Απάντηση του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κεφαλονιάς & Ιθάκης σε δημοσιεύματα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 11:13

Απάντηση του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κεφαλονιάς & Ιθάκης σε δημοσιεύματα

Παρότι κατανοούμε απόλυτα την αντίδραση οποιουδήποτε ανθρώπου μέσα σε μία κατάσταση ομαδικής παράκρουσης που βιώνουμε στη χώρα μας σήμερα, ειδικά από ανθρώπους που χάνουν τον κόσμο κάτω από τα πόδια τους (οικονομικά, κομματικά κλπ.), εντούτοις μας ήταν αδιανόητο ότι θα έφτανε η μέρα που θα βλέπαμε απόφοιτους (ή απόβλητους;) Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της πατρίδος μας να μην μπορούν να διαβάσουν ή να μην καταλαβαίνουν κείμενα γραμμένα στην Ελληνική Γλώσσα. Βέβαια από ένα ξεχαρβαλωμένο και κομματικοποιημένο σύστημα Παιδείας δεν μπορεί να απαιτεί κανείς τίποτε περισσότερο από πτυχιούχους αγράμματους και κομματόσκυλα, το μόνο πλέον προϊόν εν αφθονία στην Ελλάδα. Αυτό όμως είναι θέμα που θα επιλύσουν οι άρχοντες της Πολιτείας κι όχι εμείς σαν Σ.Π.Π.Κ.Ι. Σαν Δ.Σ. του Σ.Π.Π.Κ.Ι. είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε την τιμή και την υπόληψη των μελών μας, ακόμα κι αν χρειαστεί να στραφούμε εναντίον (κατ' ευφημισμόν) συναδέλφων.

Κατ' αρχήν αντιπαραθέτουμε το δελτίο τύπου του Συνδέσμου μας και την απάντηση σε αυτό από τρεις γυμναστές άσχετους με το ποδόσφαιρο, δύο γυμναστές «σχετικούς» κι έναν εμπειρικό προπονητή καλαθοσφαίρισης (άλλο πάλι και τούτο, αλλά έτσι όπως έχουμε καταντήσει... «αδερφές και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια»), προκειμένου να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Το δελτίο τύπου του Σ.Π.Π.Κ.Ι.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Δ.Α.Κ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση στην ετήσια Γ.Σ. του Σ.Π.Π.Κ.Ι»

Καλούνται τα μέλη του Σ.Π.Π.Κ.Ι. να παραστούν στην ετήσια Γ.Σ. την Κυριακή 24/3/2013, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί και η εκλογή νέου Δ.Σ. (Λεπτομέρειες για τη διαδικασία στο 6945134452).

Επ' ευκαιρίας θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στο μεγαλύτερο ίσως σύγχρονο ποδοσφαιρικό ταλέντο και αρχηγό της Εθνικής ομάδας των νέων Γιώργο Κατίδη, τον οποίο προσπαθεί να εξαφανίσει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας, γιατί χαιρέτησε ΕΛΛΗΝΙΚΑ Έλληνες φίλαθλους (!!!), η μαφία του ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ, παρακλάδι της Κυβέρνησης Κόζα Νόστρα, που έχει βάλει στόχο οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα, ακολουθώντας πιστά τις εντολές του παγκόσμιου ανθέλληνα αφέντη της.
Για το Σ.Π.Π.Κ.Ι. ο Έλληνας Γιώργος Κατίδης πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για την αθλούμενη νεολαία στο προσεχώς Ελεύθερο Ελληνικό Κράτος και ισόβιος αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά κάποιον προπονητή Λίνεν, ας πάρει το κασκωλάκι του και το τεφτέρι του που αγόρασε από τα παλαιοπωλεία της Ανατολικής Γερμανίας και αφού ξεπεράσει τα δικά του ψυχολογικά προβλήματα από την πτώση του τείχους του Βερολίνου ας μας αδειάσει τη γωνιά κι όταν μελετήσει την Ελληνική Ιστορία και αντιληφθεί τι πρεσβεύει το έμβλημα της ομάδας που τον πληρώνει πλουσιοπάροχα, τη στιγμή που οι Έλληνες πεινούν, να ζητήσει εκείνος συγγνώμη. Το τελευταίο ισχύει και για τους τραγικούς κι ελάχιστους για το μέγεθος του σωματείου, παράγοντες της ΑΕΚ.

Ο Σ.Π.Π.Κ.Ι. στηρίζει τους ΈΛΛΗΝΕΣ ποδοσφαιριστές και προπονητές.

