Κάτι το προσωπικό και μία ερώτηση

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 11:07

Κάτι το προσωπικό και μία ερώτηση

Όταν κάποιος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την άποψη ενός προσώπου, προσπαθεί να εξοντώσει το πρόσωπο. Κι όταν δεν μπορεί να προχωρήσει σε φυσική εξόντωση, επιδιώκει την ηθική και κοινωνική του απαξίωση ή/και εξόντωση. Πρόκειται για κλασσική ναζιστικής έμπνευσης πρακτική, η οποία χρησιμοποιείται από όλο το εξουσιαστικό σύστημα.  Παρακαλώ, όχι σε μένα αυτά, γιατί είναι μικρός ο τόπος και γνωριζόμαστε. Όταν πετάτε λάσπη να προσέχετε μη λερωθείτε. Και... ο σιωπών δοκεί συναινείν. 

Μετά από αυτή την προσωπικού χαρακτήρα εισαγωγή, έχω πολιτική ερώτηση. 

Φωτογραφήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν όσοι έλαβαν μέρος στο "σταμάτημα" των πλειστηριασμών. 30 άτομα την πρώτη φορά, καμιά 25αριά τη δεύτερη. Μπράβο τους! 

Το πλήθος των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε οφειλέτες αγγίζει, αν δεν ξεπερνά το 50% του πληθυσμού. 

  • Γιατί όλοι αυτοί οι οφειλέτες, που στην Κεφαλονιά μπορεί να είναι και 15.000, δεν συμμετέχουν στο "σταμάτημα" των πλειστηριασμών; Γιατί δεν συμμετέχει στο "σταμάτημα" των πλειστηριασμών ούτε ο άμεσα ενδιαφερόμενος; 

 Η μαρξιστική ή αριστερή ή και άλλου ιδεολογικού τύπου πολιτική - επιστημονική αφήγηση θέλει τους λαούς να ξεσηκώνονται, όταν καταπιέζονται. Εδώ ο άλλος χάνει ό,τι έχει και δεν έχει και δεν κουνάει το δαχτυλάκι του. 

Η ερώτηση απευθύνεται στα πρόσωπα και στους πολιτικούς χώρους, που έχουν αναλάβει εργολαβικά, να σώσουν τη "λαϊκή" περιουσία. Να τους κατονομάσω: ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, Κίνημα "Δεν Πληρώνω", ΕΠΑΜ και κάποιοι άλλοι, που αυτοαποκαλούνται αλληλέγγυοι και ριζοσπάστες. (Δεν ρωτώ αυτούς, που υποκριτικά εκφράζουν τη συμπάθεια τους στους πληγέντες).

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση. 

(Είμαι ένας Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, που σε λίγο θα είναι άστεγος). 

(Το email μου, για να μάθω την απάντηση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

ΥΓ: 1. Προς τοπικά μέσα πληροφόρησης: Δεν χρειάζεται να έχετε "εσωτερική πληροφόρηση", για να μάθετε τι απέγιναν οι δύο πλειστηριασμοί της περασμένης Τετάρτης. Μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο τους υπαλλήλους των πλειστηριασμών, για να μάθετε ότι κηρύχθηκαν άγονοι. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να λάβει μέρος στους δύο πλειστηριασμούς.

2. To σκίτσο του διάσημου γελοίο-γράφου εκφράζει απόλυτα τα συναισθήματα του νεοφιλελευθερισμού για τους έχοντες ηττηθεί.   

21271170 1605415936177273 7012571918972650084 n 0αηεσρη

ithacanet.gr