Γαβριήλ Μανωλάτος: Προστατεύουμε τη γλώσσα μας - Λεμέ όχι στα γκριγκλις

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 15:00

Γαβριήλ Μανωλάτος: Προστατεύουμε τη γλώσσα μας - Λεμέ όχι στα γκριγκλις

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ- ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Την 21η  Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας, δημοσίευσα στον τύπο σχετικό άρθρο μου παρουσιάζοντας την κατάσταση της γλώσσα μας και τους κινδύνους που διατρέχει. Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους απλούς πολίτες από την Ελλάδα αλλά και από τους Έλληνες της διασποράς. Έλαβα δεκάδες επισημάνσεις και σχόλια με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Οι απλοί πολίτες ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό.

Θα ήθελα να παρακαλέσω φίλους και μη, να δραστηριοποιηθούν εναντίον των λεγόμενων ΓΚΡΙΓΚΛΙΣ. Πρόκειται για ελληνικά με αγγλικά γράμματα. Είναι πραγματικά έκτρωμα γραφής. Κάποιος που δυσκολεύεται στην ελληνική γλώσσα, ας γράφει σε κάποια άλλη γλώσσα αλλά όχι ΓΚΡΙΓΚΛΙΣ. Ας γράφει ελληνικά και ας κάνει λάθει. Ποιος εξάλλου δεν κάνει λάθη;

Για τα σχόλια σας ή για να προτείνετε θέματα για ανάπτυξη επικοινωνήστε μαζί μας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.