Παρίσης και Κεκάτος εκθιάζουν την Ionian Group

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 10:57

Παρίσης και Κεκάτος εκθιάζουν την Ionian Group

Ποιητικό πέρασμα... (Αφιερωμένο στο καράβι "Ανδρέας Κάλβος")

Η Ομηρική Σάμη υπήρξε πριν το "άνοιγμα" του Πόρου η μοναδική "είσοδος" στο Νησί μας για όλους εμάς που "μετράμε χρόνια" στην ηλικία μας. Και ήταν υπέροχη εικόνα να βλέπεις τον ιστορικό οικισμό που κουρνιάζει στο τελείωμα του μεγαλοπρεπούς Αίνου να σε υποδέχεται φιλόξενα πριν ξεκινήσεις την "ανάβαση", ανάμεσα σε ένα μοναδικής ομορφιάς ορεινό τοπίο,  που στο τελείωμα της σε αποζημίωνε με την αρχοντιά της η Πρωτεύουσα.

Αυτή  λοιπόν η εξαιρετική και πολλαπλώς χρήσιμη ακτοπλοϊκή γραμμή που ενώνει την Σάμη με την Πάτρα και με την Ιθάκη , για πολλά χρόνια ήταν ατυχώς "παγωμένη" με ό,τι αρνητικό σημαίνει αυτό για την εξυπηρέτηση των Νησιών μας.
Η "Kefalonia lines" έκανε πρόσφατα την πρεμιέρα της "Γραμμής" και η "Ionian Group" ανέλαβε την "συνέχεια του έργου" με ένα πλοίο ποίημα, αφού στο άκουσμα και μόνο του "Ανδρέα Κάλβου" μας πλημμυρίζει ο Ζακυνθινός ποιητικός πολιτισμός, αποκτά "σάρκα και οστά" η επιθυμία της επαναλειτουργίας -δια βιου, ελπίζουμε- της γραμμής.
Εμείς να ευχαριστήσουμε την Ionian Group που ανέλαβε την υλοποίηση της "αποστολής" , να ευχηθούμε "καλό ταξίδι" στον "Ανδρέα Κάλβο", που πλέον προσυπογράφει και ξαναζωντανεύει με τις πλευσεις του μια ιστορία ταξιδιωτικού πολιτισμού που τόσο έχει ανάγκη το Νησί μας.
Εγκαρδιες ευχές στην "Ionian Group", για συνεχή πρόοδο και ευημερία.

Αλέξανδρος Παρίσης
Δήμαρχος Κεφαλονιάς

Ευάγγελος Κεκάτος
Α/Δήμαρχος Τουρισμού