Παύλος Παπαδάτος: Μνημείο πολιτισμού ή χαβούζα μεταναστών;

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 11:48

Παύλος Παπαδάτος: Μνημείο πολιτισμού ή χαβούζα μεταναστών;

Την περασμένη Κυριακή διάβασα σε μία εφημερίδα συνεντεύξεις τεσσάρων πρώην υπουργών της εθνικής μας οικονομίας, που εξηγούσαν πώς θα βγει η χώρα από την κρίση.


Κατά καιρούς έχω διαβάσει και ακούσει διάφορες συνεντεύξεις πρώην υπουργών σχετικά με τη σωτηρία της χώρας και πάντα είχα μία απορία: Τους πέρασε άραγε ποτέ από το μυαλό ότι ο κάθε ένας εξ αυτών και όλοι μαζί είναι αυτοί που έφεραν τη χώρα στη σημερινή θλιβερή της κατάσταση; Ακούσατε ποτέ κάποιον εξ αυτών να παραιτείται διαμαρτυρόμενος γιατί ο προϊστάμενός του πρωθυπουργός τον εμπόδιζε να σώσει τη χώρα; Φυσικά όχι. Πάντα τους έφταιγαν οι «άλλοι»: Ο κύριος Σόιμπλε, το ΔΝΤ και φυσικά οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο Κομφούκιος είπε ότι οι ανίκανοι «ρίχνουν» τις ευθύνες στους άλλους. Οι ικανοί είναι που «ρίχνουν» τις ευθύνες στον εαυτό τους.

Πάντως ελπίζω ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τηρήσει τον λόγο του και όταν αναλάβει την ηγεσία της χώρας να αναθέσει τα υπουργεία σε ό,τι καλύτερο διαθέτει η χώρα και όχι σε ό,τι πλησιέστερο…

Για να θαυμάσετε τι εννοούμε με τη λέξη «παραγωγικότητα» στη χώρα μας, θα σας παραθέσω κάποια στοιχεία. Τα τελευταία 7 χρόνια αλλάξαμε 7 κυβερνήσεις. Τα τελευταία 40 χρόνια, η βουλή μας ψήφισε 119.000 νόμους, προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις. Και κατά μέσο όρο ψηφίζει 6 φορολογικούς νόμους τον χρόνο, όταν η Αμερική από το 1776 που κήρυξε την ανεξαρτησία της έχει ψηφίσει μόνο 10! To αστείο της υπόθεσης είναι ότι όλη αυτή η νομολαγνεία προβάλλεται ως αναδιάρθρωση του κράτους-οπερέτα!

Τώρα, σχετικά με την αξιολόγηση, αν πιστέψουμε τις προβλέψεις της Citibank, η αξιολόγηση θα κλείσει όταν φθάσει ο κόμπος στο χτένι - δηλαδή κατά τον Ιούνιο!

Εν τω μεταξύ, το ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον δεν ευνοεί καθόλου τη χώρα μας. Το ακροδεξιό κόμμα του Ολλανδού Βίλντερς (ο Σόιμπλε είναι αρνάκι μπροστά του) θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, η Λεπέν έχει πιθανότητες 35% να είναι η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας, ενώ για το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας (ΑfD) οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να εξελίσσεται στο τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας. Τελικά ίσως καταλήξουμε να παρακαλάμε εμείς για ένα τέταρτο μνημόνιο!

Σημείωση

Το μόνο μεγάλο επενδυτικό έργο που πάει να γίνει στη χώρα μας είναι αυτό του Ελληνικού. Συναθροίστηκαν όμως όλα τα οπισθοδρομικά στοιχεία και κατέφυγαν στο ΣτΕ, προκειμένου να μην γίνει, γιατί λένε θα καταστραφούν σημαντικά μνημεία πολιτισμού γύρω από το αεροδρόμιο!!! Εγώ πάλι βλέπω μια χαβούζα μεταναστών!