Ο Ιωάννης Βαρούχας για το «Seanema Open Air Film Festival»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 11:21

Ο Ιωάννης Βαρούχας για το «Seanema Open Air Film Festival»

Τα τελευταία χρόνια είχαμε μία σημαντική πολιτιστική παρέμβαση στην Κεφαλονιά καθώς κάθε καλοκαίρι επιλεγμένα σημεία του νησιού μας, κυρίως παραλίες, μετατρεπόντουσαν σε ιδιότυπους θερινούς κινηματογράφους! Τ

ο Seanema Open Air Film Festival, όπως το ονόμασαν οι δημιουργοί του, γινόταν σημείο αναφορά σε όλα τα μεγάλα και πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ διαφημίζοντας έτσι το νησί μας με τον καλύτερο τρόπο. Παράλληλα, οι διοργανωτές φρόντιζαν έτσι ώστε οι ταινίες που προβάλλονταν να είναι υψηλού επιπέδου και αφυπνιστικές ως προς τα κοινωνικά δικαιώματα και τα κοινά ζητήματα που μας απασχολούν.

Δυστυχώς χθες επιβεβαίωσα με μεγάλη απογοήτευση την είδηση που λέει ότι οι παραλίες μας αυτό το καλοκαίρι δε θα υποδεχθούν τις φουσκωτές οθόνες του Seanema.

Πέρα απ’ την αντικειμενική δυσμένεια που εγείρει αυτή η είδηση, εδώ έχουμε να κάνουμε μ’ ένα μεγάλο οξύμωρο. Ο εμπνευστής και δημιουργός του Seanema, Βασίλης Κεκάτος, είχε την τύχη και την αξία να αναγνωρισθεί διεθνώς πριν από λίγους μήνες, κατακτώντας το Χρυσό Φοίνικα  στις Κάννες όντας μάλιστα ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Οπότε θα περίμενε κανείς το φετινό Seanema να γίνει κάτι σαν το «γύρο του θριάμβου» για τον άξιο συμπολίτη μας και να έχουμε την ευκαιρία όλοι να ακούσουμε περισσότερα από τον ίδιο. Με λίγα λόγια, και Seanema να μην υπήρχε, φέτος θα έπρεπε να δημιουργηθεί μετά απ’ αυτήν την εξέλιξη!

Με βάση τα παραπάνω απευθύνω έκκληση τόσο προς τον απερχόμενο Δήμαρχο, κ. Παρίση, όσο και προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους να πάρουν τις σχετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να μη διακοπεί αυτή η όμορφη και σημαντική πολιτιστική διοργάνωση που ανυψώνει το νησί μας και μόνο να προσφέρει μπορεί. Ας είναι το Seanema το κύκνειο άσμα της απερχόμενης δημοτικής αρχής λίγες μέρες πριν φύγει απ’ τη διαχείριση του Δήμου Κεφαλονιάς, και να είναι βέβαιη ότι ο θετικός αντίκτυπος θα είναι δεδομένος.

Αργοστόλι, 19 Ιουλίου 2019
Γιάννης Βαρούχας