Μικέλης Μαφρέδας: 30 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Αθανασάτου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 13:47

Μικέλης Μαφρέδας: 30 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Αθανασάτου

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον θάνατο ενός φίλου συμμαθητή από τον Καραβάδο του Γιώργου Αθανασάτου. Η είδηση συγκλόνισε τότε  την τοπική μας κοινωνία. Ήταν μόλις 28 ετών.

Με τον Γιώργο γνωρίστηκα στο Γυμνάσιο Κεραμειών. Ήταν ένας ψηλός, ξανθός νεαρός που ξεχώριζε. Ήταν ένα πολύπλευρο ταλέντο με ανεξάντλητες φυσικές δυνάμεις. Αγαπούσε την φυσική ζωή και τον αθλητισμό και απεχθανόταν το ποτό και το τσιγάρο.

Ήταν αθλητής στίβου στους δρόμους ταχύτητας και στο άλμα επί κοντό. Γρήγορος ποδοσφαιριστής, τα φάουλ που χτυπούσε άγγιζαν την τελειότητα. Αγαπούσε τη θάλασσα. Το καλοκαίρι μετακόμισε στην σκηνή του στην παραλία του Αγίου Θωμά στον Καραβάδο. Δεινός σέρφερ με την ιστιοσανίδα του έφθανε μέχρι την Ζάκυνθο και ξαναγύριζε.

Του άρεσαν οι μηχανές. Πήγαινε εκδρομή με την μηχανή του στην Ευρώπη.

Ήταν αυτοδίδακτος μουσικός. Στον ιστορικό χώρο του μονωπολειου στο χωριό του είχε δημιουργήσει ολόκληρη μπάντα. Εκεί μάθαινε και άλλους φίλους κιθάρα και ντραμς. Ο ήχος της κιθάρας του και η ωραία φωνή του μας τραβούσαν τα βράδια στο Bar Κουασιμόδος στα Τραυλιάτα όπου εργαζόταν.

Αυτός ο άνθρωπος  με τον ακέραιο χαρακτήρα και τα ιδιαίτερα φυσικιά χαρίσματα μας δίδαξε ότι η φυσική ζωή και ο αθλητισμός είναι το καλύτερο αντίδοτο στις κακοτοπιές του τότε αλλά και του σήμερα.

mikelis 1
O Γιώργος Αθανασάτος αριστερά και ο Μικέλης Μαφρέδας δεξιά παρακολουθούν τους Διονύση Αλιβιζάτο και Διονύση Φραγκισκάτο που παίζουν σκάκι

mikelis 4mikelis 4
Ο Γιώργος Αθανάσατος μέλος των ομάδων ΑΟ Λειβαθώ και μικτής Λειβαθούς

IMG 20180913 111103
Γιώργος Αθανασάτος και Μικέλης

mikelis

Μικέλης Μαφρέδας
Σπαρτιά