Ανοίγει ο δρόμος για υδατοδρόμιο στην Κεφαλονιά!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 11:23

Ανοίγει ο δρόμος για υδατοδρόμιο στην Κεφαλονιά!

Γράφει ο Ανδρέας Κολαΐτης (Τεχνολόγος Εφαρμογών Τουρισμού)

 Αισιόδοξα μηνύματα κελεύει ο Πρόεδρος της εταιρίας: "Ελληνικά Υδατοδρόμια", κ. Αναστάσιος Γκόβας όσον αφορά την έναρξη δρομολογίων στο Ιόνιο πέλαγος αρχής γενομένης από τη νέα εαρινή τουριστική περίοδο 2018 ( αισιόδοξο σενάριο είναι για την άνοιξη ).

Άλλωστε μετά (και) την πρόσφατη έγκριση αδειοδοτήσεως της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προς την εν λόγο εταιρεία, το υφιστάμενο δίκτυο υδατοδρομίων: Πάτρας, Κέρκυρας και Παξών θα διευρυνθεί στο άμεσο διάστημα και σε: Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και Μεγανήσι.

Το οξύμωρο έως παράδοξο της όλης ιστορίας - παρουσίας υδατοδρομίων στην Ελλάδα, "λοξοδρόμησε" στο πρόσφατο παρελθόν παρά την ύπαρξη του σχετικού νομοθετικού πλαισίου του Ν. 4146/13 που είχε προς στιγμήν "ανοίξει" το δρόμο σε ... 32 υδατοδρόμια στη χώρα μας!

Ο κ. Γκόβας έχει στο πρόσφατο παρελθόν δηλώσει σχετικά με το θέμα:

"Τα υδροπλάνα υπήρχαν, έκαναν δρομολόγια, αλλά δεν προχώρησαν γιατί δεν υπεγράφη το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και οι επενδυτές έφυγαν".
"Tα υδατοδρόμια ανοίγουν αγορές ενώ δεν παίρνουν από άλλες".
"Tο υδροπλάνο δεν ανταγωνίζεται τα πλοία, καθώς είναι πολυχρηστικό μέσο και μπορεί εκτός από μεταφορές, να προσφέρει σε έρευνα και διάσωση".

Το μόνο που απομένει αυτή τη φορά είναι η ευόδωση της ευχής: καλώς να ορίσουν !

Πηγές:


1) https://www.youtube.com/watch?v=GL60qLNF278

2) http://www.waterairports.com/