Βαγγέλης Γερασίμου: «Σέβομαι τις αποφάσεις, αλλά μην υποτιμάτε τους Κεφαλλονίτες!»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 09:37

Βαγγέλης Γερασίμου: «Σέβομαι τις αποφάσεις, αλλά μην υποτιμάτε τους Κεφαλλονίτες!»

Η δημοσίευση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων για την εξέδρα ιδιοκτησίας μου, που αυτή τη στιγμή παραμένει στην Αγία Ευφημία, έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση του Λιμενικού Ταμείου ορίζοντας μεσεγγυούχο το Δήμο Κεφαλονιάς. Η απόφαση αυτή θα τύχει βέβαια του ανάλογου σεβασμού μου, όπως άλλωστε αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις. Οφείλω όμως να ενημερώσω τους φίλους μου Κεφαλλονίτες, απαντώντας παράλληλα στα όσα ανακοινώθηκαν από το Δήμο Κεφαλλονιάς, πως το αν και κατά πόσο ο Αντιδήμαρχος Πυλαρέων Γεράσιμος Βαγιωνίτης ορθώς αρνήθηκε να μου παραδώσει την εξέδρα και το αν και κατά πόσο οι εντολές που είχαν δοθεί από το Δήμο Κεφαλλονιάς ήτανοι ενδεδειγμένες, θα αποδειχτούν στην πορεία, κατά την εξέλιξη της εκδίκασης της υπόθεσης.


Άλλωστε, παραλείπεται από το Δήμο Κεφαλλονιάς τεχνηέντως να αναφερθούν ουσιαστικά και διαφωτιστικά σημεία της όλης υπόθεσης. Αρχικά, πως η μεταφορά της εξέδρας στην Αγία Ευφημία έχει κριθεί παράνομη από την κτηματική υπηρεσία. Έπειτα, πως ο Δήμος Κεφαλλονιάς είχε μεταφέρει την εξέδρα στο αγκυροβόλιο της Αγίας Ευφημίας σχεδόν δύο μήνες πριν καταθέσει τα ασφαλιστικά μέτρα το Λιμενικό Ταμείο και τη χρησιμοποιούσε. Εν συνεχεία, πως ο Λιμενάρχης Κεφαλλονιάς και Αντιπρόεδρος του Λιμενικό Ταμείου, του οποίου τεκμαίρεται ο Δήμος ότι προασπίζει τα συμφέροντα, έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του για την παράνομη χρήση της εξέδρας, δεδομένου ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς είχε οριστεί και τότε μεσεγγυούχος, αλλά όλως τυχαίως υπερέβη τις αρμοδιότητές του και έκανε χρήση της δικής μου εξέδρας για λόγους που μόνο ό ίδιος γνωρίζει.

Συνεπώς, αναρωτιέμαι κι εγώ, αλλά και πολλοί Κεφαλλονίτες, τι εννοεί ο Δήμος Κεφαλλονιάς κάνοντας λόγο για μετατροπή του νησιού σε αρένα άνομων ενεργειών σε βάρος αιρετών εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, όταν φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι τελευταίοι είναι εκείνοι που παρανομούν εις βάρος της κοινωνίας ...

Επιπλέον, δεν κατανοώ πως μπορεί ένας Δήμος να γίνεται μπροστάρης στον αγώνα για μια ειρηνική κοινωνία που θα τιμά τους Κεφαλλονίτες όταν με ανακοινώσεις όπως η τελευταία δείχνει ότι υποτιμά τη νοημοσύνη τους και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.
Δήμος που σέβεται την Κοινωνία είναι εκείνος σκέφτεται με γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι τις προσωπικές φιλοδοξίες του εκάστοτε αιρετού του. Δήμος που υπολογίζει τους δημότες του είναι εκείνος που υπηρετεί πιστά το καθήκον του και παραδέχεται την αλήθεια χωρίς την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω, μιας και έγινε αναφορά σε επιχειρηματικά συμφέροντα, ότι τα δικά μου ποτέ δεν ήρθαν σε αντίθεση με την κοινωνία της Κεφαλλονιάς, αφού εγώ δεν δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στο νησί και απλώς διεκδικώ κάτι που μου ανήκει δικαιωματικά.
Είμαι σίγουρος ότι ο απλός κόσμος της Κεφαλλονιάς που με γνωρίζει, όπως και οι Κεφαλλονίτες Ομογενείς της Αμερικής, έχουν ήδη καταλάβει την αλήθεια. Εμένα αυτό μου αρκεί.

Βαγγέλης Γερασίμου