Γιώργος Μεσσάρης: Ποδοσφαιρική σχιζοφρένεια…

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017 16:00

Γιώργος Μεσσάρης: Ποδοσφαιρική σχιζοφρένεια…

Ποια Συρία, ποιο Ιράκ, ποιο Αφγανιστάν, ποια Υεμένη; Οι συγκρούσεις σε αυτά τα μέρη μοιάζουν με παιγνίδια προσκόπων μπρος στις μάχες που δίνονται στα ελληνικά γήπεδα!


Με ακόντια από τους πασσάλους των ξεριζωμένων περιφράξεων και ασπίδες από τα ξηλωμένα πλαστικά καθίσματα των γηπέδων, οι… γενναίοι Έλληνες φίλαθλοι δίνουν το αίμα τους στο βωμό, υποτίθεται, των ομάδων τους. Η αυτοθυσία τους μόνο με τους αγωνιστές των Θερμοπυλών, του Μαραθώνα, της Σαλαμίνας, της Τριπολιτσάς, του Μπιζανίου και των άλλων ηρωικών πεδίων μπορούν να συγκριθούν.

Πού’ σαι Λεωνίδα, Περικλή, Αλκιβιάδη, Μεγαλέξανδρε, Κολοκοτρώνη, Μπάρκο Μπότσαρη, Καραϊσκάκη και λοιποί να… «θαυμάσετε» τους δοξασμένους απογόνους σας!

Βέβαια υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ των τότε ηρώων και των σημερινών «φιλάθλων». Οι πρώτοι πρότειναν τα στήθη τους για την υπεράσπιση της πατρίδας από τους ξένους επιδρομείς ενώ οι δεύτεροι σφάζουν ο ένας τον άλλο στο όνομα του αθλητισμού, όπως βέβαια τον εννοούν τα άδεια τους κεφάλια. Μιλάμε για κεφάλια τόσο άδεια που οι άνθρωποι αυτοί μπορούν άφοβα να τα χρησιμοποιούν για… σωσίβια!

Αυτά που διαδραματίσθηκαν στον πρόσφατο Τελικό Κυπέλλου, στο Βόλο, μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αλλά και στο κλειστό του Ρέντη μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού με 3-2, όπου οι Θεσσαλονικείς κατέκτησαν το πρωτάθλημα βόλεϊ, δεν περιγράφονται.

Στον Τελικό του Κυπέλλου δόθηκαν επί τρεις συνεχείς ώρες μάχες μεταξύ των «φιλάθλων» που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων και την πρόκληση ζημιών εκατομμυρίων ευρώ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Στο κλειστό του Ρέντη οι «φίλαθλοι» προκάλεσαν πολλές ζημίες μετά τον αγώνα βάζοντας στο στόχαστρο τους παίκτες του ΠΑΟΚ επειδή νίκησαν και αναδείχθηκαν πρωταθλητές βόλεϊ!

Στο Βόλο ο αριθμός των αιμόφυρτων τραυματιών, από τις συμπλοκές, και οι καταστροφές στο Στάδιο έδιναν την εντύπωση πεδίου μάχης μετατρέποντας τους αθλητικούς συντάκτες σε… πολεμικούς ανταποκριτές!

Μου δημιουργούνται δύο εύλογα ερωτήματα: Οι… πολεμοχαρείς αυτοί «φίλαθλοι» τι επιδιώκουν με τις ανεγκέφαλες πράξεις τους; Και δεύτερον γιατί η πολιτεία παραμένει αδρανής για δεκαετίες ενώ θα μπορούσε με παραδειγματικές τιμωρίες να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο;

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, Αργύρη Δίχτα, που δίνει κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματά μου:

«Το Πανθεσσαλικό Στάδιο, το Παγκρήτιο όλα αυτά τα γήπεδα δημιουργήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δηλαδή δημιουργήθηκαν για ανθρώπους, έχουν ράμπες πολλές για Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, δεν έχουν κιγκλιδώματα. Τα γήπεδα αυτά δεν έχουν θωρακιστεί, όπως έχει θωρακιστεί το ΟΑΚΑ. Το γήπεδο έχει υποδομή για να φιλοξενήσει ανθρώπους, υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους.

»Μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι που ήταν η σύσκεψη των Αξιωματικών δεν ξέραμε καν αν θα γίνει ο αγώνας. Την Παρασκευή το μεσημέρι έρχεται ένα έγγραφο το οποίο δίνει τελευταία ώρα άδεια για το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Το έγγραφο στο αστυνομικό τμήμα ήρθε στα χέρια μου Παρασκευή 11:45 και ήταν υπογεγραμμένο από μαιευτήρα γυναικολόγο…» τόνισε ο Αργύρης Δίχτας.

Από μαιευτήρα γυναικολόγο;! Μάλιστα τώρα κατάλαβα! Η πολιτική ηγεσία είδε τους κινδύνους που εγκυμονεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και έβαλε μαιευτήρα γυναικολόγο να τους αντιμετωπίσει!

Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι τρελά! Θεότρελα! Δεν χωράει αμφιβολία ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο (και όχι μόνο) χρειάζεται εκτός από… μαιευτήρα γυναικολόγο και ψυχίατρο…

ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ σκηνές από το Πανθεσσαλικό Στάδιο μετά τον τελικό κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Το Χαλέπι της Συρίας φαντάζει πιο… ευπρεπισμένο!  

Αυτά για σήμερα. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να περνάτε καλά.

  • Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και εγώ θα το μεταβιβάσω.
  • Τελευταία παραγωγή ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Γιώργου Μεσσάρη: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ –  ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ. Για να αποκτήσετε το DVD επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://www.omegadocumentaries.com ή επικοινωνήσετε με τον ίδιο.

170515 TELEIA KAI PAVLA 76 C170515 TELEIA KAI PAVLA 76 C