Μικέλης Μαφρέδας: Η Κεφαλονιά – Οι νέοι Δήμοι – Και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 11:04

Μικέλης Μαφρέδας: Η Κεφαλονιά – Οι νέοι Δήμοι – Και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής

Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι ένας από τους δήμους που θα ‘’σπάσουν’’ θα είναι και ο δήμος Κεφαλονιάς. Κατά την προσωπική μου άποψη πρόκειται για αρνητική εξέλιξη. Βρισκόμαστε σε μια εποχή που έχει δραματικά περιορισθεί η χρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος και τα προβλήματα του τόπου μας πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλα μαζί χρησιμοποιώντας ίδιους πόρους και τα εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα, με σχέδιο που να αφορά όλο το νησί.

Εδώ είναι οι τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής αρχής που τα τελευταία χρόνια άφησε την περιφέρεια, τα χωριά μας στην τύχη τους. Έτσι ενώ το αίτημα για την διάσπαση του δήμου μας ήταν αρχικά των συμπολιτών μας από την Παλλική σιγά σιγά άρχισε να βρίσκει ανταπόκριση σε όλο το νησί. Και από το ισχύς εν τη ενώσει φθάσαμε ένα σημαντικό τμήμα της τοπικής μας κοινωνίας να είναι σύμφωνη με την δημιουργία νέων δήμων μήπως βελτιωθεί η κατάσταση.

Κατανοώ τους πολίτες η καθημερινότητα τους τα τελευταία χρόνια χειροτέρεψε. Όταν βλέπουν πχ στην περιοχή της Λειβαθούς να μην επισκευάζεται ο καταστροφέας που είχαμε για ένα χιλιάρικο και να σαπίζει επί οκτώ χρόνια, όταν οι μελέτες της ΔΕΥΑ Λειβαθούς δεν τροποποιήθηκαν – δεν αξιοποιήθηκαν και οι αμιαντοσωλήνες στα χωριά μας παραμένουν στην θέση τους. Όταν ο τεχνικός ηλεκτρολόγος της περιοχής μας ξέμεινε για πολλοστή φορά από υλικά. Όταν μικρά αλλά χρήσιμα τεχνικά έργα ιδιαίτερα στην οδοποιία είναι ανύπαρκτα, όταν ακόμη και το πυροσβεστικό όχημα δεν είναι διαθέσιμο να καθαρίσουμε τον δρόμο που λόγο των έντονων βροχών γλιστρούσε και ήταν επικίνδυνος για κάποια ατύχημα (είχα και τέτοια περίπτωση) τότε δημιουργείται αρνητικό κλίμα στους πολίτες και είναι επόμενο να αναζητούν άλλες λύσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Ας ελπίζουμε το υπουργείο εσωτερικών τους νέους ΟΤΑ που θα δημιουργήσει να επανδρώσει με το ανάλογο προσωπικό και τα υλικά μέσα ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του τόπου μας και η καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Μαφρέδας Μικέλης

Πρόεδρος Τοπική Κοινότητας Σπαρτιών


Ετικέτες: