Αρθρο του Παύλου Παπαδάτου στη Real News: «Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες!»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 10:29

Αρθρο του Παύλου Παπαδάτου στη Real News: «Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες!»

Αρθρο του Παύλου Παπαδάτου στη Real News της Κυριακής.

Για το 2013 προβλέπονται πρόσθετα μέτρα ύψους 9.5 δις ευρώ εκ των οποίων τα 6.5 δις θα προέλθουν από τη μείωση μισθών και συντάξεων. Η προβλεπόμενη ανεργία είναι 26.5%, οι φόροι θ' αυξηθούν και η ύφεση λογικά αναμένεται γύρω στο 7%. Όμως ο κύριος Στουρνάρας ισχυρίζεται ότι δεν θα έχουμε ύφεση γιατί θα αυξηθεί η κατανάλωση! Πρωτάκουστο! Να μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, να αυξάνονται οι φόροι και κάποιοι να προσδοκούν αύξηση κατανάλωσης! Είπε επίσης ότι το ποσοστό φορολόγησης των επιχειρήσεων δεν επηρεάζει τις επενδύσεις! Απίστευτα πράγματα. Γέμισαν τα Σκόπια και η Βουλγαρία με ελληνικές επιχειρήσεις, οι πιο μεγάλες πάνε Ελβετία ή Λουξεμβούργο για να πληρώνουν χαμηλότερη εφορία και κάποιοι πιστεύουν ότι το φορολογικό δεν επηρεάζει τις επιχειρήσεις! Απίστευτο είναι επίσης το γεγονός ότι η προβλεπόμενη αύξηση του ΑΕΠ έως το 2020 θα είναι 50 δις ευρώ και η μείωση δαπανών 40 δις!

Προσωπικά, πλέον, πείστηκα. Η δόση που πήραμε θα είναι και η τελευταία. Και το δυστύχημα είναι ότι δεν είμαστε καθόλου προετοιμασμένοι για τον μοναχικό δρόμο που σύντομα και σίγουρα θα ακολουθήσουμε.


Ο πρωθυπουργός και ο κύριος Στουρνάρας πέτυχαν έναν δύσκολο στόχο, αλλά δεν βοηθά ιδιαίτερα στην ουσιαστική σωτηρία της Ελλάδας, που δυστυχώς έχει αφεθεί σε αβδηρίζοντες πολιτικούς που δεν γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ χρέους και ελλείμματος.

Για να δείτε την ταχύτητα με την οποία κάποιοι θέλουν να σταματήσουν το λαθρεμπόριο πετρελαίου, θα σας πω ότι πριν το Πάσχα είχε αποφασιστεί να μπουν GPS στα βυτιοφόρα ώστε να σταματήσει μία και καλή το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Η διυπουργική όμως απόφαση υπεγράφει μόλις προχθές. Έτσι, η τοποθέτηση των GPS ίσως προγραμματιστεί για κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον, ώστε οι λαθρέμποροι να περάσουν έναν ακόμη «ζεστό χειμώνα».

Και ενώ η Ελλάδα δίνει μάχη επιβίωσης, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κύριος Κρίτων Αρσένης, πρότεινε να σταματήσουν άμεσα οι έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο ώστε να μην διαταραχθεί η ηρεμία των φαλαινών! Από την άλλη, ο κύριος Αλαβάνος, προκειμένου να αναχαιτίσει την ανοδική πορεία της Χρυσής Αυγής, πρότεινε να πάμε πίσω στη δραχμή, γιατί με αυτόν τον τρόπο οι μετανάστες θα φύγουν και συγχρόνως θα σταματήσουν να έρχονται στην Ελλάδα γιατί δεν θα θέλουν να πληρώνονται σε δραχμές. Με άλλα λόγια: Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες.

Σημείωση
Και ενώ εμείς βουλιάζουμε, στα Σκόπια υπάρχουν εταιρίες αιχμής που κατασκευάζουν χιλιάδες τεμάχια πρότυπων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων για τον εφοδιασμό γνωστών ηλεκτρονικών οίκων, ενώ εμείς εισάγουμε λεμόνια και έβδομη τέχνη από την Τουρκία!