Βαγγέλης Λουκέρης: Τις κρίσιμες ώρες που περνάει η πατρίδα μας αγαπητοί μου συμπολίτες ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων...

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 18:54

Βαγγέλης Λουκέρης: Τις κρίσιμες ώρες που περνάει η πατρίδα μας αγαπητοί μου συμπολίτες ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων...

 

1. Μετά από συνεχή παράπονα συμπολιτών μας, κυρίως ηλικιωμένων, διαπιστώθηκε η αναστολή συνταγογράφησης στο Μαντζαβινάτειο.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, πάρθηκε ως ‘μέτρo’ για τη μη διασπορά του κορωνοϊού COVID – 19.

Επειδή η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για οποιαδήποτε άλλη χώρα, αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και συγκυρία, ΕΡΩΤΩ :
• Ποιο όργανο πήρε αυτή την απόφαση; Είναι ενήμερος ο κύριος Διοικητής;
• Γιατί δεν εφαρμόστηκε η είσοδος ανά ένα ή δύο άτομα στα ιατρεία ανάλογα με τους διαθέσιμους γιατρούς ή με ραντεβού όπως συμβαίνει και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες πολλώ μάλλον από μία δομή υγείας;
• Γιατί δεν εφαρμόστηκε η άυλη συνταγογράφηση, μέτρο ανακούφισης του Υπουργού Υγείας για τους ηλικιωμένους ασθενείς και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, μέτρο που εφαρμόζεται σε όλες τις δομές του νησιού μας;
Ας αφυπνιστούμε επιτέλους.

2. Τις κρίσιμες ώρες που περνάει η πατρίδα μας αγαπητοί μου συμπολίτες ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Είναι ώρα ατομικής ευθύνης. Χρειάζεται αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση. Είμαστε σε θέση μάχης.

Πρέπει να υπάρξει αύριο και θα υπάρξει αύριο για όλους μας. Προϋπόθεση να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών.
Η κυβέρνηση σε τούτες τις πρωτόγνωρες καταστάσεις κινείται γρήγορα και αποτελεσματικά. Μένει όρθια στο καθήκον. Πήρε εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες ( Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία, Γαλλία) έχουν καταρρεύσει. Όπως πήρε έγκαιρα και τα μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων μας στον Έβρο.

Τώρα είναι η ώρα του πολίτη. Τώρα είναι η ώρα που το ατομικό ταυτίζεται όσο ποτέ με το συλλογικό. Μη ξεχνάμε, το μεγαλύτερο όπλο του αόρατου εχθρού είναι η προσωπική συμπεριφορά.

Μη προσβάλλουμε με τη στάση μας όλους εκείνους που μάχονται νύχτα και μέρα στα νοσοκομεία για τη δική μας υγεία. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς που δουλεύουν πέρα των ορίων τους και με κίνδυνο την δική τους υγεία. Επίσης, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες – ιδιώτες γιατρούς που βρίσκονται στο καθήκον.
Από εδώ και πέρα, όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να επανδρώσουν και να στελεχώσουν το εθνικό σύστημα υγείας.

Η ιστορία του ελληνικού έθνους έχει δείξει ότι στα δύσκολα ο λαός μας πετυχαίνει πολλά. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η συνδρομή μας δεν είναι επιλογή, αλλά είναι ανάγκη.

Καλή δύναμη.
Καλό κουράγιο.

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΜΑΣ.

ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.
ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ.

 

Λουκέρης Ευάγγελος
Τέως πρόεδρος ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης.