Ο Μάκης Θεοτοκάτος για το Δίκτυο Ύδρευσης του Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 15:32

Ο Μάκης Θεοτοκάτος για το Δίκτυο Ύδρευσης του Ληξουρίου

Αρθρο απο τον Μάκη Θεοτοκάτο 

Διαβάζω τελευταία ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενέταξε στο πρόγραμμα της το ποσόν των 2.323.555 ευρώ για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Ληξουρίου και εξεπλάγην ευχάριστα.

Εξεπλάγην γιατί επιτέλους κάποιοι θυμήθηκαν ότι στη Κεφαλονιά υπάρχει και Ληξούρι και χάρηκα γιατί μετά από κάμποσες δεκαετίες, έφτασε η ώρα της αντικατάστασης του ταλαιπωρημένου δικτύου ύδρευσης Ληξουρίου.

Προκύπτουν όμως κάποια ερωτήματα, στα οποία πρέπει να δοθούν απαντήσεις.

Γνωρίζουν οι αρμόδιοι φορείς και οι κυβερνόντες αυτόν τον τόπο, ότι το νερό του δικτύου στο Ληξούρι, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, εμπεριέχει σ’ ένα μεγάλο ποσοστό θάλασσα;

Γνωρίζουν ότι οι υπάρχουσες γεωτρήσεις, δεν καλύπτουν την κατανάλωση κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα να αντλούν θάλασσα;

Γνωρίζουν ότι οι συσκευές των νοικοκυριών μας (πλυντήρια, θερμοσίφωνες, βρύσες κλπ.) υπόκεινται καθημερινά σε ζημιές;

Γνωρίζουν ότι οι κάτοικοί μας χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό ακόμα και για μαγείρεμα , πλύσιμο, κλπ.;

Αλλά κι αν δεν γνωρίζουν οι αρμόδιοι παράγοντες Δήμου και Περιφέρειας την τραγική αυτή εικόνα πού παρουσιάζει το νερό του δικτύου μας, σίγουρα το γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παλικής (Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης), οι οποίοι οφείλουν να μας εξηγήσουν πώς αντιμετωπίζουν το θέμα του νερού, αλλά και πληθώρας άλλων σοβαρών προβλημάτων του τόπου μας.

Γιατί βεβαίως δεν είναι μόνο το νερό , αλλά και πλείστα άλλα προβλήματα πού έχουν φέρει τους κατοίκους μας σε απόγνωση.

Η μη αποκατάσταση έργων υποδομής οδικού δικτύου, λιμάνι, δημόσια κτίρια, σχολεία, εργατικές κατοικίες κλπ., τριάμισι χρόνια μετά τους σεισμούς, μαρτυρούν την πλήρη εγκατάλειψη της Παλικής.

Για την περίπτωση λοιπόν του νερού, θα έλεγα ότι είναι εγκληματική μια τέτοια αδιαφορία, μπροστά σ΄ ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα πού έχει να κάνει με την υγεία των κατοίκων μας.

Χωρίς να είμαι ο ειδικός, θα έλεγα ότι μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα με την κατασκευή νέων γεωτρήσεων, κυρίως στη βόρεια Παλική και με την κατασκευή του περίφημου φράγματος Κατωγής για την άρδευση των γεωργικών καλλιεργειών, πού σήμερα γίνεται από το νερό των γεωτρήσεων.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι είναι πολύ θετικό και σημαντικό το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Ληξουρίου και το χαιρετίζουμε, όμως θα είναι δώρον άδωρον αν φτιάξουμε ένα σύγχρονο δίκτυο μέσα στο οποίο θα ρέει θάλασσα.

Ληξούρι 28/08/2017

Ευχαριστώ

Μάκης Θεοτοκάτος