Μικέλης Μαφρέδας: Ένας χρόνος χωρίς τον Γεράσιμο Αρσένη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 13:11

Μικέλης Μαφρέδας: Ένας χρόνος χωρίς τον Γεράσιμο Αρσένη

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη.


Υπήρξε ένα από τα πιο λαμπρά τέκνα της Κεφαλονιάς. Κορυφαίος Έλληνας της διασποράς, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και αγάπης από όλους αυτούς τους Έλληνες απόδημους και ιδιαίτερα τους Κεφαλονίτες και Θιακούς. Ένας σπουδαίος επιστήμονας με διεθνή παρουσία και καταξίωση.

Στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, ένας πολιτικός που υπηρέτησε την πατρίδα μας από όποιο πόστο του ζητήθηκε, με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα υπερασπιζόμενος αξίες και οράματα.

Τίμησε την Κεφαλονιά, οπότε του ζητήθηκε να βοηθήσει την ιδιαίτερη πατρίδα του έπαιρνε θέση μάχης.

Ο Γεράσιμος Αρσένης διέμενε στα Σπαρτιά. Έτσι είχαν την τύχη να γνωρίσω και να συνεργασθώ με αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο. Δεν λειτουργούσε ποτέ εν θερμώ. Αντιμετώπιζε με ψυχραιμία τα διάφορα θέματα που προκύπταν. Η στάση του πάντα ήταν πατριωτική. Εισηγήθηκε την δημιουργία του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου (ενιαία αμυντική γραμμή Θράκη- Αιγαίο- Κύπρος). Ενώ συντάχθηκε υπέρ του όχι στο δημοψήφισμα στην Κύπρο για το σχέδιο Ανάν. Ως  ελάχιστο φόρο  τιμής σύντομα ένας δρόμος στα Σπαρτιά θα φέρει το όνομα του. Ενώ τον προσεχή Αύγουστο η τοπική  Κοινότητα Σπαρτιών και ο πολιτιστικός σύλλογος «Το Σπάρτο», θα πραγματοποιήσουμε εκδήλωση στα Σπαρτιά αφιερωμένη στον Γεράσιμο Αρσένη, για την προσφορά του στην χώρα μας και στην γενέτειρα του Κεφαλονιά.

IMG 20170418 132022
Ο Γεράσιμος Αρσένης με τον Ανδρέα Παπανδρέου

IMG 20170418 131956
Απόκομα τοπικής εφημερίδας. Παρότι ερχόταν για ξεκούραση κάποια Σαββατοκύριακα, πάντα έβρισκε χρόνο να συζητήσει διάφορα θέματα που προέκυπταν με φορείς των νησιών μας και συμπολίτες μας

IMG 20170418 131939 1
Ο Γεράσιμος Αρσένης κόβει την πίτα του συλλόγου μας (το Σπάρτο) στις 3/1/1998- δίπλα του ο τότε πρόεδρος του συλλόγου, Παναγής Δίλαλος

8f8a0657561955327240add0fe6b3cd1 XL

Μικέλης Μαφρέδας 

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών