Γιώργος Μεσσάρης: Παγκόσμιες Ημέρες της συμφοράς…

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 08:36

Γιώργος Μεσσάρης: Παγκόσμιες Ημέρες της συμφοράς…

Δεν ξέρω ποιος αποφασίζει την ανακήρυξη των Παγκόσμιων Ημερών (για τούτο ή το άλλο) αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι το όλο θέμα έχει καταντήσει αστείο!


Αντί να έχουμε λίγες και αποτελεσματικές, δεν έχει μείνει μέρα του χρόνου που να μην έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμια για κάτι που στη συντριπτική πλειοψηφία είναι ανούσιο, γελοίο και αντιπαραγωγικό υποβαθμίζοντας και τη σημασία των λιγοστών σημαντικών!

Επειδή είναι πάρα πολλοί αυτοί που κατεβάζουν αυτές τις «φαεινές» ιδέες και τόσο μετρημένες οι μέρες του χρόνου, τα τελευταία χρόνια άρχισαν να στριμώχνουν μια, δυο, τρεις και τέσσερις Παγκόσμιες Ημέρες την ίδια μέρα. Για παράδειγμα στις 13 Φεβρουαρίου ο κόσμος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού, την Παγκόσμια Ημέρα Κινηματογράφου, την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου και την Παγκόσμια Ημέρα Heavy Metal! Με άλλα λόγια… «άρμεγε και κούρευε…». Ας παραδεχθούμε ότι ο κινηματογράφος και το ραδιόφωνο έχουν μια παγκοσμιότητα και οι συγκεκριμένες Ημέρες μας παρακινούν να πάμε στον κινηματογράφο να δούμε ένα έργο που μας αρέσει ή να ακούσουμε ένα ραδιοσταθμό της αρεσκείας μας. Το Heavy Metal, όμως, τι ρόλο παίζει; Είναι τόσο συγκεκριμένο είδος μουσικής που κάθε άλλο παρά παγκόσμιο μπορεί να χαρακτηρισθεί. Όσο για την Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού, αυτή είναι που βγάζει μάτι. Τι θέλουν να πετύχουν οι εμπνευστές της; Να μας ενημερώσουν για την ύπαρξή τους (που μας θυμίζουν καθημερινά τα ράφια των σουπερμάρκετ) ή για το πόσο σοφή είναι η χρήση τους στην προσπάθεια καταπολέμησης της διάδοσης του AIDS και άλλων ασθενειών; Μα για όλα αυτά μας ενημερώνουν κάθε μέρα τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες!

Οι Παγκόσμιες Ημέρες, επαναλαμβάνω, έχουν καταντήσει να είναι άνευ ουσίας λόγω του υψηλού αριθμού τους αλλά και γιατί η ενημέρωση και η λήψη  ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τούτου του πλανήτη πρέπει να’ ναι μια καθημερινή υπόθεση ΟΛΩΝ μας. Άσε που ορισμένες από αυτές τις Παγκόσμιες Ημέρες είναι αντιφατικές και ξεκαρδιστικά αστείες.

Έψαξα και βρήκα μερικές από τις Παγκόσμιες Ημέρες που είναι πραγματικά διασκεδαστικές (σε παρένθεση το δικό μου σχόλιο):

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

21, Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς (και ότι ήθελε… προκύψει).

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

5, Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (η Ημέρα αυτή έρχεται σε αντίθεση με την Ημέρα που γιορτάζεται στις 12 Μαϊου και η οποία είναι αφιερωμένη στον… αγώνα «κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο»!)

6, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλειτοριδεκτομής (απάνθρωπο αλλά μια μέρα το χρόνο δεν αρκεί για την αντιμετώπισή της).

13, Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού (κάποιος να μας προφυλάξει από τους εμπνευστές της Ημέρας αυτής).

22, Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης (τις άλλες μέρες η σκέψη έχει ρεπό).

ΜΑΡΤΙΟΣ

12, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο (ας κυκλοφορεί ότι σκουπίδι υπάρχει και ζήτω η αποβλάκωση).

21, Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου (προηγείται η Παγκόσμια Ημέρα Ξάπλας).

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

16, Παγκόσμια Ημέρα Φωνής (αυτή η Ημέρα με αφήνει άφωνο).

ΜΑΙΟΣ

1, Παγκόσμια Ημέρα για τη Νομιμοποίηση της Κάνναβης (σε άμεση αντίθεση με την Παγκόσμια Ημέρα κατά την Ναρκωτικών και της Παράνομης διακίνησής τους – 26 Ιουνίου).

17, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας (έτσι για να γίνουμε ατρόμητοι).

ΙΟΥΝΙΟΣ

15, Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου (όπως λέμε «όσα παίρνει ο άνεμος»).

20, Παγκόσμια Ημέρα Κυματοδρομίας – Σέρφινγκ (τώρα λύθηκαν τα προβλήματά μας).

26, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους (την 1 Μαϊου, όμως, έχουμε την Παγκόσμια Ημέρα για τη Νομιμοποίηση της Κάνναβης – διαλέγετε και παίρνετε…)

27, Διεθνής Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας (να προσθέσω «Δόξας και Τιμής»;).

ΙΟΥΛΙΟΣ

8, Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας (και είχα μια φαγούρα…).

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

8, Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού (έχω ήδη προτείνει η Ημέρα αυτή να καθιερωθεί και τις 365 ημέρες του χρόνου – είναι πολύ ουσιώδης…).

20, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών (οι κατσαρίδες υπέβαλαν έγγραφη διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό τους).

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

23, Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας (φέρτε τις μπάντες να το γιορτάσουμε).

30, Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης (αυτό δεν το κατάλαβα, χρειάζομαι διερμηνέα).

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

8, Παγκόσμια Ημέρα Αυγού (οι κότες έχουν την τιμητική τους).

15, Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού (όποιος ξέρει τι σημαίνει αυτό ας με ενημερώσει).

15, Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών (εγώ νίπτω τας χείρας μου κάθε μέρα πολλάκις…).

25, Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών (εδώ βλέπω ιταλικό δάκτυλο…).

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

19, Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας (δεν γιορτάζεται στην Ελλάδα αφού η Δημόσια Τουαλέτα είναι άγνωστο είδος).

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

9, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς (στην Ελλάδα έχει απαγορευτεί αυστηρά).

Τελειώνοντας θα ήθελα, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, να αποκαλύψω κάτι πολύ παρήγορο: ως Παγκόσμια Ημέρα Εξυπνάδας έχει προταθεί η 30η Φεβρουαρίου! Περαστικά μας.

Αυτά για σήμερα. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να περνάτε καλά και να μην ξεχνάτε ότι εσείς  κρατάτε την παλέτα που ομορφαίνει τη ζωή σας… Διαλέξτε τα χρώματα που αρέσουν σε σάς και μην αφήνετε άλλους να τα αλλοιώνουν…

  • Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και εγώ θα το μεταβιβάσω.
  • Τελευταία παραγωγή ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Γιώργου Μεσσάρη: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ –  ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ. Για να αποκτήσετε το DVD επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας η επικοινωνήσετε με τον ίδιο.