Ανδρεάς Τραυλού – Μεσσάρη: «Ο εφιάλτης των εξορύξεων»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 15:18

Ανδρεάς Τραυλού – Μεσσάρη: «Ο εφιάλτης των εξορύξεων»

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ

Οι γεωτρήσεις στο Ιόνιο είναι ένας εφιάλτης, ένας βιασμός από τους «Κονκισταδόρες» του νόθου καιρού μας, που εξορμούν για να αντλήσουν το χρυσάφι των βυθών μας.

Το τεκτονικό καθεστώς της περιοχής με τα ΕΝΕΡΓΑ ΠΑΝΤΑ σεισμικά ρήγματα δυστυχώς δε φαίνεται να απασχολεί σοβαρά απολύτως κανένα. Ή κι αν απασχολεί κάποιους, αυτοί μοιάζει να βρίσκονται στο στάδιο μιας αναβλητικότητας, κάπως σαν σε διατεταγμένη ΣΙΩΠΗ.

Το θωρακισμένο αντισεισμικά περιβάλλον μας είναι ένας παραπλανητικός εφησυχασμός, εφ’ όσον ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ οι δυνάμεις που θα απελευθερωθούν από τις εξορύξεις σε «Οικόπεδα» με τόσο επικίνδυνη ιδιαιτερότητα.

Η πιθανότητα να κατρακυλήσουν σε άναρχη υποβάθμιση το περιβάλλον, οι πανέμορφες ακτές μας, η θαλάσσια τροφική αλυσίδα, ο τουρισμός, το βιοτικό μας επίπεδο κλπ. κλπ. είναι άμεσα και οδυνηρά ορατή.

Αν χαθούν ο τόπος χάνεται. Σίγουρα δεν μας αξίζει να υποστούμε κάτι τέτοιο, επειδή αυτόν τον τόπο τον έχουμε ξαναχτίσει πετραδάκι πετραδάκι μυριάδες φορές, χιλιάδες χρόνια τώρα, ύστερα από αναρίθμητες σεισμικές καταστροφές.

Σε τούτο εδώ λοιπόν τον ενεργειακό εξαναγκασμό, μια αφωνία μας δεν θα μας συγχωρεθεί ΠΟΤΕ.

Ανδρεάς Τραυλού – Μεσσάρη

συγγραφέας

Αργοστόλι 15 Απριλίου 2019