Ευαγγελία Κοσμετάτου: Να ανοίξει επιτέλους η Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, πρν θρηνήσουμε θύματα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 13:53

Ευαγγελία Κοσμετάτου: Να ανοίξει επιτέλους η Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, πρν θρηνήσουμε θύματα

Θα ήθελα να εκφράσω μία μεγάλη απορία! Πως εν μέσω αυτής της κοσμογονικής κρίσεως (οικονομικής και υγειονομικής), ζητείται από τούς ήδη πολυ-ταλαιπωρημένους Έλληνες να κάνουν δωρεά στο Νοσοκομείο προκειμένου να αγοραστούν φορητοί αναπνευστήρες, την ίδια στιγμή που οι κανονικοί αναπνευστήρες "έφυγαν" για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο.

Για όσους δέν γνωρίζουν το αντικείμενο, ας μου επιτραπεί να τούς διαφωτίσω. Εργάζομαι στο Π.Γ.Ν.Α. Λαϊκό από το 2007 μέχρι σήμερα (συγκεκριμμένα από τόν Ιούλιο του 2018 υπηρετώ εκ μετακινήσεως στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, ο Άγιος Γεράσιμος). Είμαι σε θέση να γνωρίζω και αρκετά καλά θα έλεγα, την μεγάλη διαφορά της χρήσεως ενός κανονικού αναπνευστήρα σε σύγκριση με έναν φορητό. Και αυτό λόγω της μεγάλης εμπειρίας μου, ως φυσικοθεραπεύτριας στην Μ.Ε.Θ. του Λαϊκού.

Ενδεικτικά αναφέρω (και όχι για διαφημιστικούς λόγους), ότι το κόστος ενός κανονικού αναπνευστήρα ( και συγκεκριμμένα του Puritan Bennett ICU Ventilator), είναι από $32,000- $48,000 δηλαδή 34,512€- 51,768€.

Η πρότασή μου: ας επιστραφούν πρώτα οι κανονικοί αναπνευστήρες και μετά να δωρίσουμε όσους φορητούς μπορέσουμε, ακόμη και από το φτωχοποιημένο υστέρημά μας.

Επισυνάπτω ενδεικτικά -επισημαίνω και πάλι ΟΧΙ για διαφημιστικούς λόγους- φωτογραφία του Puritan Bennett ICU Ventilator.
image.png

Με τιμή

Ευαγγελία Κοσμετάτου, MSc, PhD

Φυσικοθεραπεύτρια

image