Μικέλης Μαφρέδας: Το κάψιμο των ατομικών φακέλων πολιτικών φρονημάτων στην Κεφαλονιά (εικόνα)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 12:02

Μικέλης Μαφρέδας: Το κάψιμο των ατομικών φακέλων πολιτικών φρονημάτων στην Κεφαλονιά (εικόνα)

Πριν λίγες εβδομάδες έγινε στην Αθήνα μια δημόσια συζήτηση με ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από το κάψιμο των ατομικών φακέλων κοινωνικών πολιτικών φρονημάτων στην Χαλυβουργική. Την συζήτηση οργάνωσαν παιδιά πολιτών που ήταν φακελωμένοι για την συμμετοχή τους στο ΕΑΜ και στον αντιδικτατορικό αγώνα. Στην συζήτηση που έγινε και συμμετείχαν πολλοί νέοι άνθρωποι εκφράσθηκε από κάποιους  η άποψη ότι σωστά κάηκαν οι φάκελοι, ενώ κάποιοι άλλοι είπαν ότι έπρεπε να διατηρηθούν για λόγους ιστορικής έρευνας.

Είχαμε και στην Κεφαλονιά Φακέλους. Η Χωροφυλακή και εδώ είχε δείξει ιδιαίτερο ζήλο. Πολλοί συμπατριώτες μας είχαν φακελωθεί και είχαν φιλοξενηθεί στους νέους Παρθενώνες των ξερονησιών.

Στις 28 Αυγούστου 1989 στο Αργοστόλι -περιοχή Κούταβος- έγινε το κάψιμο των φακέλων των Κεφαλονιτών και Θιακών.

Θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα για την συμμετοχή των Κεφαλονιτών και Θιακών στον αντιδικτατορικό αγώνα. Υπέστησαν φυλακίσεις και βασανιστήρια γιατί αγωνίζονταν για μια ελεύθερη και Δημοκρατική Ελλάδα.

Δεν θα περάσουν οι αντιδραστικές απόψεις για τον Αντιδικτατορικό αγώνα που εκφράζουν η  κυρά Δόμνα και οι φίλοι της στην Κυβέρνηση των αρίστων του κύριου Μητσοτάκη.

Μικέλης Μαφρέδας

Σπαρτιά

IMG 20191106 101005