Ιωσήφ Λουκέρης : Μην πέφτετε στην παγίδα της "αδιαφορίας του Ληξουριώτη για το Τ.Ε.Ι."

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 17:45

Ιωσήφ Λουκέρης : Μην πέφτετε στην παγίδα της "αδιαφορίας του Ληξουριώτη για το Τ.Ε.Ι."

 Πριν ξημερώσει καλά - καλά η επομένη της συναυλίας διαμαρτυρίας για την απομάκρυνση του Τμήματος Τ.Ε.Ι. από την πόλη μας,μια "περίεργη" άποψη άρχισε να διαδίδεται διά δημοσιευμάτων, διά ψιθύρων ή και διά κραυγών:

Ότι οι Ληξουριώτες δεν γέμισαν την πλατεία κατά την διάρκεια της συναυλίας, δείχνοντας έτσι αδιαφορία για το φλέγον ζήτημα της παραμονής του ΤΗΜΟ.
Το γράφω ευθέως: Όσοι παράγουν και αναπαράγουν την γνώμη αυτή, παρά τις καλές τους προθέσεις, έχουν πέσει σε μια καλοστημένη και άκρως επικίνδυνη παγίδα!
Όλοι μας στο Ληξούρι ζούμε και "κυκλοφορούμε", όλοι μας συζητάμε με τους συμπολίτες μας και όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι Ληξουριώτες, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, αγωνιούν για το θέμα του Τ.Ε.Ι., εκτιμούν αφάνταστα την στάση των φοιτητών που αγωνίζονται για να μείνουν στην πόλη μας και ο καθένας είναι έτοιμος να πράξει ό,τι είναι σε αυτόν δυνατό για να μην μας πάρουν το τελευταίο στήριγμα κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της πόλης μας.
Κάποιοι φαίνεται ό,τι αντιλήφθηκαν αυτήν την αποφασιστικότητα του Ληξουριώτη και τρόμαξαν! Ακόμα αντιλήφθηκαν την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και των φοιτητών και πάγωσαν.
Κυρίως αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχει κανένα λογικό επιχείρημα για την απομάκρυνση του ΤΗΜΟ από το Ληξούρι και πρέπει να θέσουν σε ενέργεια τα "μεγάλα μέσα" για να φέρουν εις πέρας τις εντολές των ανωτέρων τους.
Έμπειροι καθώς είναι, λοιπόν, στα επικοινωνιακά κολπάκια, έστησαν το δόκανο: Επειδή ο Ληξουριώτης δεν στήθηκε μια βραδιά του Δεκέμβρη στην πλατεία για να ακούσει μια συναυλία hard rock ή την πολυλογία που έκαμα εγώ από το μικρόφωνο και έτσι "να το παίξει επαναστάτης" και να εκτονωθεί, έβγαλαν το συμπέρασμα: "Οι Ληξουριώτες αδιαφορούν για το Τ.Ε.Ι.!".
Έτσι, επιδιώκουν να φτάσει προς κάθε αρμόδιο το μήνυμα: "Το Τ.Ε.Ι. του Ληξουριού έχει όλες τις προϋποθέσεις να μείνει στο Ληξούρι, αλλά οι Ληξουριώτες δεν το θέλουν"!
Τι υπέροχη, καλλικρατοειδής κουτοπονηριά!!!! Μου θυμίζει τότε, στην "αρχή του κακού", όταν έβαλαν πείσμα να καταργήσουν το Δήμο Ληξουρίου, που κάκιζαν και χλεύαζαν τους Ληξουριώτες επειδή δεν "έκλειναν δρόμους και λιμάνια" και δεν έκαναν επανάσταση.
Φίλοι μου, μην πέφτετε στις παγίδες τους! Ο Ληξουριώτης εκείνος που δεν κατεβαίνει στις "επαναστατικές" εκδηλώσεις, εκείνος που αφήνει την οργή να σιγοβράζει μέσα του και δεν την εκδηλώνει σε αμεσοδημοκρατικές παράτες, είναι ο πιο αποφασισμένος απ' όλους μας. Και στην κατάλληλη στιγμή θα το αποδείξει!