Γαβριήλ Μανωλάτος: Οι υπερπατριώτες, η Μακεδονία και η γλώσσα μας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 14:30

Γαβριήλ Μανωλάτος: Οι υπερπατριώτες, η Μακεδονία και η γλώσσα μας

Γράφει ο Γαβριήλ Μανωλάτος

Σε προηγούμενες αναρτήσεις μου στο FB αλλά και σε δημοσιεύσεις στον τύπο εξέφρασα τη στήριξή μου στη «Συμφωνία των Πρεσπών» παραθέτοντας τα επιχειρήματά μου και τη σκέψη μου. 
            Τελευταία, δημοσίευσα άρθρο μου στον τύπο και απέστειλα και σχετική επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας εκθέτοντας τη βαθειά μου ανησυχία για τη γλώσσα μας, την ελληνική γλώσσα, η οποία απειλείται από γενικευμένη παρακμή και καθολική υπονόμευση. Την ανησυχία μου για τη γλώσσα μας, τεκμηρίωνα με σοβαρότατα στοιχεία.

Ευχαριστώ όλους, όσους συμφώνησαν αλλά και όσους διαφώνησαν μαζί μου, παραθέτοντας τα επιχειρήματά τους,  και στις δύο περιπτώσεις. 
            Πρέπει όμως να πω ότι, στην περίπτωση της θέσης μου για τη Συμφωνία των Πρεσπών υπήρξαν ελάχιστοι, οι οποίοι δεν αντέταξαν τα επιχειρήματά τους στη συμφωνία αλλά επιτέθηκαν με ύβρεις και ανείπωτη μισαλλοδοξία εναντίων των πάντων κραυγάζοντας χουντικές εκφράσεις και συνθήματα όπως «εθνομηδενιστές» και «προδότες» κα. Αυτοί οι κήρυκες της μισαλλοδοξίας οι «υπερπατριώτες» δεν βρήκαν ούτε μία λέξη ούτε ένα φθόγγο να αρθρώσουν για την απειλή που διατρέχει τη γλώσσα μας η οποία είναι το κύριο στοιχείο που καθορίζει την ταυτότητα ενός έθνους μιας πατρίδας και μιας φυλής. 
            Εδώ, που πηγάζει ο πραγματικός κίνδυνος για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό και όχι από τους βόρειους γείτονές μας, οι «υπερπατριώτες» με τις χουντικές και τις μισαλλόδοξες κραυγές τους, αδιαφορούν, σιωπούν και απουσιάζουν κραυγαλέα. Μου θυμίζουν, εκείνους τους άλλους «υπερπατριώτες» οι οποίοι αποκαλούσαν «εθνομηδενιστές» και προδότες την ηγεσία τη Κυπριακής Δημοκρατίας και με τις θλιβερές και ανούσιες πράξεις τους παρέδωσαν, στην ουσία, τη μισή Κύπρο στους Τούρκους…