Ο Παύλος Παπαδάτος για την συμμετοχή του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στις Ευρωεκλογές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 11:05

Ο Παύλος Παπαδάτος για την συμμετοχή του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στις Ευρωεκλογές

Έλαβα αυτό το email από τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο τον οποίο γνωρίζω προσωπικά. Γνωρίζω ποιος είναι, γνωρίζω τις ικανότητές του αλλά και τον καθημερινό αγώνα

που δίνει για την αξιοπρεπή και ίση μεταχείριση των συνανθρώπων μας που βρίσκονται πρακτικά σε ομάδες  κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο Στέλιος είναι η εκπροσώπηση καρτερίας, δημιουργικών ικανοτήτων και αστείρευτού θάρρους.

Θα είναι τιμή για όλους μας αν στείλουμε στο ευρωπαϊκό κοινοβουλίου ανθρώπους για τους οποίους θα είμαστε υπερήφανοι.

Ανθρώπους των οποίων η φωνή πρέπει να ακουστεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη ολόκληρη.

Αξίζει να ακουστεί η φωνή του Στέλιου

---

Είμαι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος 34 ετών. Ψυχίατρος  – Επιμελητής Β΄, στην Β΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “ΑΤΤΙΚΟΝ”.

Μόλις 14 μηνών διαγνώσθηκα με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου ΙΙ. Το 2008, όταν σπούδαζα στην Ιατρική, έθεσα παράλληλα με  την ολοκλήρωση των σπουδών μου και ένα νέο στόχο ζωής, την προώθηση  της “ανεξάρτητης διαβίωσης”. Το 2013 με μία ομάδα ατόμων  οργανώσαμε την πρώτη ελληνική αποστολή στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση “Freedom Drive”. Αυτό υπήρξε το εφαλτήριο για να δημιουργηθεί ο πρώτος Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος, I-Living. Στα 34 μου πλέον είμαι εδώ έτοιμος να δώσω μια νέα μάχη, όχι προσωπική αυτή την φορά. 

 Μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη είμαι υποψήφιος με τη  Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019. 

Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος όχι γιατί από μόνο του αυτό είναι τιμητικό αλλά γιατί θέλω να προσφέρω.  Θέλω να προσφέρω στους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα αντίστοιχα με τα δικά μου, ως άτομα με αναπηρία ή ανάπηρα άτομα, όπως συνηθίζω να λέω. Θέλω να αγωνιστώ για μία κοινωνικά πιο δίκαιη Ευρώπη και Ελλάδα, που δεν επιτρέπει οι πολίτες της ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, θρησκείας, αναπηρίας να τίθονται ή να παραμένουν αποκλεισμένοι στο περιθώριο. Θέλω να πετύχω την διαμόρφωση, στα πλαίσια της Ένωσης, όλων των αναγκαίων οικονομικών και αναπτυξιακών συνθηκών που θα επιτρέψουν στους ανθρώπους της γενιάς μου να διεκδικήσουν την επιστημονική και επαγγελματική τους καταξίωση στις χώρες τους και όχι να γίνονται  μετανάστες. 

Επιθυμώ μία ισχυρή Ευρώπη, που για χάρη των πολιτών της, πρωτοπορεί σε όλα τα επίπεδα τον πολιτισμό, την παιδεία, την έρευνα, την καινοτομία, τις τεχνολογίες, την  περιβαλλοντική προστασία. Μία Ευρώπη που στέκεται αταλάντευτη με αποφασιστικότητα στο διεθνές περιβάλλον με μία κοινή στάση, στα ζητήματα Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών. Μία Ευρώπη σεβαστή από όλους όχι μόνο για το παρελθόν της αλλά  και για τον μέλλον και τις ανεξάντλητες προοπτικές. 

Αν το όραμα σας για την Ευρώπη και την Ελλάδα ταυτίζεται με το δικό  μου, αν οι προσδοκίες σας για το  κοινό μας μέλλον ταυτίζονται  με τις δικές μου, αν πιστεύεται στις προοπτικές και τις δυνατότητες μας, ως Ευρωπαίων και Ελλήνων  τότε σας ζητώ να γίνεται αρωγή και συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια μου. Ζητώ την στήριξη σας τώρα, για   τις Ευρωεκλογές και κυρίως μετά από αυτές.