Το Σάββατο τα Σπαρτιά τιμούν τον Γεράσιμο Αρσένη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 10:54

Το Σάββατο τα Σπαρτιά τιμούν τον Γεράσιμο Αρσένη

Το Σαββατο 19 Αυγούστου στις 8 το βράδυ τα Σπαρτιά τιμούν τον Γεράσιμο Αρσένη


Η τοπική κοινότητα Σπαρτιών και ο πολιτιστικός σύλλογος το Σπάρτο θα πραγματοποιήσουμε τιμητική εκδήλωση μνήμης προς τιμή του Γεράσιμου Αρσένη στον αύλειο χώρο του  Νηπιαγωγείου Σπαρτιών.

Ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε μεγάλη προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας. Υπηρέτησε την πατρίδα από όποιο πόστο του ζητήθηκε με εντιμότητα και αποτελεσματικότητα. Δεν δίστασε να συγκρουστεί με διάφορα συμφέροντα και παροικημένες νοοτροπίες ακόμη και μέσα στον ίδιο τον πολιτικό του χώρο. Η πατριωτική θέση του ως προς τον ενιαίο αμυντικό χώρο από Έβρο ως Κύπρο για την αμυντική θωράκιση του Ελληνικού χώρου, κάτι που δεν ήταν σύμφωνο με τους αμερικανοναιτοικούς σχεδιασμούς για την περιοχή, και οι γενικότερες απόψεις του για το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης νομίζω ότι του στοίχησαν  την πρωθυπουργία μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέουτ το 1996. Εάν τότε ο Γεράσιμος Αρσένης αναλάμβανε τα ηνία της χώρας ίσως δεν φθάναμε στην σημερινή κατάσταση. Γνήσιος Κεφαλονίτης όταν του έθεταν αίτημα για τα νησιά μας έπαιρνε θέση μάχης. Βέβαια δύο φορές που έθεσε υποψηφιότητα για βουλευτής του νομού μας οι συμπολίτες μας για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά επέλεξαν συντηρητικές λύσεις και δεν το επέλεξαν. Είναι σήμερα βέβαια θετικό ότι αρκετοί από τους πολιτικούς αντιπάλους του, αναγνωρίζουν το έργο του.

Εγώ που είχα την τύχη να γνωρίσω προσωπικά και να συνεργασθώ μαζί του θα θυμάμαι πάντα τον Γεράσιμο Αρσένη ως ένα δημοκράτη σοσιαλιστή πολιτικό με συγκροτημένο λόγο πάντα σε προοδευτική κατεύθυνση, που πίστευε ότι με δημοκρατικές διαδικασίες είναι δυνατόν να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο που θα έχει σημείο αναφοράς τον άνθρωπο και όχι τους ψυχρούς αριθμούς των λογιστών. Σας καλώ λοιπόν όλους παλιούς συντρόφους του, πολιτικούς φίλους αλλά και πολιτικούς αντιπάλους όλοι μαζί να τιμήσουμε τον μεγάλο συμπατριώτη μας.

Μικέλης

Πρόεδρος Σπαρτιών

mikel