Αριστοτέλης Μπατιστάτος: Συριζαίικα, αβάδιστα vol.5 (επετειακά)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 11:16

Αριστοτέλης Μπατιστάτος: Συριζαίικα, αβάδιστα vol.5 (επετειακά)

 

 Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες! 

Τελικά είδα την ταινία του Γαβρά για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Που να πάω στο Τζόκερ… το σκέφτηκα είναι η αλήθεια, αλλά λέω άσε μέχρι να μπω στον κινηματογράφο μην έχει βγάλει η Μενδώνη κανένα φιρμάνι ότι πρέπει να προσάγονται όσοι γεννήθηκαν στις 27/3/68 και έρχεται νυχτιάτικα η μάνα μου στην αστυνομία να αποδείξει ότι δεν είμαι ΠΑΣΟΚ. Όχι τίποτα άλλο, θα φέρω σε δύσκολη θέση και το γιο του Χρυσοχοίδη που θα πρέπει να δηλώσει ότι θα πάει να δει την ταινία με τον πατέρα του. Η πιο επικίνδυνη γενιά να ξέρετε δεν είναι οι 17+ αλλά οι 50+ σαν και του λόγου μου. Η γενιά της τσόντας δηλαδή. Εμείς έχουμε τα ψυχικά τραύματα, όχι η πιτσιρικαρία. Εκεί που βλέπαμε τον Τζον Γουέιν να πετάει το λάσο καλπάζοντας στην έρημο της Αριζόνας, τσουπ… πάρε «το παλαμάρι του βαρκάρη» και μετά από λίγο ξαναβλέπαμε «ανακουφισμένοι» το λάσο να σφίγγει γύρω από τον Μεξικάνο κανάγια.

Αυτά μας φάγανε και μας Παναγή μου. Τα «ήταν δέσμευση και έγιναν πράξη». Εκτός του ότι τέτοιες μπαρούφες δεν τολμήσατε να πείτε προεκλογικά γιατί είχε επιβληθεί «σιγή ασυρμάτου», να ξέρεις πως η πρώτη κατοικία και τα ακίνητα από δεύτερο χέρι έχουν ΑΠΑΛΛΑΓΗ από ΦΠΑ. Η δική σας ΑΝΑΣΤΟΛΗ του ΦΠΑ ποιους ακριβώς ωφελεί σε μια χώρα που είναι έξω με αναστολή δεν μας είπατε, εκτός βέβαια από τις τράπεζες οι οποίες θα ρευστοποιήσουν ευκολότερα τα κόκκινα ακίνητα και τους μεγαλοεργολάβους οι οποίοι θα σπρώξουν στην αγορά ακίνητα 15ετίας ως «νεόδμητα». Αν εννοείτε τους Κινέζους οι οποίοι εδώ και καιρό αγοράζουν «ότι βρουν μπροστά τους» στην Αθήνα για Airbnb, σαν μ@λακία μου ακούγεται να μην πληρώσουν ΦΠΑ. Μέχρι σήμερα δεν τους είδα να ζορίζονται. Και άντε να συμφωνήσω ότι οι Κινέζοι πρέπει να αγοράσουν και αυτά τα 100.000 ακίνητα 15ετίας που είναι σήμερα απούλητα για να ανασάνουν οι realestateτζήδες. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να βγείτε ευθαρσώς και με τη λεβεντιά του «k» αντί «c» που σας διακρίνει να πείτε ποιοι θα επιβαρυνθούν την «τρύπα» στον προϋπολογισμό απ’ την ωφέλεια των Κινέζων.

Πάμε όμως και στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίσατε την περασμένη Πέμπτη γιατί σε λίγο θα γίνει της «Γκρέτας». Είπε ο Χατζηδάκης πως «ακούει τις φωνές των παιδιών που διαδηλώνουν». Μάλλον αυτά που πέταξαν έξω απ’ το ΑΕΛΛΩ θα άκουγε, γιατί αυτά που διαδήλωναν για την κλιματική αλλαγή πρέπει να τα είχε βάλει στο αθόρυβο. Με τους κωδικούς δραστηριότητας 7 και 9 επιδοτούνται οι εξορύξεις μεταλλευμάτων και χρυσού. Νομίζω πως θα ήταν πιο οικολογικό να πείτε ευθέως ότι δίνουμε «τόσα» στην El Dorado, γιατί κοντέψαμε να κάψουμε φλάντζα κεφαλής κατά τη διαβούλευση απελευθερώνοντας μονοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Αμ, το άλλο με την οριζόντια κατάργηση των οχλήσεων; Φτιάχνει ένας μια ξενοδοχειακή μονάδα κάπου και έρχεται ένας άλλος παραδίπλα να εκθρέψει τσιπούρες ή να κάνει λατομείο. Η αλήθεια όμως είναι ότι ήσασταν προετοιμασμένοι από καιρό. Μιλάμε για επιτελικό κράτος σε όλο του το μεγαλείο. Το νομοσχέδιο ξεκίνησε με 85 άρθρα, κατατέθηκε με 213 και ψηφίσθηκε με 234 για να βολευτούν όλοι.

Επειδή όμως η στήλη σήμερα έχει επετειακό χαρακτήρα, θα τελειώσει με την Υπουργό Θρησκευμάτων και ολίγης Παιδείας (πλίνθοι και Κεραμέως ατάκτως ερριμμένα). Να ξέρετε αγαπητοί αναγνώστες αν δεν το ξέρετε ήδη, ότι στην Ελλάδα το 1940 δεν εισέβαλαν οι «λαϊκιστές» αλλά οι φασίστες και οι ναζί για τους οποίους δεν αφιέρωσε ούτε μια λέξη από τις 306 του μηνύματος της προς τους μαθητές. Η Ελλάδα όμως ποτέ δεν πεθαίνει και δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά. Έτσι όπως το πάνε το ακροδεξιό γράμμα, με τη διεύρυνση θα διεμβολίσουμε μέχρι και το ΚΟΔΗΣΟ της Βιργινίας Τσουδερού…

Και πάλι χρόνια πολλά σε όλους!


Ετικέτες: