Μικέλης Μαφρέδας: Το κατασυκοφαντημένο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τους άθλιους νεοφιλελεύθερους στην πρώτη γραμμή της μάχης!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 10:32

Μικέλης Μαφρέδας: Το κατασυκοφαντημένο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τους άθλιους νεοφιλελεύθερους στην πρώτη γραμμή της μάχης!

Έπρεπε να έρθει στην χώρα μας ο κορωνοϊός για να καταλάβουν οι κυβερνώντες την αξία και χρησιμότητα του Ε.Σ.Υ. τρέμοντας μην καταρρεύσει το σύστημα και έχουν μπελάδες  με τον κόσμο. Ένα ΕΣΥ που τα στελέχη της Κυβέρνησης μεθοδικά το προηγούμενο διάστημα αποδομούσαν λέγοντας ότι είναι ένα ξεπερασμένο μοντέλο σοβιετίας, ανοίγοντας την πόρτα της κερδοσκοπίας στην Δημόσια Υγεία.

Σχεδόν οι ίδιοι άνθρωποι πριν λίγα χρόνια κυβερνούσαν και με περισσή αλαζονεία συρρίκνωσαν τις κρατικές δομές υγείας και μάλιστα κάποιοι κορδώνονταν ότι απέλυσαν γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, έκλειναν ΜΕΘ και γενικά είχαν την αρρωστημένη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία ότι οι κοινωνικές δαπάνες είναι η βάση όλων των κακών σε ετούτη την χώρα.

Πέρυσι ήλθαν πάλι στην Κυβέρνηση, αντί να κάνουν τις προγραμματισμένες προσλήψεις σε γιατρούς προσέλαβαν χωροφύλακες για να επαναφέρουν  το καθεστώς του μοίραρχου και του ενωμοτάρχη.

Δεν έπαψαν ποτέ να εξυμνούν το ιδιωτικό σύστημα Ασφάλισης και περίθαλψης. Κάποια φερέφωνα τους μάλιστα εκραύγαζαν να κλείσουν ή και να γκρεμιστούν Δημόσια Νοσοκομεία.

Ο ιός τους χάλασε τα σχέδια, προς απογοήτευση κρυφορατσιστών και διαφόρων φασιστοειδών. Ο ιός δεν προήλθε στην χώρα από πρόσφυγες. Ένας ιός που ταξιδεύει παντού και δεν σταματούν ούτε τα προνόμια καμίας τάξης, ούτε τα «ιδιαίτερα» γονίδια κάποιου δήθεν περίσσιου λαού.

Έτσι οι κυβερνώντες βρέθηκαν στην φάση που η επιστήμη έχει το πάνω χέρι και η πολιτική υπακούει και σωστά βέβαια, λαμβάνοντας μέτρα για την επιβίωση του λαού μας και μας αυτά πρέπει όλοι να πειθαρχήσουμε. Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στους μαχητές των Νοσοκομείων για την καθημερινή μάχη που δίνουν με το μαχαίρι στο στόμα. Επίσης για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο ιδιωτικός  τομέας στην Υγεία είναι ατελέσφορος, ανίκανος να προσφέρει λύσεις. Όπως πάντα τα δύσκολα περιστατικά τα παραπέμπουν στο ΕΣΥ. Εύχομαι το τέλος αυτής της περιπέτειας να βγάλει σοφότερους αυτούς  που παίρνουν αποφάσεις ώστε το ΕΣΥ να ενισχυθεί με προσωπικό και μέσα σε Εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο.

Όσο για την Εκκλησία όπως το περίμενα για ακόμη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων, σχεδόν αγνόησε τις υποδείξεις των επιστημόνων. Οι λίγες συνετές φωνές ιεραρχών πνίγονται από τις κραυγές των σκοταδιστών με τις μεταφυσικές ιστορίες και τα ακαταλαβίστικα για τον κόσμο ληρήματα. Η προσπάθεια να επιβάλλουν μεσαιωνικό σκηνικό δεν θα περάσει.

Οι Έλληνες εμπιστεύονται τις υποδείξεις των Επιστημόνων και εφαρμόζονται τα μέτρα που λαμβάνονται, θα βγούμε νικητές!

Μικέλης Μαφρέδας

Σπαρτιά

sparta2