Ν.Ε.Ο.Ληξουρίου-Απολλωνιάδα 44-54...Ενα κακό δεκάλεπτο έφερε την ήττα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013 10:03

Ν.Ε.Ο.Ληξουρίου-Απολλωνιάδα 44-54...Ενα κακό δεκάλεπτο έφερε την ήττα

Στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος στη φάση του final-6 η ομάδα του Ληξουρίου ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Απολλωνιάδας Πατρών με σκορ 44-54, σε ένα όμορφο ποιοτικά παιχνίδι που κράτησε μέχρι το τέλος, αμείωτο το ενδιαφέρον των αρκετών φιλάθλων που βρέθηκαν στο κλειστό της Παλικής. Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα σερί 9-1 για τους Πατρινούς, αλλά γρήγορα οι νησιώτες ισορρόπησαν την εξέλιξη του παιχνιδιού και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με ισόπαλο σκορ 11-11. Στην δεύτερη περίοδο το ματς κύλησε στον ίδιο ρυθμό και η λήξη του ημιχρόνου βρήκε την ομάδα του Απόλλωνα προηγούμενη με ελαφρύ προβάδισμα 5 πόντων (27-22). 

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Μανώλη Δούλια κόλλησε επιθετικά-κυρίως λόγω του ασφυκτικού over play πάνω στον Βολτέρα- ενώ έχασε και την αυτοσυγκέντρωση της στην άμυνα με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω με 13 πόντους (41-28) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στα τελευταία δέκα λεπτά με συνεχόμενη πίεση στα 4/4 του γηπέδου, ο Ν.Ε.Ο.Λ. μείωσε το σκορ έως και 7 πόντους διαφορά, αλλά η κούραση και κάποια επιπόλαια λάθη στην επίθεση οδήγησαν τελικά το αποτέλεσμα στο 54-44 για την ομάδα της Απολλωνιάδας. Ασταμάτητος ο Μαστρογιαννόπουλος πέτυχε συνολικά 27 πόντους με 6 (!) τρίποντα και δίκαια χρίζεται ο πολυτιμότερος του παιχνιδιού. Για το Ληξούρι, κατά πρώτο λόγο ο Καπάτος με 13 πόντους και ο Βολτέρας με 18 πόντους (το ασφυκτικό press από 2 ή και 3 διαφορετικούς παίκτες επάνω τον οδήγησαν και λόγω κούρασης σε αρκετές τραβηγμένες προσπάθειες) ξεχώρισαν.

Με την νίκη αυτή η Απολλωνιάδα κλειδώνει την 2η θέση, ενώ μεγάλο ρόλο για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, που εξαρχής έχει θέσει ως στόχο το Ληξούρι, θα παίξει το αποτέλεσμα στον Πύργο την επόμενη αγωνιστική μεταξύ Ηρακλή και Ν.Ε.Ο.Λ.

Η εξέλιξη ανά δεκάλεπτο: 11-11, 22-27, 28-42, 44-54

Συνθέσεις και πόντοι:

Ν.Ε.Ο.Ληξουρίου (Μανώλης Δούλιας) Αντωνάτος, Καππάτος 13 , Βολτέρας 18 (1), Γιακουμάτος Μαρούλης Στ. 3 (1), Μαρούλης Αλ. 2 , Παγώνης 8, Μουδήλος , Κρητικός, Μπελίτσης, Παριώτης

Απολλωνιάδα (Γιάννης Μπαζίνας) Αζαρίας 2, Παπακώστας, Μαστρογιαννόπουλος 27(6), Μπακόπουλος 8 Σερέτης , Χουλιάρας 7, Κασπίρης 7, Πολυδωρόπουλος 3


Ετικέτες: