Διονύσης Γαρμπής: Η ατομική ευθύνη πάει διακοπές!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 19:35

Χθες στον Πλατύ Γιαλό

Χθες στον Πλατύ Γιαλό Εικόνα: Jerry Gasparinatos

Οι εντολές των υγειονομικών αρχών για την αντιμετώπιση της επιδημίας από τον κορωνοϊό Covid-19 καταστρατηγήθηκαν αρκετές φορές, τόσο που να οδηγούμαστε στη διαπίστωση ότι οι συστάσεις για υψηλό αίσθημα ευθύνης σε αυτήν την επικίνδυνη περίοδο που διανύουμε είναι κούφιος λόγος για κάποιους από τους συμπολίτες μας. Καρναβάλια, συναθροίσεις στις παραλίες, νταούλια και τώρα η φυγή στην επαρχία. Δεκαπέντε μέρες μετά το κάθε γεγονός, μετράμε το αποτύπωμά του σε μια εκθετικής δυναμικής πρόοδο της επιδημίας.

Στην Κεφαλονιά μέχρι στιγμής δεν νοσηλεύεται κανένα κρούσμα λοίμωξης από Cobid-19. Μολονότι θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι ο ιός κυκλοφορεί στα νησιά μας, η εκτίμηση αυτή εξακολουθεί ακόμη να είναι μια εικασία. Οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί μπροστά σε αυτήν την μαζική μετακίνηση των κατοίκων των πόλεων προς την επαρχία, που έγινε κατά παράβαση της βασικής εντολής των υγειονομικών αρχών για παραμονή στο σπίτι. Θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσουμε από τους ανθρώπους αυτούς να αυτοπεριοριστούν για 1-2 βδομάδες. Θα πρέπει να πείσουμε και τους δικούς μας ανθρώπους εδώ, να έχουν υψηλό δείκτη υποψίας και να αποφεύγουν κάθε επαφή. Εάν εξαπλωθεί στο νησί μας η επιδημία, είναι βέβαιο ότι θα κάνει μεγάλη ζημιά, απόν την οποία μόνο η πρόληψη μπορεί να μας προστατεύσει.

Η παρέμβαση του φίλου μου Βασίλη Ρουχωτά, πρώην Δημάρχου Ληξουρίου και νυν Δημοτικού Συμβούλου για το ζήτημα αυτό μέσω του τοπικού τύπου, είναι απόλυτα σωστή. Όλοι είμαστε περιορισμένοι αυτήν τη χρονική περίοδο. Οι συνάνθρωποι που έρχονται από περιοχές με βεβαιωμένη διασπορά της νόσου, οφείλουν να περιορισθούν απόλυτα!

Διονύσης Γαρμπής, πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας