Η επόμενη εκλογική μάχη...

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 20:02

Η επόμενη εκλογική μάχη...

Η επόμενη εκλογική μάχη δεν πρέπει και δεν θα δοθεί με όρους «Αρκά». Καλά είναι τα ευφυολογήματα αλλά δυστυχώς δεν είναι αρκετά για να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στον κατώτατο μισθό ή στις χαμηλές συντάξεις και να επαναφέρουν την κοινωνία στην κανονικότητα απ’ την εργασιακή ζούγκλα που δημιουργήθηκε την περίοδο 2012 - 2015. Καλή είναι η μιντιακή δημοκρατία της ατάκας αλλά είναι χρήσιμη μόνο για την εκτόνωση απωθημένων και τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από την ουσία της μάχης. Καλή είναι η «επανάσταση» στα social media με τους γενικευμένους αφορισμούς αλλά «χωρίς αιτία» για τους μόνιμα καθηλωμένους στον πολιτικό καναπέ οι οποίοι εκφράζουν τη γνώμη τους σαν ντουφεκιά μεταξύ συνταγών μαγειρικής και σέλφι με μοχίτο στην παραλία.

Για την επόμενη εκλογική μάχη ισχύει πως «μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Ο κάθε Έλληνας Πολίτης θα πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς πρεσβεύει η κάθε πολιτική επιλογή και να αποφασίσει με γνώμονα το ατομικό και κοινωνικό συμφέρον και όχι να αποστασιοποιηθεί αφήνοντας το μέλλον του κρεμασμένο από «αόρατα νήματα». Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών είναι η συνέχιση μιας πορείας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη με όρους όμως κοινωνικής δικαιοσύνης ή η επιστροφή στην ηγεμονία των νεοφιλελεύθερων «αρίστων» με την εργοδοτική αλαζονεία και την μονόπλευρη ανάπτυξη των «ημετέρων» του παλιού καθεστώτος που διψά για εκδίκηση.

Εκδίκηση για την κατάργηση της αξιολόγησης που προέβλεπε εξ ορισμού ένα ποσοστό «άχρηστων» καθηγητών, εκδίκηση για την πρόσληψη των «αχρείαστων» υπαλλήλων στους ΟΤΑ, εκδίκηση για την επαναπρόσληψη «περιττών» δασοπυροσβεστών, εκδίκηση για την οχτάμηνη ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας «αντιφιλελεύθερων» ανέργων, εκδίκηση για την αποκατάσταση των «ενοχλητικών» καθαριστριών, εκδίκηση για την πρόσληψη μόνιμου «αόρατου» νοσηλευτικού προσωπικού.

Η επόμενη μάχη θα είναι μια μάχη «χωρίς αύριο» για κάθε Έλληνα Πολίτη. Θα πρέπει να πάρει θέση σε αυτή γιατί ακόμη κι αν δεν χρωστάει τίποτα στον εαυτό του, χρωστάει στα παιδιά του και στις επόμενες γενιές. Τους χρωστάει αξιοπρέπεια γιατί σε αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο οι «νοικοκυραίοι», υπάρχουν και οι «Ζακ», δεν υπάρχουν «γυφτοσκοπιανοί», υπάρχουν γείτονες με τους οποίους έχουμε ανοιχτά σύνορα, δεν υπάρχουν μόνο «διευθύνοντες σύμβουλοι», υπάρχουν και γιαγιάδες που πουλάνε τερλίκια για να επιβιώσουν, δεν υπάρχουν μόνο «Αμβρόσιοι», υπάρχουν και σκεπτόμενοι άνθρωποι που σέβονται τον «διαφορετικό» συνάνθρωπο   τους.

Στην επόμενη εκλογική μάχη δεν περισσεύει κανείς και όλοι πρέπει να πάρουν θέση.

Αριστοτέλης Μπατιστάτος

Ταξίαρχος ε.α.