοχή του Πάγκε δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις και πολύ δε περισσότερο να τις τελειώσουν.

Ένα πολύ καλό σουτ του Στεφανάτου στο 70 πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζαμπάυτη, ενώ και το φάουλ του Αρντίτ Μπούσι στο 80' λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά, πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα του Πάγκε. Λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι και το σουτ του Αντωνάτου στο 81'. Ο Πάγκε στα τελευταία λεπτά άντεξε στην πίεση και το τελικό σφύριγμα του Ματιάτου τον βρήκε Κυπελλούχο Κεφαλονιάς.

Το θετικό είναι πως αρκετός κόσμος βρέθηκε στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων και δημιούργησε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα, η ομάδα χειροκρότησε την άλλη κατά την διάρκεια της απονομής των μεταλλείων. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ κ. Βαγγέλης Μαζαράκης.

Διαιτητής Ματιάτος
Επόπτες: Βασιλόπουλος – Αβάζαρος

4ος: Βουτσινάς

ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ (Δημήτρης Ζησιμάτος): Καραϊσκος, Κουμαριώτης, Τσιγαρίδας (46' Κορσιάνος Α.), Κουλάκης, Ντουκάι, Αποστολάτος, Μπούσι, Κορσιάνος Π. (68' Στεφανάτος), Αντωνάτος, Βολτέρας (82' Κονόμης), Γερασιμάτος.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ (Νίκος Βουτσινάς): Ζαμπάυτης, Κουλουμπής Νικ., Γασπαρινάτος, Αντωνίου, Βεκερίδης, Παπαθεοδωρόπουλος, Τούρλας (90+ Γιαννάτος), Καράι, Πλατανίτης, Ζαϊμι (85' Κοτίνης), Κατσιγιώργης (82' Μερολάι).

Δείτε τις δηλώσεις του προπονητή του Πάγκε Νίκου Βουτσινά και παρακάτω φωτογραφίες

https://www.youtube.com/watch?v=FRm4aTegJDs




00 inkefalonia general ad 300X250