Παύλος Παπαδάτος: «Χρειαζόμαστε βήματα ΓΙΓΑΝΤΩΝ και όχι νάνων»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 18:53

Παύλος Παπαδάτος: «Χρειαζόμαστε βήματα ΓΙΓΑΝΤΩΝ και όχι νάνων»

Δεν έχουμε κράτος και όπως πάμε ποτέ δεν θα αποκτήσουμε

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να δώσει ένα οριστικό τέλος στη λαϊκίστικη επικοινωνία αλλά και στις μίζερες λαϊκίστικες ενέργειες που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες εν πολλοίς ταίριαζαν σε χώρες της παλιάς Σοβιετίας. Εβδομάδες ολόκληρες συζητούσαμε σε ποιους θα δοθεί και σε τι τιμή το πετρέλαιο θέρμανσης και όλοι ήταν χαρούμενοι γιατί δεν είχαν πέσει ακόμη οι θερμοκρασίες… Τώρα ξεκίνησε η συζήτηση για τις επικουρικές συντάξεις, ύστερα για τις κανονικές και φυσικά πάει λέγοντας. Ο χρόνος τελειώνει και σύντομα θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη διανομή επιδομάτων και μερισμάτων από το υπερ-πλεόνασμα, το οποίο φυσικά όσο μεγαλύτερο είναι τόσο βαθύτερη θα γίνεται η οικονομική κρίση και τόσο θα μεγαλώνει η φτώχεια, αφού τα χρήματα θα φεύγουν από την παραγωγή και θα πηγαίνουν στην κατανάλωση. Οι τηλεοπτικές εκπομπές και οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τις συντάξεις έχουν γίνει εθνική μας ενασχόληση και παρά το γεγονός ότι ο εργαζόμενος και η εταιρία του πληρώνουν το 41% επί του μισθού ασφαλιστικές εισφορές, τα ταμεία είναι άδεια!

Ας το καταλάβουμε. Δεν έχουμε κράτος και όπως πάμε ποτέ δεν θα αποκτήσουμε. Είμαστε ως χώρα στην 132η θέση ως προς την τήρηση συμφωνιών και εξ ίσου χαμηλά στην απόδοση δικαιοσύνης. Κανείς σοβαρός επενδυτής δεν επενδύει σε ένα κράτος που δεν τηρεί τις συμφωνίες του, που φορολογεί τους παραγωγικούς υπηκόους με 44% και αναγκάζει τις παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις να πληρώνουν 95% προκαταβολή φόρου. Τελικά οι μόνοι επενδυτές που θα μας απομείνουν θα είναι οι παγιδευμένοι επενδυτές.

Την ίδια στιγμή, και ενώ εμείς ανακυκλώνουμε την εθνική μας μιζέρια, η Τουρκία καθημερινά συνεχίζει τον βιασμό της εδαφικής και εθνικής μας αξιοπρέπειας ενώ εμείς αντιτάσσουμε αστείες προειδοποιήσεις και φυσικά ‘κρατάμε την ψυχραιμία μας’ όπως έκανε ο Ζήκος στον Μπακαλόγατο. Από την άλλη, το προσφυγικό που σιγά σιγά πνίγει τη χώρα, το αντιμετωπίζουμε με παρακάλια προς τους Ευρωπαίους και όχι με ενέργειες όπως αυτές που είχα γράψει σε σχετικό μου άρθρο στο capital.gr στις 17/10/2019 (https://www.capital.gr/me-apopsi/3388206/prosfugiko-luseis-uparxoun)

Την ανίσχυρη οικονομικά και στρατιωτικά χώρα ουδείς τη σέβεται και μόνο ένας αφελής λαός δεν αντιλαμβάνεται ότι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί προτιμούν μία φιλική προς αυτούς Τουρκία ακόμη και αν η Ελλάδα μείνει η μισή.

Το υπερ-πλεόνασμα και ο φόρος αλληλεγγύης φεύγουν που φεύγουν από την παραγωγή… Ας αυξηθούν ακόμη περισσότερο, αλλά να επενδύονται στην άμυνα της χώρας και όχι να διανέμονται σε φοροφυγάδες.

Σημείωση

Για να φθάσουμε τις χώρες της Ευρώπης, πρέπει να κάνουμε βήματα γιγάντων και όχι βήματα νάνων. (Ευελπιστώ ότι ‘επιστροφή στην κανονικότητα’ δεν σημαίνει επιστροφή στις παλιές μας διακυβερνητικές συνήθειες …)