Για τον Σ.Π.Π.Κ.Ι.

Ο Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας
Ι. Δρακάτος                        Χ. Δάβουλος

Η «απάντηση»

Στην ανακοίνωση της Χ.Α. που ενδεδυμένη με τον μανδύα του Σύνδεσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης (Σ.Π.Π.Κ.Ι.), παραδίδει μαθήματα φασισμού με αφορμή την προκλητική ενέργεια του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Γιώργου Κατίδη, είναι απαραίτητο να απαντήσει ο λαός και η νεολαία με τον τρόπο που ιστορικά έχει απαντήσει στο φασισμό.
Καλούμε κάθε νέο και νέα να καταδικάσει την Χ.Α. με όποιον μανδύα και αν παρουσιάζεται, καθώς και την ενέργεια του ποδοσφαιριστή Κατίδη.
Ο ναζιστικός - φασιστικός χαιρετισμός που ο Σ.Π.Π.Κ.Ι. τον χαρακτηρίζει «Ελληνικό», είναι βουτηγμένος μέσα στο αίμα των λαών. Με αυτό το χαιρετισμό βασανίστηκε ο ελληνικός λαός κατά τη ναζιστική κατοχή. Τον υιοθέτησαν στην Ελλάδα οι ντόπιοι συνεργάτες των ναζί κατακτητών, οι χίτες και οι ταγματασφαλίτες, που διέπραξαν θηριωδίες ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό μας, πολιτικοί και φυσικοί απόγονοι των οποίων είναι οι χρυσαυγίτες. Το γεγονός ότι η πράξη του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ καταδικάστηκε και καταδικάζεται από το φίλαθλο κόσμο και από άλλους αθλητές δείχνει ότι τέτοια φαινόμενα και συμπεριφορές μπορούν και πρέπει να απομονωθούν και να αντιμετωπιστούν. Ο ίδιος ο Αθλητισμός αναδεικνύει πανανθρώπινες αξίες και κυρίως αθλητές παντός χρώματος και φυλής, κάτι που φασισμός και ο ρατσισμός αντιμάχεται και μαχαιρώνει καθημερινά στα σώματα των κατατρεγμένων μεταναστών.
Απομονώνουμε το φασισμό, ανατρέπουμε το σύστημα που τον γεννά!

Μαντζουράτος Δημήτρης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τουλάτος Παύλος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Ιωαννάτος Σπύρος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Ματιάτος Πάνος Μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Καλαθοσφαίρισης
Παντελειός Γεράσιμος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Παντελειός Δημοσθένης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Προπονητής Ποδοσφαίρου

Κι αφού γελάσατε με την ψυχή σας, έχουμε και λέμε:

1ον) Και οι έξι υπογράφοντες θα κληθούν σύντομα ενώπιον της Δικαιοσύνης, προκειμένου να αποδείξουν ότι το Δελτίο Τύπου του Σ.Π.Π.Κ.Ι. είναι «...ανακοίνωση της Χ.Α....».

2ον) Καλούνται από το Δ.Σ. του Σ.Π.Π.Κ.Ι. οι κύριοι Παντελειός Δημοσθένης και Τουλάτος Παύλος (ιδρυτικά μέλη του Σ.Π.Π.Κ.Ι.) σε έγγραφη απολογία σύμφωνα με το Άρθρο 31, Πράξεις Α,Β,Γ,ΣΤ του καταστατικού του Σ.Π.Π.Κ.Ι. το αργότερο μέχρι τις 24/3/2013 και ώρα 18.00.

3ον) Το παρόν θα σταλεί στο υπουργείο Παιδείας, στο γραφείο Φυσικής Αγωγής και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, απ' όπου θα περιμένουμε τις ανάλογες πειθαρχικές ποινές που αρμόζουν σε εκπαιδευτικούς που τοποθετούνται ως άτομα δημοσίως κομματικά και στρέφονται απρόκλητα εναντίον συναδέλφων τους, διαδίδοντας ασύστολα ψεύδη. Θα σταλεί επίσης στον Σ.Ε.Π.Κ. για να πράξει τα δέοντα για το μέλος του, κύριο Ματιάτο. Τέλος θα σταλεί στη Γ.Γ.Α. προκειμένου να ελεγχθεί αν προκύπτει λόγος αφαίρεσης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για όσους από τους εν λόγω κυρίους έχουν.

4ον) Αποδίδουμε τους προαναφερθέντες καθηγητές – προπονητές στην κρίση των γονέων και κηδεμόνων που τους εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα σχολεία και στα γυμναστήρια.

Υ.Γ. Εμφανίστηκε ξαφνικά και από το πουθενά κάποιος κύριος Γραμματικόπουλος, μέλος του συγκροτήματος «Τα παιδιά από την Πάτρα»... συγγνώμη λάθος, προπονητής από την Πάτρα θέλαμε να πούμε, με το τραγούδι «Πίνω μπύρες»... συγγνώμη πάλι κάναμε λάθος, θέλαμε να πούμε με την ακόλουθη επιστολή στα τοπικά ΜΜΕ:

Γρηγόρης Γραμματικόπουλος -- Προπονητής Ποδοσφαίρου -- ΠΑΤΡΑ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ Σ.Π.Π.Κ.Ι

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε, με την στήριξη της πράξης του Ναζιστικού χαιρετισμού του ποδοσφαριστή Κατίδη, εκ μέρους
του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κεφαλονιάς Ιθάκης, θέλω να επισημάνω τα παρακάτω.

-- Ο ΣΠΠΚΙ έχει αποβληθεί από την Ομοσπονδία Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας, για ανυπακοή και παράβαση του Καταστατικού της.
-- Οι δύο αυτοί που αυτοαποκαλούνται Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας αντίστοιχα είναι έκπτωτοι βάση του Καταστατικού της ΟΠΠΕ, άρα δενείναι προπονητές αφού δεν έχουν περάσει τις Σχολές Αναθεώρησης και Εξομοίωσης αντίστοιχα, των Διπλωμάτων τους, κάτι που σημαίνει ότιαπαγορεύεται να ασκούν το επάγγελμα του προπονητή ή να έχουν Ακαδημίες.\
-- Ο Εισαγγελέας του νησιού θα είναι καλό να παρέμβει και να εξετάσει από πότε αυτοί οι δύο έχουν να κάνουν εκλογές στο ΣΠΠΚΙκαι με ποιο δικαίωμα αυτοί καλούν τους προπονητές σε Γεν. Συνέλευση

-- Όμως απορίας άξιο είναι ότι οι υπόλοιποι προπονητές του νησιού τι κάνουν ,γιατί δεν δραστηριοποιούνται και να διώξουν αυτούς τουςδύο παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους και αποδίδοντας στο ΣΠΠΚΙ τη θέση που του αξίζει.
-- Η μη συμμετοχή στα κοινά δεν είναι ντροπή ,αντίθετα ντροπή είναι να χαρακτηρίζεται ο ΣΠΠΚΙ σαν Ναζιστικός από τις πράξεις κάποιων ανθρώπωνπου δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν , καμία σχέση με το Σύνδεσμο.
-- Πάμε λοιπόν όλοι μαζί να διώξουμε αυτούς τους δύο,αφού δεν έχουν και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε , που κηλίδωσαν την μικρήαλλά Δημοκρατική ιστορία του Συνδέσμου του νησιού.

Κύριε Γραμματικόπουλε, προφανώς λύσατε τα προβλήματα της Αχαΐας και είπατε να ασχοληθείτε με αυτά της Κεφαλονιάς. Μην ανησυχείτε αγαπητέ, ο εισαγγελέας που παραγγείλατε πολύ σύντομα θα χτυπήσει την πόρτα του προέδρου σας. Εμείς σαν Κεφαλονίτες, για να μην μείνετε με το παράπονο ότι δεν σας κεράσαμε κατά την επίσκεψή σας στο νησί μας (έστω και γραπτώς), σας αφιερώνουμε, με αφορμή την Εθνική μας επέτειο που γιορτάζουμε μεθαύριο, το μήνυμα του Μέγα Καραϊσκάκη προς τον επικεφαλής του τουρκικού στρατεύματος των Τρικάλων, Σιλιχτάρ Μπόδα, το 1823: «Έλα, σκατότουρκε... έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους, έλα ν' ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες... Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε από ημάς συνθήκην με έναν κοντζιά σκατο - Σουλτάν Μαχμούτην - να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζύρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!»

(Όσοι είναι γνώστες της υπόθεσης μπορούν εύκολα να αντιστοιχήσουν τα ποδοσφαιρικά πρόσωπα με τους εβραιομογγόλους του μηνύματος του Καραϊσκάκη)._

ΕΞΩ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

Για τον Σ.Π.Π.Κ.Ι.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γραμματέας
Ι. Δρακάτος                       Χ. Δάβουλος