Φώτης Αυγουστάτος: Ένας μεγάλος Έλληνας ...

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 10:39

Φώτης Αυγουστάτος: Ένας μεγάλος Έλληνας ...

 

Υπάρχουν Έλληνες στην ιστορία της ανθρωπότητας που με κάνουν περήφανο Έλληνα.

Ένας μεγάλος Έλληνας που έζησε και μεγαλούργησε στο πρώτο μισό του περασμένου αιώνα ήταν ο Γεώργιος Παπανικολάου.

Δεν ήταν πολιτικός , ποδοσφαιριστής, τραγουδιστής, μεγιστάνας εφοπλιστής.
Όποιος ενδιαφέρεται αξίζει τον κόπο να διαβάσει λίγο τη βιογραφία του.

Η ουσία είναι ότι ο μεγάλος αυτός Έλληνας με την ανακάλυψη του κυτταρολογικού τεστ που φέρει το όνομα του κατάφερε να σωθούν και να σώζονται καθημερινά εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Γεννήθηκε στην Κύμη Ευβοίας , σπούδασε στο πανεπιστήμιο Αθηνών και μετά από ένα κύκλο ζωής και δράσης κατέληξε στην Αμερική όπου έζησε για σχεδόν πενήντα χρόνια και εκεί έκανε τη μεγάλη και σωτηρία ανακάλυψη του.

Το σημαντικότερο είναι ότι την ανακάλυψη του δεν την πούλησε ως πατέντα έναντι αδρής αμοιβής όπως θα μπορούσε αλλά την προσέφερε αφιλοκερδώς στην ανθρωπότητα.

Το μεγαλείο ενός ανθρώπου δεν κρίνεται από την υλική περιουσία και τις ράβδους χρυσού που αφήνει στους απογόνους του, ούτε από τους followers σήμερα.

Το μεγαλείο ενός ανθρώπου μετριέται από το μέγεθος της προσφοράς του , με κάθε τρόπο, στο συνάνθρωπο του ή στην ανθρωπότητα γενικότερα.

Είναι κρίμα και άδικο σήμερα τα δεκαπεντάχρονα ελληνόπουλα να μην ξέρουν ποιος ήταν ο Γεώργιος Παπανικολάου και να ξέρουν όλα τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την Lady Gaga

Η κυβέρνηση ετοιμάζει γιορτές και πανηγύρια για να διαλαλησουμε παγκοσμίως τα διακόσια χρόνια ελεύθερου ελληνικού κράτους,των επιτευγμάτων μας και των δυνατοτήτων μας ως έθνους.

Το σίγουρο είναι ότι όλοι οι ξένοι έχουν πλήρη γνώση των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων του Έλληνα και για αυτό το λόγο μας επιλέγουν και μας αξιοποιούν τα μέγιστα όταν μπορούν ( όπως το Γεώργιο Παπανικολάου και χιλιάδες άλλους).

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ. Εντός των συνόρων χρειαζόμαστε γνώση και επανεκκίνηση. Δυστυχώς η επανεκκίνηση δεν νομίζω ότι επιτυγχάνεται με φιέστες αλλά με ΔΟΥΛΕΙΑ,ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΥΓΙΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ.

Οι μεγάλες φιέστες, κι αν κρίνω από την σχετικά πρόσφατη των ολυμπιακών αγώνων του 2004 , με ανάλογους πρωταγωνιστές, δεν ανέβασαν ιδιαίτερα τις μετοχές μας παγκοσμίως αλλά αντίθετα ίσως μας άνοιξαν τρύπες μερικών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η πραγματική επένδυση στο μέλλον και στην επανεκιννηση της χώρας πρέπει να γίνει μέσα από τα σχολεία και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ σε δασκάλους και μαθητές για την ιστορία του τόπου μας , τα επιτεύγματα των αληθινών Ελλήνων στην επιστήμη, στα γράμματα , στις τέχνες , στη φιλοσοφία.

Όταν τα μικρά ελληνόπουλα μάθουν για τη ζωή και το έργο του Παπανικολάου , του Σεφέρη, του Παπαδιαμάντη, του Ελυτη , του Καποδίστρια και τόσων άλλων σπουδαίων Ελλήνων κάτι μπορεί να σημάνουν τα διακόσια χρόνια από την απελευθέρωση του έθνους από τους Οθωμανούς.

Αν ξαναπιστέψουμε στις δυνατότητες μας και προσπαθήσουμε υγειώς να τις αξιοποιήσουμε κάτι μπορεί να αλλάξει στον τόπο μας.
Αρκεί να απελευθερωθούμε και από το ανατολίτικο κατάλοιπο που διακόσια χρόνια απελευθερωμένοι κουβαλάμε ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.

Το γονίδιο του Έλληνα είναι πολύ δυνατό
Οι μεταλλάξεις όμως δεν αστειεύονται ...

 

Φώτης Αυγουστατος


Ετικέτες: