Γιώργος Ατζελίδης: «Η ορειβασία προσφέρει ψυχολογική ανάταση, καταστολή στρες και γνωριμία με νέους τόπους και ανθρώπους»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:23

Γιώργος Ατζελίδης: «Η ορειβασία προσφέρει ψυχολογική ανάταση, καταστολή στρες και γνωριμία με νέους τόπους και ανθρώπους»

Λατρεύουν τη φύση μα πάνω απ΄όλα το νησί της Κεφαλονιάς, που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει εκπληκτικές διαδρομές και εικόνες. Γι’ αυτό οι εξορμήσεις τους είναι εβδομαδιαίες.

Ο γραμματέας του Ορειβατικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Γιώργος Ατζελίδης, μίλησε για τα οφέλη της συμμετοχής σε μία τέτοια δραστηριότητα.

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

«Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κεφαλονιάς ιδρύθηκε το 2008 με 25 ιδρυτικά μέλη. Ήμασταν μία παρέα η οποία γυρνούσε στα βουνά και έκανε εκδρομές παρεϊστικες. Κάποια στιγμή είπαμε να διαδώσουμε αυτή την δραστικότητά μας για να γνωρίσουν οι συντοπίτες μας τις ομορφιές του τόπου μας, τα βουνά, τα φαράγγια, τις παραλίες και γενικά τη φύση της Κεφαλονιάς. Αφού ιδρύθηκε ο σύλλογος, διαπιστώσαμε μία ευρεία αποδοχή της κοινωνίας και υπήρχε μεγάλη συμμετοχή στις δραστηριότητές μας. Οι συμμετοχές αγγίζουν πλέον τον αριθμό των 800 ατόμων το έτος. Σημαίνει δηλαδή ότι 800 άτομα έχουν έρθει στις εκδρομές μας. Από αυτούς μόνο 54 άτομα είναι ενεργά μέλη του συλλόγου, ενώ οι υπόλοιποι είναι επισκέπτες το γεγονός που δείχνει και την ευρεία αποδοχή της προσπάθειας αυτής.

 

*Υπάρχει ένας ιστότοπος του Συλλόγου που είναι το blog eoskefalonias.blogspot.com στον οποίο αναρτούνται τα προγράμματα του συλλόγου, καθώς και κάθε μορφής δραστηριότητες. Μία από αυτές είναι οι μηνιαίες ημερίδες που κάνουμε για τα μέλη μας με θέματα ορειβατικού ενδιαφέροντος, προβολή φωτογραφιών από τις εκδρομές μας και προβολή ταινιών ορειβατικού ενδιαφέροντος. Αυτές οι δραστηριότητες γίνονται στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και σε ημερομηνίες που αναρτούνται στα τοπικά ΜΜΕ και στο blog του συλλόγου.

*Άλλες σημαντικές δραστηριότητες του Συλλόγου είναι η κοπή πίτας που γίνεται κάθε χρόνο στο κτήριο του φορέα του Αίνου (παλιό κτήριο Μεταξά), με πολύ μεγάλη προσέλευση.

*Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 54 ενεργά, αλλά οι φίλοι του συλλόγου που έρχονται στις εκδρομές τακτικά είναι πάνω από 150 άτομα.

*Η εκδρομή που πραγματικά αξίζει είναι η κατάβαση από το ποτάμι της Γραδούς, καθώς και η ανάβαση στον Αίνο από Διγαλέτο Μέγα Σωρό.

*Κάνουμε περίπου σε 36 εκδρομές το χρόνο. Τρία τρίμηνα από τέσσερις διαδρομές κάθε μήνα. Μόνο το τρίμηνο του Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου δεν κάνουμε κάποια εκδρομή .

*Όσον αφορά το πρόγραμμα, υπάρχουν εύκολες και δύσκολες εκδρομές για να μπορεί ο κάθε ένας να συμμετέχει σύμφωνα με τις αντοχές του.

*Ο μικρότερος ορειβάτης είναι πέντε ετών και ο μεγαλύτερος 86 ετών!  Το πρόγραμμα του δευτέρου τριμήνου (άνοιξη), καθώς και του τέταρτου τριμήνου (φθινόπωρο) αφορά περισσότερο καταβάσεις φαραγγιών που καταλήγουν συνήθως σε παραλίες μη προσβάσιμες σε οδικό δίκτυο και οι οποίες είναι φυσικά πολύ πιο όμορφες και σαγηνευτικές.

*Ασχολούμαι από το 1986 με την ορειβασία. Θα το πρότεινα ανεπιφύλαχτα γιατί είναι μία φυσική δραστηριότητα με όλα τα συνακόλουθα οφέλη. Είναι η αλλαγή περιβάλλοντος, βγαίνει κάποιος στη φύση και ξεφεύγει. Συν τοις άλλοις, προσφέρει ψυχολογική ανάταση, καταστολή στρες και μια ευκαιρία γνωριμίας με νέους τόπους και νέους ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες και απόψεις».


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250