Μικέλης Μαφρέδας: Οι μπέμπηδες του Ολυμπιακού προελαύνουν - Η επέτειος της θύρας 7

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 13:10

Μικέλης Μαφρέδας: Οι μπέμπηδες του Ολυμπιακού προελαύνουν - Η επέτειος της θύρας 7

Την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθώ ότι η ομάδα του Ολυμπιακού χρησιμοποιεί νεαρούς ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα τμήματα Υποδομής του συλλόγου.


Είναι μια θετική εξέλιξη ιδιαίτερα για τον Ολυμπιακό που δεν μας έχει συνηθίσει να αξιοποιεί τα ταλέντα από τις ακαδημίες του.

Με την καθιέρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου οι ακαδημίες του ΟΣΦΠ αντικατέστησαν τις ποδοσφαιρομάνες φτωχογειτονιές της Τερψιθέας, της Καλλίπολης, της Αγίας Σοφίας, της Δραπετσώνας. Στις γειτονιές αυτές πρωταγωνιστούσαν οι φτωχοδιάβολοι της Πειραϊκής αλάνας. Αυτό που κάνει φέτος ο Ολυμπιακός πρέπει να το κάνουν και άλλες ομάδες, ώστε να περιοριστεί ο πολύ μεγάλος αριθμός παικτών από δεκάδες χώρες, αμφιβόλου αξίας, να έχει συνέχεια η εθνική μας ομάδα και γενικά να τονώσει και το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Και δύο κουβέντες για την σημερινή ημέρα...

Η μνήμη μου γυρίζει στο μακρινό 1981 όταν στις 8 Φλεβάρη μετά την λήξη ενός θριάμβου του Ολυμπιακού, κατά την έξοδο των φιλάθλων της θύρας 7 έγινε ένα ατύχημα που στοίχισε την ζωή σε 21 νέους ανθρώπους.

Πριν από χρόνια ήμουν και εγώ ένας από τους χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού που είχα σταθεί όρθιος στις τσιμεντένιες εξέδρες της θύρας 7 του παλιού Σταδίου Καραϊσκάκη. Πολλές φορές μέσα σε κρύο-βροχή-ζέστη. Εύχομαι ποτέ ξανά να μην γίνει τέτοιο ατύχημα, όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά σε καμιά ομάδα- σε κανένα γήπεδο.

Μικέλης Μαφρέδας

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών

Mikelis