Γεράσιμος Φιλιππάτος: "Συμπερασματικά... αδικαιολόγητος κ. Αντιπεριφερειάρχη"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 15:04

Γεράσιμος Φιλιππάτος: "Συμπερασματικά... αδικαιολόγητος κ. Αντιπεριφερειάρχη"

Αρθρο απο τον Γεράσιμο Π. Φιλιππάτο 

 «Λίθοι, Πλίνθοι, Ξύλα και Κέραμοι Ατάκτως Ερριμμένα....»

Η ενασχόλησή μας το τελευταίο διάστημα για την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης της πλατείας Βαλλιάνου και της οδού Π. Βαλλιάνου δεν μας επέτρεψε να στηλιτεύσουμε δημόσια τα καμώματα ορισμένων «κυρίων-δικολάβων» οι οποίοι παριστάνουν ότι εκπροσωπούν σοβαρούς θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το απύθμενο θράσος τους όμως μας αναγκάζει να παρέμβουμε, καθότι κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο όταν ασκεί πολιτική, ενεργεί και πράττει προς όφελος δήθεν της κοινωνίας και του πολίτη. Θα δεχθούν λοιπόν την καλόπιστη κριτική γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας ως ενεργοί πολίτες στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Μεταξύ των άλλων μιλάμε και για τον εκλεγμένο με το Σύριζα Αντιπεριφερειάρχη Π. Δρακουλόγκωνα. Όπως είναι γνωστό, ο παραπάνω κύριος «γαλουχήθηκε» στη δεκαετία του 1990 με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια εμφανίζεται στην τοπική πολιτική σκηνή ως στέλεχός του και εκλέγεται στην τοπική οργάνωση Σάμης το Μάιο του 2008. Νωρίτερα, το έτος 2006 έχει εκλεγεί στο συνδυασμό του τότε Δημάρχου Μανώλη Βαλέτα ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης.

Στη συνέχεια οσφρίζεται το βατερλώ του ΠΑΣΟΚ, αλλάζει χρώμα ως άλλος «χαμαιλέοντας» και εκλέγεται Αντιπεριφερειάρχης με τη φανέλα του ΣΥΡΙΖΑ στις ένδοξες στιγμές του, εν έτει 2014. Είχε προηγηθεί η συνυποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012 με την Α. Θεοπεφτάτου που, ενώ ήταν φαβορί, κατάφερε να βρεθεί δεύτερος, δηλαδή να ηττηθεί από μια «εργαζόμενη νοικοκυρά».

Για τη σταδιοδρομία του αυτή και για τις επιλογές του ως Πασόκος και Συριζαίος είναι συνυπεύθυνος, τηρουμένων των αναλογιών, για τη γενικευμένη κρίση που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία. Δεν πρέπει να ξεχνά ο πολίτης της Κεφαλλονιάς ότι αυτοί οι δύο κομματικοί μηχανισμοί, μη εξαιρουμένων των ηλιθίων της Ν.Δ., είναι ένοχοι για τις χιλιάδες καταναγκαστικές μεταναστεύσεις των νέων από την πατρίδα τους, τις αυτοκτονίες, το ξεπούλημα των ακτών, λιμανιών, αεροδρομίων, του νερού και της ενέργειας, για το νταβατζιλίκι των διοδίων που δεν τολμάς να κυκλοφορήσεις εντός της χώρας σου εάν δεν πληρώσεις το ρεγάλο διπλό και τριπλό.

Σήμερα βέβαια και βλέποντας την γενική κατακραυγή του λαού από τις πολιτικές κωλοτούμπες και τα νέα μνημόνια με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντιπεριφερειάρχης μας φοράει τη λεοντή του «ανεξάρτητου» ή της «Λαϊκής Ενότητας» του Λαφαζάνη- Στρατούλη ή της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ»!! ή ακόμη ακόμη και της «Πλεύσης Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου για να επιβιώσει πολιτικά. Το πλυντήριο ιδεών ως φαίνεται πάει σύννεφο και καλά κρατεί για τον ιδεολόγο μας Π. Δρακουλόγκωνα. Άλλωστε τώρα τελευταία έχει ειδικευθεί και κάτι σκαμπάζει από πλυντήρια....

Θα μας πει όμως ο κακόπιστος αναγνώστης:

-Μα ο Αντιπεριφερειάρχης έχει κριθεί και θα κριθεί για το έργο του ως αυτοδιοικητικός τότε (πρόεδρος Δ.Σ. Σάμης και όχι μόνο) και τώρα ως το τέλος της θητείας του το 2019 και όχι για τις κατά καιρούς πολιτικές και οβιδιακές μεταμορφώσεις του, που είναι και αναφαίρετο άλλωστε δικαίωμα του, να συμπεριφέρεται δηλαδή ως πολιτική ανεμοδούρα - προσθέτουμε εμείς.

Με κάποιες δεύτερες σκέψεις που κάνουμε ίσως τον αδικούμε τον Αντιπεριφερειάρχη μας. Την πρωτότυπη ιδιωτική επιχειρηματικότητα που αναπτύχθηκε στον τότε Δήμο Σάμης θα τη ζήλευαν και οι Γκουρού-Νέστωρες της αυτοδιοίκησης, μιας και άνοιξε νέους λαμπρούς δρόμους στο επιχειρείν που όμοιό του δεν έχει παρουσιασθεί στην υφήλιο και αυτό οφείλεται βέβαια σε ποιον άλλο παρά στον «ιδεολόγο μας».

Όσον αφορά το πενταετές όραμά του, βάσει του οποίου και εκλέχτηκε Αντιπεριφερειάρχης, ξεδιπλώνεται σήμερα διάπλατα και γίνεται πράξη μπροστά στα μάτια των ψηφοφόρων του, καθιστώντας τη νήσο Κεφαλλονιά πρωτοπόρα σε έργα υποδομής, τουρισμού και ανάπτυξης!!.

Μια ματιά στο επαρχιακό οδικό δίκτυο θα πείσει και τους πιο παραδόπιστους γι’ αυτή του την πρωτοπορία....

Εκεί όμως που έκανε μεταπτυχιακό, ντοκτορά και διατριβή μαζί ήταν η ενασχόλησή του με την εναλλακτική διαχείριση των ΑΕΚΚ, κοινώς μπάζων ή Λίθων, Πλίνθων, Ξύλων και Κέραμων. Η λύση την οποία εύρηκε κομπάζοντας και κομπορρημονώντας την κρίσιμη στιγμή, όταν εμείς πελαγοδρομούσαμε εκεί στο Δήμο αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ αφού αυτή υλοποιήθηκε σε τρεις ώρες και σαράντα λεπτά!!, όπως ανέφερε σε δήλωση του. Είναι βέβαιο ότι αυτό του το κατόρθωμα θα γραφεί με ανεξίτηλα χρυσά γράμματα στο βιβλίο Γκίνες!!

Σήμερα και γι’ αυτό το θέμα δεν θα επεκταθούμε περισσότερο, παρότι έχουμε πολλά να πούμε, όχι γιατί δεν θέλουμε αλλά δεν είναι της στιγμής, καθότι είμαστε στο στάδιο ολοκλήρωσης των έργων ανάπλασης του κέντρου του Αργοστολίου που υλοποιούνται από το Δήμο.

Μονάχα μια φράση του «ιδεολόγου μας» έχει μείνει ανεξίτηλη ως καταστάλαγμα στη μνήμη μας: «Η Απόφαση (εννοούμε την άδεια εγκατάστασης κινητής μονάδας επεξεργασίας ΑΕΚΚ που υπέγραψε για τον Αγ. Αντώνιο Παλλικής) είναι νόμιμη αλλά άτιμη»!!. Θαυμάστε αυτοκριτική Αντιπεριφερειάρχη σαν αυτομαστιγόμενου μουσουλμάνου μπροστά στα έκπληκτα μάτια των αγανακτισμένων Παλικισιάνων. Εδώ ταιριάζει μια φράση που έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για άλλους φωστήρες της πολιτικής:

«Ο λαμπρός αυτός ιδεολόγος δίνει καθημερινά σε όλους μας μαθήματα άτεγκτης δεοντολογίας, μαθήματα τόλμης, ήθους, λεβεντιάς, ένα αξεπέραστο δείγμα διαλεκτικού στοχασμού και ιδεολογικής καθαρότητας. Τις απολαβές του ως Αντιπεριφερειάρχης τις κερδίζει πράγματι επάξια».

Πρέπει να γνωρίζει ο Π. Δρακουλόγκωνας ότι η σωφροσύνη και η ταπεινότητα σ’ έναν αυτοδιοικητικό που το πρώτο του μέλημα είναι η προσφορά στον πολίτη είναι δύο προτερήματα που έχει παραβλέψει στην άσκηση των καθηκόντων του. Σε αντίθεση με τον επικεφαλής της παράταξής του Θεόδωρο Γαλιατσάτο και ορισμένων μελών της όπως ο Νικόλας Βαλλιανάτος, Σ. Γαλιατσάτος και άλλοι.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι εάν είχε περισσότερο χρόνο ο Θ. Γαλιατσάτος να ασχοληθεί με το νησί μας η εικόνα του θα ήταν πολύ διαφορετική, καθόσον οι πάντες γνωρίζουν την τεχνοκρατική του αντίληψη περί τα πράγματα αλλά και τη γενικότερη εμπειρία και σωφροσύνη που επιδεικνύει σε δύσκολες στιγμές χωρίς να παραβιάζει κόκκινες γραμμές.

Σε αντίθεση με τον Αντιπεριφερειάρχη μας ο οποίος έχει παραβιάσει κατάφωρα τον τελευταίο καιρό όχι μόνο κόκκινες γραμμές αλλά κάτι τις περισσότερο.

Τέλος, για το πολύπαθο έργο του «Χάρακα» διαβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Ο άνθρωπος που πήρε πάνω του το μεγαλύτερο μέρος του έργου......»

«Χωρίς τις παρεμβάσεις του Αντιπεριφερειάρχη το έργο δεν θα είχε ολοκληρωθεί»

Στους διθυράμβους όμως των «χαμαιτυπείων της σκέψης» ο σεμνός Π. Δρακουλόγκωνας απαντά: «όχι πανηγυρισμούς και σαμπάνιες»!!

Κάτι θα ξέρει ο Αντιπεριφερειάρχης μας για να το λέει.... γιατί διαφορετικά δε θα γλίτωνε το κράξιμο τουλάχιστον από τους Ρισιάνους γιατί οι κατά καιρούς εξαγγελίες του για το άνοιγμα της γέφυρας ήταν παροιμιώδης και τον κατέστησαν καταγέλαστο στα μάτια των Κεφαλλονιτών.

Σίγουρα τα εύσημα για την ολοκλήρωση του έργου πρέπει να δοθούν στη Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας και δευτερευόντως στην Ανάδοχο Εταιρία, γνωρίζοντας πολύ καλά κάτω από ποιες συνθήκες εκτελέστηκε αυτό. Τα λοιπά είναι για αυτοπροβολή και ενσταντανέ στη φωτογραφική μηχανή.

Συμπερασματικά λοιπόν... Αδικαιολόγητος...!!

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Π. ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